Chef Akademi' de Cook ile Yılbaşı Yemekleri

Sevgili Ayşegül biz bloggerları yine çok güzel bir etkinlikte bir araya getirdi. Bu defa adresimiz Chef Akademi, konumuz Cook ile Yılbaşı yemekleri ve şefimiz sevgili Şef Ali Açıkgül idi. 



Menü kış salatası ile başlıyor, fırında hindi dolma, iç pilavla devam ediyor ve gecenin sonu bizim için tatlı bir sürpriz olan armut tatlısı ile bitiyordu. İşe kış salatası ile başladık. Sebzeleri incecik, kibrit çöpü gibi doğrayarak Pınar süzme yoğurt ve sarımsak ilavesiyle nefis bir salata yaptık. Üstünü de nar ve file bademle süsledik. Hem hafif hem lezzetli oldu. İşte benim salatam:


Bu kardan adamlı sunumu ise dünyalar tatlısı Şirinegram Öykütoşum için hazırladı :) İnşallah büyünce kendisi için hazırlananları yiyecek. Şirineciğimmm sağol çok tatlısın çokkk :)


Sıra hindi dolmaya geldi. Önce iç sebzesini hazırladık. Sonra hindi göğsünü döverek incelttik. Malzeyi doldurup rulo yaptık. Cook fırın poşetine sararak pişirdik. Şefimizin önceden hazırladığı iç pilav ile kendi zevkimize göre servis yaptık. 




İşte benim tabağım:


Veee finalde nefis armut tatlısı!..Yine herkesin kendi sunumunu hayal gücüne göre kendi hazırladığı tatlımız. Ve bu kareler de yine yukarıdaki pek çok kare gibi sevgili Lariendijital in kadrajından. Öyle güzel anlar yakalıyor ki, ellerine sağlık, övgüleri hak ediyor gerçekten...


Güzel bir workshop oldu, çok keyifli anlar yaşadım. En pratik yoldan harika bir hindi dolma nasıl yapılır öğrenmiş oldum.



Partnerim Gül ile işimizi son derece ciddiyetle yaptık :)


Ama hep de ciddi değildik :)


Hatta bazen coştuk :))


Böylece gecenin sonuna geldik....


Etkinliğin ev sahibi Chef Akademi ve sevgili Şef Ali Açıkgül'e, Cook ürünlerine, müthiş fotolar için sevgili Lariendijital'e, etkinliğin mimar sevgili Ayşegül'e ve beraber vakit geçirdiğim tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Herşey çok güzeldi...




3 yorum:

  1. Hindi dolmaya bayıldım, tadıda görüntüsü kadar iyidir diye düşünüyorum, ayrıca tarif bekliyorum ebruşum: ) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Karelerin her biri birbirinden çekici. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık çok güzel gözüküyor:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.