Bebeklerde Alerjik Cilt ve Uyku Rutini

Eğer sizin de Öykü gibi alerjik cilde sahip bir bebeğiniz varsa beni iyi anlarsınız. Öykü'nün cildi aşırı kuru ve ilk aydan itibaren pul pul olup dökülüyordu. Doktor yoğun nemlendirme yapın dedi ve bize Bioderma ABC derm tavsiye etti. Ama ne yazık ki bu krem anlık yumuşatmadan başka bir işe yaramadı. Zamanla kuruyan yerler kabuk bağlamaya hatta kaşıdıkça sulu yara haline gelmeye başladı. Bunu ancak yaşayan bilir, o minicik elleriyle yüzünü kaşıyıp yırttıkça benim de içim parçalanıyor. Hatta ara ara dozu öyle artıyor ki tırnakladığı yerler resmen kanıyor. Bu raddeye gelince doktoru dermataloğa yönlendirdi. Teşhis zaten benim internetten okuduklarımdan anladığımla aynıydı: Atopik dermatit! Kortizonlu kremle geçici olarak yatışan ama tam olarak geçmeyen alerjik cilt rahatsızlığı. Bazı bebeklerde bir yaşında bazısında çok daha geç iyileşiyormuş. Benim yediğim içitiğim şeylerden bebeğe sütle geçebilir diye bana da diyet verdi doktor. İlk hafta süt ve süt ürünlerini yemedim. Çok zor oldu çünkü peynir, süt, ayran, yoğurdun yanı sıra içinde süt olan tatlıları, dondurmayı ve hatta peynir altı suyu içeren bisküvileri bile yiyemiyorsunuz. Öykü iyi olsun da gerisi önemli değil dedim başladım. Ama ne yazık ki bir gün iyi bir gün daha kötü şeklinde yüzündeki pullanma, kızarıklık ve kaşıntıları devam etti. Sonraki hafta süt ürünlerini
yemeye başladım yumurtayı kestim. Dün bir haftası doldu ama yine değişen bişey yok. Bu arada internette okumadığım yazı, girmediğim forum, blog kalmadı. Evde bir sepet alıp denediğimiz kremlerle dolu. Sonuç ise aynı :( Bazı günler nispeten daha yatışmış oluyor ertesi gün bakıyoruz kırmızılık ve kaşıntı şiddetle başlamış. Bioderma, Mustelanın cold cream ini kullandıktan sonra en son Mustelanın atopik ciltler için olan şu kremi bir nebze rahatlattı.
Onun dışında doktorun reçetesiyle eczaneden bir solüsyon hazırlattık yaranın sulanmasını engelliyor. Onu da sabah akşam sürüyorum. Bunlar tamamen geçirmiyor ama hafifletiyor. Eczacı bir tanıdığımız bi merhem hazırladı gece yatmadan onu da sürüyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık, işe yarar umuduyla milyon tane şey denedik ama kalıcı çözümü bulamadık. Cilt problemi böyle, bir de gündüz uyku rutini oturtamadık. Geceleri bazen iki bazen üç defa kalkıyor buna bir şey diyemem, 4,5 aylık bir bebek sonuçta. Ancak gündüzleri de uymakta zorlanıyor. İnternetten araştırdığıma göre yine bir dolu seçenek var. Ağlatma yöntemi var mesela, yatağa koyup ağlar halde bırakıp belli aralıklarla kontrol ediyorsunuz. Bunu denedim ve hiç benlik değil, Öykü ağladıkça ben de içerde perişan oluyorum. Bir kere denedim ve yanına gittiğimde tırnaklarıyla yüzünü çizik içinde bırakmıştı ve parmakları bile kan olmuştu bir kaç dakika içinde. Onu öyle bulunca halimi tahmin edersiniz. Bu yöntem dışında Tracy Hogg un yatır kaldır yöntemi var. Bunu da denemeye çalıştım ama pek beceremedim. İşin özü şu, o bir bebek de olsa, bu onun büyümesi için şartta olsa Öykü ye bunu yapmak zorbalık gibi geliyor :( Biliyorum çok saçma ama hissettiğim bu. Hem onu ağlamaktan delirtmeden hem benim içim parçalanmadan ikimize de uyacak bir uyku metodunu acilen bulmam, yoksa da icat etmem lazım :) 

7 yorum:

  1. Canım bu konularda hiç deneyimi olmayan biriyim keşke yardım edebilecek bir fikrim olsa çünkü okurken gerçekten çok üzüldüm.
    Ben de cildimde benzer problemler yaşıyorum, egzama gibi sorunlarım olduğunda doktorum coresatinin kortizonsuz kremini vermişti(pembe ambalajlı olanu). Bildiğim kadarıyla aslında bebekler için üretilmiş bir krem. Tabi sizin durumunuza uygun olsa doktor önerirdi mutlaka ama sen bi dahaki sefere doktoruna sor bu kremi derim.

    Umarım bir an önce düzelir her şey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim inşallah öyle olur...O kremi de biliyorum alıp deneyeceğim onu da sağol öpüyorum :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Allah sifa versin. Bornova biorezonans merkezini arastirmanizi oneririm. Pek çok kişi şifa buldu. Umarim sie de olur.tel nosundan bilgi alabilirsiniz.ilacsiz bir yöntem. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim. Inşallah sifa vesilesi olur.

    YanıtlaSil
  5. Cocugunuzi hirpalamak yerine uyku rutini icin en iyiso sevgi ile yaklasmak cok zor olmustur o donem sizin icin tahmin edebiliyorum bende iki cocuk annesiyim ve zorla olmuyo hicbirsey ve zamanla oturuyor bu durum... sevgiler alerjik kismi arastiriken tesaduf denk gelip yazmak istedim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.