Kadınlar için Moda Trend Önerileri

Şık ve havalı görüntüler sergilemek isteyen kadınlar için derlediğimiz 2016 moda trend önerilerine göz atarak bu sezon da modaya uygun bir stil yaratabilirsin. Bu trendleri bir arada kullanabileceğin gibi, hayal gücünün yardımıyla özgün tarzını yaratabilirsin. 
2016 yılında öne çıkan parçalardan biri bol pantolonlar oluyor. Bir süredir çoğu ünlü modaseverin üstünde gördüğümüz boyfriend jean'ler çeşitlenerek 2016 bol pantolon trendini oluşturuyor. Uzunundan kısasına, kaprisine birçok bol pantolon modeli arasından tercih yaparak hem bol pantolon rahatlığını sürebilir, hem de sezona uyum sağlayabilirsin. Bu pantolonları sade beyaz tişörtlerle, dolgu topuk sandaletlerle kombinleyebilirsin.
Sezonun elbise ve bluzlardaki etkilerinden biri de açık omuzlar oluyor. Omuzları açıkta bırakan modeller oldukça masum bir görünüm yaratmana yardımcı oluyor. Açık omuzlu modelleri gece elbiseleri arasından tercih edebileceğin gibi, bluzlarla ve tişörtlerde gündüz kombinlerine de taşıyabilirsin. Açık omuzlu bir bluz, üstüne güzel oturan bir jean ve platform sandaletler ile şık bir stil yaratabilirsin.
Yine elbiseleri ve bluzları egemenliği altına alan bir başka trend ise seneler sonra geri dönen karpuz kollar oluyor. Feminen tarzıyla moda tarihinde sık sık karşımıza çıkan karpuz kollar, adeta modanın zamansız olduğunu hatırlatıyor. Belden bağlanan retro elbiseler karpuz kolu çok iyi taşıyor. Bu elbiseleri küçük topuklar ile kullanabilirsin. Retro tarzı vurgulayacak aksesuarlar ile zamanda yolculuk hissi yaratabilirsin.
Modada her yeni sezon ile yıllarca bize ezberletilmiş demode giyim kuralları bir kez daha yıkılıyor. Eskiden beraber kullanılması kesinlikle önerilmeyen mavi ile yeşil, kırmızı ile pembe gibi renk ikilileri kombinlere renk ve canlılık getiriyor. Yeni sezon kombinlerini oluştururken bu canlı renkleri gönlünce bir arada kullanabilirsin. mevsimin enerjisini ve tazeliğini renk tercihlerin ile yaşatabilirsin.
Son yıllarda moda trendlerinde salaş ve bohem tarzlar da sık sık karşımıza çıkıyor. Bu senenin yeni trendlerinden biri uzun kollar oluyor. Kazaklarını, hırkalarını elinin yarısına kadar gelecek şekilde seçerek cool bir görüntü yaratabilirsin. Uzun kollu merserize kazakları kısa şortlar ile kombinleyebilirsin.
Bohem tarzın sezona yansımalarından biri de kat kat giyim trendi oluyor. Elbisenin üzerine gömlek, tişört, tulumun üzerine kazak gibi aklına gelen her türlü parçayı üst üste giyebilirsin. Sıcak havalarda şifon parçalar ile de kombinlerinde katlar yaratabilirsin. Birkaç uçuşan ince eteği üst üste giyebilirsin, farklı renklerde ince atletleri bir arada kullanabilirsin. Yaratıcılığının sınırlarını zorlayarak iddialı görüntüler yaratabilir, gündüz kıyafetlerinle bile dikkat çekici bir tarz sergileyebilirsin.
Bir süredir her parçada karşına çıkan püsküller, bu sezon aksesuarlarda da kullanılıyor. Eteklerden ayakkabılara her yerde hareket yaratan püskül detayları, çantalardan yerlere dek uzanıyor, sandaletlerin üzerinde salınıyor. Püskülleri, minimal kıyafetlerinde hareket yaratmak için kullanabilirsin. Eğer boyun uzun değil ise kısa püskülleri tercih etmelisin.
Her kadının en sık kullandığı abiye tercihlerinden biri olan transparan parçalar, bu sezon tüller ile kendini gösteriyor. Tüllerin romantik havası ile birleşen transparan kıyafetlerin seksiliği mükemmel bir çekicilik yaratıyor. Bluzlarda, gece elbiselerinde, tulumlarda kullanabileceğin tüller ile sezonun trendlerine uyum sağlayabilirsin. Tül bir bluz ile sadece bir jean'i bile kombinleyerek şık bir kıyafet yaratabilirsin.

2016 sezonunun iddialı trendlerinden biri de asimetrik kesimler oluyor. Özellikle gece elbiselerinde seksi pencereler, göz alıcı etek kesimleri yaratan asimetrik kesimler ile davetlerde tüm dikkatleri üzerine çekebilirsin. Bu tarz elbiseler ile beraber düz renkli ve yüksek topuklu stilettolar ve minimal çantalar kullanmayı tercih etmelisin, böylece elbisenin asimetrik kesimini en iyi şekilde vurgulayabilirsin. 

1 yorum:

  1. Açık omuzlu elbiseleri çooook beğeniyor; fakat, kendi vücut tipime uyduramadığım için giyemiyorum! Şort üstü uzun kol&salaş/bohem görünüm her daim kullandığım, favorim olan look :) Sevgiler Ebru'cum!

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.