Evde Yoğurt Mayalama

Öykü'nün ek gıdalara geçişiyle beraber hangi yoğurdu yedireceğimi düşünmeye başladım. Sonunda AOÇ nin yoğurt mayalamak için süt+maya bir arada satılan paketlerinden aldım. 



Süt bu folyo torbanın içinde.


Önce sütü kaynattım, bir taşım kaynatılıyor fazla değil. Çok kaynatmak sütün besin değerini öldürüyormuş çünkü. Sonra ılıyana kadar bekledim. Arada gidip kontrol ettim ki iyice soğumasın. Olması gereken sıcaklık serçe parmağımız içinde bir kaç saniye yanmadan kalabiliyorsa doğrudur. Mesela 6 ya kadar sayın, ben öyle yaptım. Maya da bu şekilde küçük şişenin içinde. Kıvamı da koyu bir ayran gibi.


Sonra mayalama yapacağım kaplara sütü bölüştürdüm. Daha iyi tutması için cam veya porselen kap öneriyorlar. Ben cam tercih ettim. Mayayı da kapların büyüklüğüne göre kaşık kaşık süte dağıttım. Sonra üstlerini hava alacak şekilde büyük tabaklarla (tel süzgeç de olabilir) örttüm, iki kat örtüyle kapattım. 4 saat bekledim sonra buzdolabına kaldırdım. 


Ertesi güne olmuştu. AOÇ nin bu setini tavsiye ederim. Öykü sayesinde biz de adam gibi yoğurt yemeye başlayacağız galiba :)



Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.