Kan İhtiyacı Hakkında Bir Bilgi


Bugün hepinize lazım olabilecek ancak elbette ki lazım olmamasını dilediğim bir konudan bahsetmek istiyorum; kan ihtiyacı! Böyle bir durumda hasta yakınlarının ne kadar çaresiz kaldığı ve dört bir yana haber vererek kan aradığına defalarca şahit oldum. Ancak bu tip durumlarda çoğu zaman irtibat sağlanamıyor ve kan bulmakta zorluk çekiliyor. Oysa bugün başkasının ihtiyacı olan kan yarın bize ya da bir yakınımıza lazım olabilir. 

Bunun için bir şeyler yapmak lazım diyen hayırsever ve girişimci bir tanıdığımız tamamen gönüllü hareketi olarak tanımlanacak bir proje başlatmış ve yine kendisine maddi olarak destek olan bir firma eşliğinde kantalebi.org ve kantalebi uygulamasını geliştirmiş. Henüz çok yeni olan bu uygulamayı facebook, twitter ve instagram üzerinden de yaymaya çalışıyorlar. 

Öncelikle gönüllüler kantalebi.org uygulamasını indirip kendileri ile ilgili kan grubu,il ilçe,isim soy isim,mail ve cep numarası gibi temel bilgileri dolduruyorlar. Sonrasında kan ihtiyacı olan hasta yakını veya hasta aynı şekilde uygulamayı indirip gerekli olan bu bilgileri bıraktıktan sonra ( Sahte ilan bırakma ve/veya uygunsuz ilan bırakmaları engellemek için,ayrıca bugün sizin ihtiyaç duymanız gibi yarın size de ihtiyaç duyulabilir anlayışını yaymak için zorunlu tutuluyor) ihtiyaç duyduğu kan grubunu, hastane adını, hastanenin bulunduğu il ve ilçeyi,hasta adını bırakıyor. Gelen talep onaylandığı anda o il ilçe ve kan grubundaki insanlara push mesaj olarak iletiliyor. Böylelikle sizinle ilgisi olmayan ilanlar ile rahatsız edilmemiş oluyorsunuz ve algınız gerçekten size ihtiyaç duyulduğunu bilmeniz sebebi ile körelmemiş oluyor. (birçok uygulama ve sosyal medya da ilgili ilgisiz ayrım yapılamıyor ve insanlar bu talepleri görmeyebiliyorlar) Umarım bu tip bir ihtiyacımız hiçbir zaman olmaz ancak hayatın bir de bu tarafı var ve kimin ne zaman neye ihtiyacı olacağını bilemiyoruz...

Aşağıda bahsettiğim uygulamanın sayfa adresleri var. Umarım sizler sayesinde daha çok insana ulaşır ve daha çok hasta için umut olabilirler.

7 yorum:

  1. çok faydalı bir yazı cnm teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel düşünülmüş bir uygulama olmuş, paylaştığın için teşekkürler Ebru'cum :)

    YanıtlaSil
  3. Uygulama gerçekten çok güzel olmuş.Akıllı telefonlar işe yarasın değil mi?

    YanıtlaSil
  4. harikaymış uygulama, bence de böyle bir şey lazımdı, çok teşekkürler canım <3

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.