Daha Zayıf Gösteren Stil Önerileri

Hangimiz olduğumuzdan daha ince ve sıkı görünmeyi istemeyiz ki? 36 beden bir kadın bile çoğu zaman vücudunda kusurlar bulur ve daha ince görünmek isteyebilir. Hal böyle olunca 38 bedeni dolu dolu kullanan bendenizin de bu konuyla alakadar olması normal sanırım... Aslında giysileri doğru kombinleyerek olduğumuzdan daha zayıf görünmek çok da zor değil. Hem vücudumuza uygun hem de bazı ufak kurallara uygun giyinince o "daha ince illüzyonunu" yaratmak çok basit.


İnce olan bölgeyi vurgulamak:

Hep diyoruz ya "vücut tipine uygun giyinmek" diye. Aslında işin özü bu, kendi vücudumuz tanımak, ona uygun giysi seçmek. Nasıl olacak peki derseniz, kısaca vücudumuzda nispeten daha ince olan bölgeyi vurgulayıp, kalanı kamufle etmek diyebiliriz. Beliniz kalçanıza göre daha inceyse bele oturan çan ya da kloş etekler size çok yakışacaktır. Bacakları kalın olanlar ise midi etekleri dar üstlerle kombinleyerek daha ince görünebilirler. Büyük göğüslere sahipseniz bol kesimli ve koyu renk üstler tam size göre. Tam tersi küçük göğüsleriniz varsa desenler ve canlı renkleri korkmadan kullanabilir, fırfırlı volanlı üstleri gayet rahat taşıyabilirsiniz. Bacak boyunuz uzun değilse bacaklarınız da kalınsa yarım botlardan kaçınmak doğru olur. Eğer giyecekseniz de aynı renk opak çoraplarla bütünlük yaratarak daha ince ve uzun bir bacak görünümü sağlayabilirsiniz. Üst vücut kısmı kısa olanlar V yaka tercihi yaparak hem boynu, hem de üst bölgeyi daha uzun gösterebilir. Bu tip vücutlarda boğazlı kazak çok doğru bir seçim değil mesela. 

Topuklu ayakkabı:

Elbette ki bizi beş on cm daha uzun gösterecek topuklu ayakkabılar haliyle daha zayıf görünmemizin de başrolünde oynuyor. Eğer ince topuklarla rahat edemiyorsanız kalın tabanlı yada chunky model ayakkabılar hem boyu uzatır hem de rahatsız etmez.

Boyuna Çizgiler:

Her ne kadar enine çizgilerin kilolu göstermediği son yıllarda yaygınlaşsada boyuna çizgili giysilerin daha ince gösterdiği kesin. Çok kalın olmayan boyuna çizgili giysileri tercih edebilirsiniz.


Baştan ayağa siyah:

All Black yani baştan aşağı siyah giyinmek de gerçekten mucizeler yaratıyor. Bence bir beden daha ince görünmek mümkün baştan aşağı siyah giyerek. Bu tarzı çok sevdiğim için bir ara dolabımın büyük bölümünü siyahlar kaplamıştı. 


Blazer Ceket:

Son yıllarda sadece iş kadını kıyafeti olmaktan çıkıp sokak modasında spor parçalarla da çok rahat kullanılan blazer ceketler doğru kombinlendiği zaman gerçekten vücudu gayet ince gösterebiliyor. Özellikle hafif bele oturan modeller kurtarıcı parçalar olabiliyor.


Yüksek Bel:

Bacak boyunu uzatan ve beli daha ince gösteren yüksek belli giysileri de unutmamak lazım. Dar bir üstle ve topuklu ayakkabıyla birlikte kullanacağınız yüksek belli bir etek kesinlikle olduğunuzdan ince gösterecektir. Özellikle yüksek bel kloş etekleri topuklu ayakkabı ve çizmelerle beraber çok seviyorum.


Aslında ufak tefek bazı püf noktalarına dikkat ederek daha zayıf görünmeyi başarmak zor değil. Hepimizin bildiği ancak bazı zamanlar uygulamayı unuttuğu bu basit adımları aklımızın bir köşesine yazalım :)



Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.