Natural Colors Organic Saç Boyasını Denedim Harika!



En son bir kaç dip boyamı tavsiye üzerine Palette ile yapmıştım. Renk olarak memnun kaldım ama uygulama sonrası saç derimin pul pul olması, daha beteri saç diplerimde ufak ufak yaralar çıkması yüzünden Palette'den biraz soğumuştum. Sonrasında iki aydan fazladır dip boya filan yaptırmadım ama artık saçlarım epey uzayınca yeni bir boya arayışına girdim. Bu sefer organik boya kullanmak istedim. Araştır soruştur derken Natural Colors u buldum. Fiyatı 25 tl imiş yani normal boyalardan pahalı, ama ben indirim zamanına denk geldim 15 tl ye aldım. Çok değişik bir yapısı var aynen saç jölesi gibi, zerre kadar kötü koku yok, amonyak, oriel, resornisol gibi kimyasal maddeler içermiyor. Tam aradığım boya buydu. Eee saçı nasıl açıyor peki diyeceksiniz? Isıyla. İşte tek uğraştırıcı tarafı bu. Boyayı sürdükten sonra 20 dakika fön tutmak gerekiyor, açılma işlemi bu şekilde gerçekleşiyor. Ben aşağıdaki pilatin rengini aldım, en açık tonu tercih ettim çünkü biliyorum ki o kadar açması mümkün değil, benim saç tonuma birkaç ton yakın bir renk olsa yeterli, içinde açıcı olmayan organik bir boyadan çok da fazla birşey beklememek gerekir diye düşünmüştüm. Ama sonuç beni şaşırttı. 


Boyayı sürdük, 20 dakika fön tuttum, sonrada 20 dakika bekledim. Kontrol etmek için arada açıp baktığımda en fazla açık kahve bir ton çıkacak diye umuyordum. Ancak hiç öyle olmadı. Bekleme süresinden sonra kendi şampuanı ve kremiyle yıkadım, ilginçtir hiçbir kalıntı yada renk yoktu akan suda,  kurutunca baktım eski dip boyamın tonuna çok yakın, saçımın alt kısmıyla uyumlu, pasparlak bir renk oldu. Çok sevindim gerçekten :) Bu sayede Palette yada benzeri kokulu, kafa derisini yakan boyalardan kurtulmuş oldum. İyi ki araştırmışım, iyi ki denemişim. Aranızda bitkisel içerikli, akmayan, kokmayan boya arayan varsa fikir versin diye yazdım. Bu markanın diğer renk tonlarını hiç bilmiyorum yalnız, koyu renklerde performansı nedir, ne değildir bilemem orada yanıltıcı olmayayım. Benim kendi saçım açık kestane, 10N pilatin kullandım sonuç da işte bu :)


