Ispanaklı Börek Tarifi ile Çay Saatlerinize Zenginlik Katın!

Sofraların vazgeçilmez aperatifi olarak bilinen ıspanaklı börek, doyurucu özelliği ve son derece leziz tadıyla öne çıkmayı başarıyor. Çay saatlerinin mükemmel eşlikçisi olan börek ile siz de hem çocuklarınıza hem de evinize gelen misafirlerinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz.


Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler:

* 5-6 adet yufka
* 1 yumurta
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 baş soğan
* 1 kg ıspanak
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber

Yapılışı:

Börek tarifine geçmeden önce iç harcının hazırlanması gerekiyor. Bunun için öncelikle ıspanakları temizleyerek işe başlayabilirsiniz. Temizledikten sonra hafif ılık suda haşlayabilirsiniz. Daha sonra soğanı, domates salçasını, sıvı yağı, tuzu, pul biberi ve karabiberi ilave ederek kısık ateşte bir harç hazırlayın. Hazırladığınız harcı, daha sonra haşlanmış ıspanakların içerisine boca edebilirsiniz. Ardından tüm karışımı güzelce birbiri ile harmanlayın. Harcınızı karıştırdıktan sonra almış olduğunuz yufkaları dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Kestiğiniz yufka parçalarını yağlamanız daha güzel bir tat elde etmenize yardım edecektir. Ayrıca dilerseniz hafif yoğurt ilave ederek hafif çıtır bir lezzet de elde edebilirsiniz. Açıkçası ben bir orta boy yufkayı 6 üçgen şeklinde kesip rulo şeklinde kıvırarak pişirmeye vermiştim. Siz de bu şekilde veya kare şeklinde keserek pişirebilirsiniz.
Daha sonra kestiğiniz yufka parçalarına, iç harcı gelişigüzel ilave ederek rulo haline getirin. Sardığınız ruloları, yağlanmış fırın tepsisinin orta yerine koyarak tamamen çevrelemeye devam edin. Ardından hazırlamış olduğunuz tüm ruloları, tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine ayırmış olduğunuz yumurta akını çırparak sürebilirsiniz. 180 derecelik fırına vererek pişirebilirsiniz. Daha sonra böreğiniz servise hazırdır!  Ispanaklı böreğin mükemmel tadı ve görsel sunumu ile tanışmak için dilerseniz Yemek.com adresine de ulaşabilirsiniz. Yemek.com üzerinde börek tariflerinden dünya mutfaklarına özgü birbirinde hoş tatta yemek seçeneği bulabilmeniz mümkün. Damak zevkinize uygun bulabileceğiniz yemek tarifleri ile hem kendinizin hem çocuklarınızın hem de eşinizin mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. İsterseniz evinize gelecek misafirleriniz için de çeşitli tarif arama işlemi yapabilirsiniz.

13 yorum:

  1. harika bir tarif teşekkür ediyoruz efem

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor. Bir ara deneyeceğim.
    Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel görüntü buuu.İlk defa gördüm misafirlerime yapmam lazim 😃 afiyet olsun 😃

    YanıtlaSil
  4. ıspanaklı börek en sevdiğimdir eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. görüntü enfes tadı kimbilir nasıl güzeldir :)

    YanıtlaSil
  6. Canım,çok teşekkürler paylaşımın için ♥

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir tarif.

    YanıtlaSil
  8. En sevdiğim borektir hele birde usta ellerden çıkarsa tadından yenmez emeğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim En iyi Epoksi Zemin Kaplama Firmasi

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.