Atopik Dermatit İçin Tavsiye

Daha önce de iki defa yazdım konuyu artık herkes biliyor sanırım, Öykü aylarca aşırı kuruluğa bağlı olarak cildindeki kaşınma ve sonrasında kızarıklıklarla mücadele ediyordu. Bununla ilgili bir dolu krem aldık ve ne yazık ki hiçbiri tam iyileşme sağlamadı. Ama  yine de düzenli olarak Mustela nemlendiriciyi kullandık ve sanırım artık yol almaya başladık. Vücudundaki kuruluk son günlerde azaldı, sadece dudağının kenarında ve yanağında bir parça kızarıklık kaldı. Peki bu noktaya nasıl geldik? İşte doktor, eczacı, tanıdık tavsiyesiyle aldığımız kremler. Bu zamana kadar bebeğime derman olur umuduyla biri bitmeden diğerini alarak bu ufak koleksiyona sahip olduk :)


Advantan M losyonu kortizonlu olduğu için belki iki üç defa ve toplu iğne başı kadar ancak kullandık. İçimize sinmedi bıraktık. O arada Coresatin adlı kortizonsuz kremi tavsiye üzerine aldık. 


Çok da umudum yoktu açıkçası, ancak ilk sürmede bile kızarıklığı hafifletince neden daha önce almadık diye hayıflandık. Neyse geç değil. Üç gündür yüzüne az az sürüyorum ve kızarıklık/kaşntı kalmadı diyebilirim. Vücuttaki kıuruluk için Mustelaya, yüzü için Coresatin e devam edip inşallah kurtuluyoruz bu dermatitten.  Bu krem ilave olarak bebeklerde böcek ısırığı ve pişik için de kullanılabiliyormuş. Doktorunuza danışmak kaydıyla Coresatini aklınızın kenarına yazın derim.



4 yorum:

  1. İnşallah biran önce rahatlar miniğin, benim bebeklerden birinde ek gıdaya geçince yanak ve çenede sürekli kızarma kuruluk oluşuyordu, ağzı aktığından yediği yiyecekler büyük ihtimalle havuçtu bunu yapan, eczacının önerdiği bioderma krem ve temizleme suyu ile birkaç kullanımda atlattık mucize gibi, resmini görünce yazayım dedim, sizde işe yaramadı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuruluğu giderdi ama kızarıklık ve kaşıntıya etki etmedi bizde.

      Sil
  2. Atipik olmali o ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atipik dermatit diye bir şey yok, atopik dermatit doğrusu, google dan check edin isterseniz ;)
      Sevgiler

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.