Choker Yaka Bluz


Moda bizi bazen kullanmaya alışık olmadığımız trendlere yakınlaştırabiliyor. Bazen de "aaa ben bunu bir zamanlar çok severdim" diyerek kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Son iki sezondur 90 yıllara ve o dönemin trendlerine müthiş bir dönüş başladı. O yılların en önemli detaylarından olan olan choker trendi de yeniden bizimle! Ben çok hastası olmamakla beraber yine de sempatik buluyorum choker trendini. Zaful da gezinirken bulduğum bu İspanyol kollu gömlekte kullanılan choker yaka detayı hoşuma gitti. Düz siyah, yaka ve kol detayından başka hiçbir numarası olmayan bu bluzu çok sevdim. Öyle kullanışlı bir model ki deri etekle oluyor, jeanle oluyor, plileli eteğin içine sokarak giyiyorsun onda da güzel duruyor :) Demek ki isabetli bir parça seçmişim.  

Choker Modası Ne Peki?

90 li yıllarda boyuna oturan kolyelerle ortalığı kasıp kavuran choker modası şimdilerde yeniden hayatımıza girdi. Tarih tekerrürden ibarettir, moda da ortalama her yirmi senede bir kendini tekrarlıyor orası net. Aslında choker modası çok uzun yıllar önce ortaya çıkmış. 1900 lerde Danimarka kraliçesi Alexandra'nın boynundaki yarayı gizlemek için kullandığı tasma şeklindeki kolye çok beğenilmiş ve halk arasında da yaygınlaşmış. Sonrasında da dediğim gibi dönem dönem tekrar ortaya çıkmış olsa da altın dönemini 90 li yıllarda yaşadığı kesin. O yıllarda ben de çok kullandım. Ancak şimdiki düşüncem ince ve uzun boyunlarda chokerların çok daha hoş durduğu yönünde. Bu düşünceme rağmen bu hoş gömleği Zaful da görünce kayıtsız kalamadım. Ve şimdi de çok sevdim, iyi ki almışım.




Siz Choker modasına nasıl bakıyorsunuz peki?

Bluzu incelemek, fiyat bilgilerine ulaşmak isterseniz link aşağıda sevgilerimle...

Bluz: Zaful

15 yorum:

  1. Beautiful blouse and shoes:) great outfit Dear:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Valla bence cokta güzel sizde cok güzel taşımıssinız :)

    YanıtlaSil
  3. ben bu trendi çok sevdim bir kazak ve böyle bir de bluz almıştım çok severek giyiyorum :-))

    YanıtlaSil
  4. Kıyafetlerde değil ama aksesuar olarak chokerları çok seviyorum. Fakat aynen ben de senin gibi uzun boyunlara daha çok yakıştırıyorum; keşke herkes takmasa :) Bu arada yine söyleyeceğim, bu saç modeli sana çoook yakıştı! Öptüm çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum at kuyruğu, yakıştığı isabet oldu sık sık kullanıyorum çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Herşeyi herkes kullanmamalı diyenlerden in sana çok yakismis ama benim gibi kısa boyunlu birinde çok güzel durmuyor 😉

    YanıtlaSil
  6. choker modası bana da göre de güzel ben de çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  7. Bunu çok beğendim Ebrucum. Çünkü çoğu choker yaka bluzların yakası çok açık. Bunun makul. Güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın genelde dekolte dozunu kaçırıyorlar...

      Sil
  8. These are so beautiful! They look like they'll last you a good amount of time too! x They are really cute! You will like to see more fashion from here.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.