33. Hafta


Bugün pazartesi kılığına girmiş bir perşembe. Haftaya ortasından değil sonundan başladık neredeyse.  Yarın akşamda bitiriyoruz, cumartesi pazar geliyor ne güzel :) 
Günler geçiyor, haftalar doluyor geldik 33. haftaya...Eğer ki kırk hafta sabrederse junior, kaldı 7 hafta...Düşününce çok heyecan yapıyorum. Bu arada büyüdüğünü de tekmelerin şiddetinden anlıyorum :) Oda takımı gelecek, hastane çantası yerleşecek, şekeri, babyshowerı filan dünya kadar iş var ama hiç kasmıyorum. Bakalım olduğu kadar yaparım strese gerek yok, bu günlerin tadını çıkarmak istiyorum. Göbeğim epey büyüdü. Üstten bakınca ayaklarımı göremiyorum. Çatlamamak için yağlı güreşe çıkacak pehlivanlar gibi yağlanıyorum. Sonra da düşünüyorum çatlasa ne olur diye? Sonra yok yok diyorum sür yağı...Son haftalarda iştahım da çok açıldı. Akşamları yemekten bir iki saat sonra pasta yeme adeti çıktı ki sormayın. Bir gün çikolatalısı bir gün meyvelisi, Allahtan tek değilim, Serhanla yiyorum, günahıma onu da ortak ediyorum :) Tartıda kilomu görmemek için son günlerde tartılmadım bile. Bu arada hamile ve çalışanlar için hatırlatma olsun, 32. haftayı bitirirken doğum izninizi aktarma yapabiliyorsunuz. Yasaya göre 2 ay öncesinde 2 ay sonrasında olmak üzere toplam 4 ay doğum izni var. Ben 32. haftanın sonunda devlet hastanesinden 37. haftaya kadar çalışabilir raporumu aldım işe devam ediyorum. Çünkü asıl izin sonrasında lazım. 


İşte böyle tatlı telaşlarla geçiyor günler. Her şeye şükür. Karnım sınırlarını aşıp kendi cumhuriyetini ilan etse de yine de kendimi ihmal etmemeye, elimden geldiğince derli toplu giyinmeye çalışıyorum. Ayağım bir  numara büyüdü ve 37 numara oldu sonra tekrar küçülür mü bilmem. Çok fazla seçeneğim yok artık giyinirken, hamile taytı başrolde :) Hırkam Sheinside her şeyin üzerine oluyor çok pratik linki işte burada.


Herkese iyi haftalar diye bitirecektim ama hafta zaten bitti sayılır. Kısa haftanın tadını çıkarın, şimdilik hoşçakalınnnn ☺





11 yorum:

  1. Allah tamamına erdirsin,güzel yüzün hep gülsün
    çok tatlı bir hamile olmuşsun

    YanıtlaSil
  2. Şimdi gene hamile kıyafetleri bulunuyor. Ben oğluma hamileyken(11 yıl once) diktirirdim bulamadığım için. Şık görünüyosun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadığı için değil de bu kadar kısa süre için hamile elbiselerine dünya para vermek istemediğim için almıyorum desek daha doğru. Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Ah canım dertler hep aynı, kilo ve ayakkabı olayını hiç sorma. Ne karnım ne de gözüm doyuyor : ( Çok az kalmış senin ne güzel :)) Dayanabilirsem ben de 37ye kadar çalışmayı düşünüyorum dediğin gibi sonrası daha lazım olacak. Hayırlısıyla gelir kuzun İnşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnn inşallah :) Umarım istediğin şekilde gider canım sağol :)

      Sil
  4. Hoş bir hamiş olmuşsun, kıyafet bulmak gerçekten sorun oluyor küçük şehirde, ben bir siyah pantolon ve elbiseyi zor buldum, pantolonun beli ayarlanabilir oldugundan dogum sonrası iş yerinde de giyebiliyorum, hamileligimin nerdeyse geneli evde geçmek zorunda olduğundan lcw nin kıyafetlerini çokça kullanmak durumunda kaldım özellikle eşofman altlarını, zor bulunduğundan daha da pahaliya satıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyafet bulunuyor ama giyilecek kısıtlı zaman için değmez diye düşünüp sadece belli başlı şeyleri aldım hamile taytı, hamile çorabı gibi. Penye etekler, bol elbiselerle bu zamana geldim.

      Sil
  5. mrb bebeğiniz hayırlı olsun bnde 37. haftaya kadar çalışmıştım ve çok hareketliydim çok faydasını gördüm epiduralsiz normal doğumla 3.700 bir oğlan doğurdum inş sizde bir avazda kurtulursunuz:) bebeğin ismi belli
    mi bu arada?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ederim epey gürbüz bir bebek doğurmuşsun ve de normal doğumla, darısı başıma diyelim :) İsmi henüz netleşmedi en kararsız kaldığımız nokta bu oldu galiba.

      Sil
  6. Allah sağlıkla sonuna erdirsin canım
    harika bir heyecan
    herşey çok güzel olsun inşallah

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.