Kendi sitesinde ürünün özellikleri şöyle anlatılmış, detay isteyenler için alıntı yaptım:
Doğal olarak güzel…
CANLILIK VE PARLAKLIK: Saçınızda canlı ve ışıltılı sonuçlar yaratır.
GÜÇ: Boya işlemi sırasında saçınızın içten dışa güçlenmesine ve korunmasına yardımcı olan organik sertifikalı meyveler ile doğal özlerden oluşan eşsiz bir formülle hazırlanmıştır.
BEYAZ KAPATMA: Mükemmel beyaz kapatma özelliğine sahiptir, kullanım kılavuzundaki talimatlara uyulduğu takdirde harika sonuçlar alınır.
KALICILIK: Düşük pH değerine sahip olması saç üzerindeki pul tabakasının daha iyi kapanmasını ve bu sayede rengin daha uzun süre saçta kalmasını sağlar.
YUMUŞAKLIK: İçeriğindeki E ve C vitaminleri ile saçın protein ve nem dengesini korur ve yumuşaklık verir.
TEMİZLİK: Ciltte leke bırakmadan renk elde edilir.
GENİŞ RENK YELPAZESİ: 28 çarpıcı renk ile modayı evinize getirir.
Doğal olarak sağlıklı...
AMONYAK İÇERMEZ: Solunum yolları rahatsızlığına sebep olabilen amonyak, Organic Natural Colors’ta yoktur. 
RESORSİNOL İÇERMEZ: Lenf sisteminde bozulmalara, ciltte yaralara, eklem rahatsızlıklarına ve hatta lenfomaya sebep olabilen resorsinol, Organic Natural Colors’ta yoktur. 
SOYA: Ana maddesi soya yağıdır.
KOKU: içeriğindeki meyve ve bitki özleri Organic Natural Colors’a hoş bir koku verir. Boya işlemi sırasında amonyak kokmaz, ortama meyve kokusu hakim olur. 
FERAHLIK: Saçı ferahlatan ve yapılandıran organik karakafes özü, rahatlatıcı organik papatya özü ve saç derisini nemlendiren, serinleten organik aloe vera maddelerini içerir; saçta kurumaya sebep olmaz.
CİLT VE ALERJİ: Alerjik ve hassas ciltler için daha güvenlidir. Amonyak içermediği için cildi yıpratmaz veya tahriş etmez.
BAKIM: Kutu içerisinde organik içerikli Natural Colors şampuan ve Natural Colors conditioner (bakım kremi) içeriklerindeki organik hammaddeler sayesinde boya sonrası saçınızın yeniden yapılanmasına yardımcı olur.
ÇEVRE İLE DOST: Organic Natural Colors, formülünde kimyasalların kullanımından olabildiğince kaçınmıştır. Bu yüzden boya sonrası üretilen atıklar çevreye en az zarar veren türdendir. 
HAYVANLAR İLE DOST: Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir ve formülünde hayvansal içerik yoktur.


18 yorum:

  1. çok da güzel olmuş,sıhhatler olsun

    YanıtlaSil
  2. Sonuç güzel olmuş ama ben bir türlü güvenip deniyemiyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Işıl ışıl parlıyor cnm saçların harika görünüyor! dibinin bu kadar güzel açılması inanılmaz, ben de dip yaparım ara ara kendime ama kızıl kahve olur, bu harika tutmuş. Üstelik içeriği de harikaymış... bulursam ben de mutlaka denerim, her yerde bulabileceğim bişey midiri nerden aldın cnm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım, ben burda Pino parfümeriden aldım ama internettede de var, sadece fiyatlar farklı. Ona dikkat etmek lazım.

      Sil
    2. teşekkür ederim cnm. Buralarda Pino parfümeri yok ama bir araştırayım bakalım nerede bulabilirim.

      Sil
  4. TISHOPTa ben buldum

    YanıtlaSil
  5. 10kozmetik.com'da 12.90 TL!

    YanıtlaSil
  6. Acaba dipte tabaka oluşturuyormu

    YanıtlaSil
  7. Saçı boyamak için en az 3 gün beklemek gerekiyormuş, kirli saçta daha iyi sonuç veriyormuş boyalar fakat organik boyalar içinde geçerli mi bu? Saçın yıpranmaması için en az 3 gün beklemeli miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir bilgim yok bence temiz kirli farketmez.

      Sil
  8. Merhaba.bu.boyada ppd ptd.ve ptds.var mi.benim sac boyasi.alerjim.varmis trk.kere.boyadim.ve.ödem kapladi.heryerimi.dipleri cok.kötü simdi.boyamak.istiyorum icerikte.bu üç madde.var mi.bilgilendrrmisin

    YanıtlaSil
  9. Saçınızın boyamadan önceki halini de paylaşır mısınız ?

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar yıllardır saçımı kuaförde boyatmistim, artık çok masraflı bulduğum için hazır boyaya geçmeye karar verdim natura 3.0 koyu kestane aldım tedirgin olarak risk aldım ve boyadım ama sonuç harika gerçekten kuaför de 70 TL.verdigim renge sadece 7.5 TL.ile ulaştım şok oldum 👍👍😃😃😃

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.