Yine Bir Sofra Yeni Bir Sunum


Geçen hafta sonu arkadaşlarımız yemeğe geldi. Altı kişilik bir sofra hazırlamam gerekiyordu. Akşam yemeği için geleceklerdi. Romantik ve sade bir sofra hazırlamak istedim. English Home dantelli masa örtüsü ve peçetelerimi kullandım. Peçetelerimi tabaklarımın renginde gri kurdele ile bağladım. Menüde mercimek çorba, zeytinyağlı pırasa, yoğurtlu karnıbahar salatası, ballı hardallı tavuk ve pilav vardı. 

Zeytinyağlı pırasayı değişik bir şekilde sofraya getirmek istedim. Düşündüm taşındım, sıktığım greyfurtların kabuklarını kap olarak kullandım. Kabukları servis saatine kadar buzlukta tuttum, en son masaya getirmeden önce tabanını kıvırcık ile kapladım içine de pırasayı koydum. Bu servis şekli herkesin çok hoşuna gitti. Aynı şeyi portakalla da yapabilirsiniz, aklınızda olsun yani ☺


Hafif diri kalacak şekilde haşladığım karnıbaharı minik minik kıydım, süzme yoğurt, az miktarda mayonez ve küp doğranmış kornişon ile karşıştırdım. Küçük kaplara tek kişilik servis etmeden önce üzerini yeşil soğan ve nane yaprağı ile süsledim.


Mumları yaktım.




Sonrasında zaten sohbete dalmışız yemeklerin fotoğrafını unutmuşum ☺ Keyifli bir akşam oldu, sağolsunlar Elçinle Gülhan bana iş bırakmadı. Hiç yorulmadım. Bir de hediye almış Gülhancık sağolsun, hemen banyoma koydum bu şirin havlularla sabunu.


İşte böyle, yeni sofralarda, yeni yazılarda, yeni kombinlerde, yeni mutluluklarda görüşene kadar hoşçakalın ☺


6 yorum:

  1. günaydın ebru,
    pırasa olayı bitirdi,haberin olsun
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya laf aramızda bende çok beğendim kendim yaptım diye övünmek gibi olmasın ama :))))

      Sil
  2. Çok güzel bir sofra olmuş :) Ellerine sağlıık. Yemek konusunda inşallah ben de bu kadar becerikli olurum :)

    YanıtlaSil
  3. Aaa çok beğendim valla. Eline sağlık her şey mükemmel. Hem sofra, hem fikirler on numara..

    YanıtlaSil
  4. Çok şık bir sunum olmuş.Portakal olayını ben de çok sevdim kekini görmüştüm de bu tarz aklıma gelmemişti doğrusu.Portakallı kereviz yaparsam bunu deneyeceğim:)
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. A biz seninle instagram da takipleşmiyormuşuz hemen aldım takibe ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.