Konya' da Bir Lezzet Keşfi

Yıl içinde sık sık Alanya'ya gidiyoruz ve yolumuz Konya'dan geçtiği için etli ekmek yemeden geçmiyoruz. Etli ekmeği nerde yediğimizi daha önce burada yazmıştım. Onun yeri ayrı. Bu sefer dönüşte Meram'dan geçerken karnımızın acıktığını farkedince nerde yiyebiliriz diye bakınmaya başladık. Ben çorba içmek istedim hafif olsun diye. Bu arada Meram ne kadar şık bir yer, o müstakil evler, cadde boyunca yemyeşil ağaçlar, parklar, cafeler...süper. Derken Hasan Keyf diye bir yer gördük çorba mangal yazınca deneyelim dedik. Tam yerine gelmişiz, yirmi çeşit çorba varmış meğer mekanda :) Garsona saydırdık tüm listeyi, ama seçe seçe yine mercimek çorba seçtik :) 


Çok lezzetliydi, yanında kıtır ekmek, üstüne tereyağı filan eklediler mis gibiydi. Bir de garnitür olarak acı biber, ezme, turşu filan vardı. Biberleri yemeyi bırakın koklasanız düşer bayılırsınız acısından, pek yanaşmayın derim :) Turşu güzeldi...


Sonra baktık başka bir sürü yemek de var, bir de iştahımız açıldı galiba, etli patlıcan isteyelim dedi Serhan, istedik. O da şöyle, gerçekten evde yaptığımdan güzeldi itiraf etmek gerekirse. 


Garsonla biraz sohbet ettik, mekanın ismi farklıymış el değiştirmiş filan onları anlattı. Sohbetin ardından meyve ikramı yaptı bir de sağolsun. Finali de naneli lokum ve karanfille yaptılar. 



Yollarda acıkınca doğru düzgün yer bulmak biraz şansa kalıyor açıkçası. Biz burayı beğendik o yüzden yazmadan geçmeyelim dedik. Yediklerimiz gayet güzeldi. Hem doyduk hem çok lezzetliydi, zevkle yedik. Tavsiye ediyorum. yolunuz düşerse, canınız çorba, ev yemeği, kavurma isterse burası işi biliyor. Bir lezzet keşfimizi daha paylaşmış oldum, umarım işinize yarar, şimdilik hoşçakalınnnn :)

6 yorum:

  1. Konya'da 5 yıl yaşadım...Şimdiye kadar yediğim en lezzetli yemekler Konya'da idi.Eğer bamya seviyorsanız bir daha ki gidişinizde bamya çorbasını denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca tandırı, ayrıca saç arasını, ayrıca tiriti, ayrıca bıçakarasını...............denemenizi öneririm Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bamya çorbası ilk defa duydum ama inanın çok merak ettim, tirit ve sac arasını da bilmiyorum. Bıçakarası süperdir ama. Teşekkürler :)

      Sil
    2. bir konyalı olarak kesinlikle Bamya çorbasını tek geçerim

      Sil
  2. Görseller çok iştah açıcı görünüyor gerçekten, bizim de yolumuz düşüyor Konya'ya, uğrarız. Bu arada Konya'nın bamya çorbası çok meşhur, denemediyseniz şans verebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki yorumda duydum bamya çorbasını bir dahakine denemek istiyorum.

      Sil
  3. acıktığımı hissettim :)
    ben de garsona mönüyü sorar ne önerdiğini dinler ama hep bilindik bişi ısmarlarım :D
    konyada gitmek gibi bi planım var ne zmn nasip olur bilmem ama buraya da gitmeyi pek isterm.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.