Arabica' da Kahve Tadımı

Bugün 10 Kasım, her yıl olduğu gibi ulu önder Atatürk'ü saygı ve özlemle anarken, geleceğe umutla bakmaya devam etmek istiyorum. Umuyorum ki herşeyin hayırlısı olacak. Gelelim konumuza; hafta sonu sevgili Zülal Ateş'in davetiyle Tepe Prime Arabica cafede blogger arkadaşlarla çok hoş bir tadım etkinliğine katıldım. Arabica geniş kahve yelpazesiyle herkesin damak zevkine uygun bir kahve bulabileceği, kahve tiryakilerinin ise müdavimi olabileceği bir yer. İç mekanın rahatlığı ve şıklığı, mis gibi kahve kokusu ve enfes tatlı/tuzlulardan oluşan tadımlıklarla mutlu mesut bir iki saat geçirdik. Kahve ile çok aram olmamasına rağmen bana hitap eden hafif içimli kahve türleri keşfettim. Ayrıca pişme aşaması çok enterasan olan "syphon" adlı kahvenin yapılışı izlenmeye değer. 





Tadına bakıp da eh dediğimiz bir şey olmadı. Kruvasanlar fırından yeni çıkmıştı, tatlıların ise her biri ayrı güzeldi...


Bu aşağıdaki kahve sunumu ise ayrı bir olay. İlk gördüğümüzde deney tüpü gibi bir kap, altta ateş filan anlamadık nasıl olacağını. Alttaki su ağır ağır kaynadı üstteki kahveyle buluştu, enteresan bir pişirme yöntemi daha görmüş olduk.


Bir dergi alıp, bir de kahve söyleyip Arabica' da zamanı unutabilirsiniz, benden söylemesi. 


Bu arada, elbisem Shein.


Son olarak nazik davet için Zülal'e, bizleri ağırladıkları için Arabica cafeye, birlikte olduğum blogger arkadaşlarım GülsenHayriyeBaşakGözde ve Betül e teşekkür ederim. Herkese güzel bir hafta diliyorummmm...




6 yorum:

  1. Çok keyifli bir gündü hem kahve hemde sizler sahaneydi herşey :)

    YanıtlaSil
  2. benim de en sevdiğim kahve mekanlarından birisi Arabica.
    Hem iş yerime yakın hem de kahve tutkunu bi koca olunca sık sık uğruyorum.

    Ankara'da syphon kahve yapan çok mekan yok ondan da ayrı bir seviyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bilen biliyor işte azizim :) ben kahveye uzak kalmışım...

      Sil
  3. Ne keyifli yazı olmuş, ben de güzel sohbetin için teşekkür ederim! İyi ki yüz yüze de tanıştık. Öpüyorum çok, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iyi ki tanıştık çok mutlu oldum, kocamannn öpüyorum 😊

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.