Zamandan Tasarruf Etmek İçin İnternet Bankacılığı Kullanın

Şüphesiz bankacılık sektörü ekonominin gidişatını belirleyen en önemli sektördür. Son 25 yılda bankacılık sektörü inanılmaz bir ilerleme kaydetti. Her türlü bankacılık işlemi için şube kapısını aşındırdığımız günlerden her işlemi oturduğumuz yerden bir tıkla yapar hale geldik. Gelişen teknolojiyle birlikte yeni trendin internet bankacılığı olduğu tüm dünya tarafından kabul edilmiştir.
Peki bu dilimize pelesenk olmuş internet bankacılığı nedir? En basit ifade ile sektörde faaliyet gösteren bankaların müşterilerine sunduğu herhangi bir şubeye gitmeden, evden, işten, arabadan, kısacası internet ulaşımının olduğu aklınıza gelebilecek her yerden diledikleri an tek tıkla işlem yapabilme özgürlüğüdür. Bugün internet bankacılığı sürekli artan bir ivme ile büyüyor. Artık öyle bir hale geldi ki, sektördeki bankalar sadece birbirleriyle değil kendileriyle yarışır haldeler.

İnternet bankacılığı hizmeti veren 28 banka ile mobil bankacılık hizmeti veren 19 banka verilerine göre, internet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı Haziran 2016 itibarıyla, 50 milyon 64 bin kişiye ulaştı. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı ise 26 milyon 113 bin kişi düzeyinde gerçekleşti. Rakamların her geçen gün arttığını da belirtmek gerekir.


Sürekli bir koşturma halinde olduğumuz günümüz modern toplumunda en kıymetli şeyin zaman olduğunu inkar edemeyiz. İhtiyaç kredisi pek çoğumuzun zaman zaman kullandığı bir bankacılık ürünüdür. Eskiden ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilmek için banka şubesine gider, gerekli formları doldurur, banka tarafından talep evrakları teslim ederdik. Bununla işimiz bitmezdi. Birkaç gün süren kredi değerlendirmemiz yapılır ve sonuç olumlu ise onaydan geçen ihtiyaç kredisini kullanabilmek için tekrar şubeye giderdik. Kısacası banka şubesinin kapısını bir hayli aşındırırdık. Çalışanlar için basit bir kredi başvurusu neredeyse bir kabus haline geliyordu. İş yerinden izin almak zaman zaman sıkıntıya yol açabiliyordu.

Gelişen teknoloji ve buna bağlı ortaya çıkan internet bankacılığı sayesinde, yerimizden kalkmaya gerek bile duymadan düşük faiz oranlı ihtiyaç kredisine dilediğimiz an dilediğimiz yerden başvuru yapabilir hale geldik. Ne başvuru sürecinde, ne de krediniz onaylandıktan sonra ihtiyaç kredisini kullanmak istediğinizde şubeye gitmenize gerek kalmaz. Hem kredi başvurunuzu hem de kredi kullanımını internetten istediğiniz gibi kolayca yapabilirsiniz. Eminiz zamanı çok kıymetli olan günümüz insanı nasıl bir nimetin parmak ucunda olduğunun farkındadır.




3 yorum:

  1. çıktığından beri para çekmek hariç herşey için kullanıyorum ben :-))

    YanıtlaSil
  2. ben de devamlı kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Şu internet bankacılığını bir tek ben öğrenmedim herhalde sürekli eşim yapınca bana gerek kalmadığından.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.