Rıfat Yüzüak ile Essi' de Buluştuk

Geçtiğimiz gün Ankaralı Bloggerlar olarak sevgili Ayşegül'ün (Ankara Etkinlik) davetiyle Essi Güzellik Merkezinde ünlü MUA (make up artist) Rıfat Yüzüak ile tanışma fırsatı bulduk. Rıfat Yüzüak "Sil Makyajını" adlı kitabını bizler için imzaladı ve harika sohbeti eşliğinde bir makyaj yaparak temel noktaları bize aktardı.


Kendisi genç yaşına rağmen dünyaca ünlü markalarla çalışmış, yetenekli, klasik makyaj öğretilerinin aksine önceliğin doğal güzellik olduğunu ısrarla vurgulayan yenilikçi ve özel bir insan. Benim de aşırı makyajı sevmemem ve gündelik hayatta yok denecek kadar az makyajla günü geçirmem dolayısıyla bir MUA dan bunları duymak çok hoşuma gitti. Yaklaşık iki saat boyunca süren sohbet ve makyaj sırasında zamanın nasıl geçtiğini anlamadık desem yeridir. Öncelikle kadının psikolojisinin iyi olması, kendini beğenmesi, makyajsız da güzel bulması gerektiğini söyleyen Rıfat Yüzüak çok haklı. Kendinizi beğenmediğiniz zaman devamlı bir uğraş içine girip her gördüğünüzü yapmaya çalışıp, kullanılmayacak belki ne işe yaradığını dahi bilmediğiniz bir dolu makyaj malzemesi alarak asla güzelliğe ulaşamayacağımızın altını çizdi. Gerçekten hayranlıkla dinledim. Bir söz vardır "Less is more" derler, tam da bundan bahsetti ve o akşam sadece 6-7 ürünle çok şahane bir makyaj yaptı. Model hem fresh, hem bakımlı ve güzel hemde makyajı yok gibiydi finalde. Rıfat Yüzüak, Ebru Gündeş'e de harika makyajlar yapıyor. Son dönemde Ebru Gündeş' in daha az renkli ama yüz hatlarını ön plana çıkaran sade makyajları da onun eseri.


Kendi adıma çok memnun kaldığım ve kısa sürede çok önemli konuların paylaşıldığı bir etkinlik oldu. Sevgili Rıfat Yüzüak yine gelse yine kaçırmak istemem sanırım :) Bana gelirsek o gün için mevsime uygun ince sarı düğmesiz bir ceket, siyah havuç pantolon, siyah süet stiletto ve süet çantayla spor/şık bir kombin yaptım. Kombin detayları yazının sonunda, eğer siz de beğendiyseniz linklere tıklamayı unutmayın :)






Ceket: LOVELYWHOLESALE 
Pantolon: ZAFUL 
Ayakkabı: ROSEWHOLESALE 





3 yorum:

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.