Ameliyatsız Uygulamalar ile Gelen Güzellik: Medikal Estetik

Günümüzde teknolojinin gelişimi ile birlikte estetik tedaviler alanında pek çok büyük gelişme kaydedilmiş durumda. Artık herhangi bir şekilde ameliyata ihtiyaç duyulmadan ve neşter kullanılmadan kişilere estetik uygulamalar yapılabiliyor. Medikal estetik uygulamalar olarak adlandırılan bu uygulamalar sayesinde son derece başarılı sonuçlar elde edilebiliyor. Hastalar yeni görünümüne hızlı bir biçimde kavuşuyor ve günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam edebiliyor. 

Medikal estetik uygulamaları doku altına uygulanan enjeksiyonlar, ameliyatsız yüz germe, cilt gençleştirme, çatlak tedavisi, cilt üzerindeki lekeleri giderme, saç dökülmesi için gerekli olan mezoterapi gibi uygulamalar, selülit tedavisi ve bölgesel zayıflama gibi uygulamaları içeriyor. 

Medikal Estetik Kaç Seans Sürüyor? 

Uygulamalar tipine bağlı olarak bazen tek bir seans, bazen birkaç farklı seans içerisinde tamamlanabiliyor. Medikal estetik uygulamaları bütün dünyada olduğu gibi artık ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Hastaların neşter kullanılmadan ve ameliyat psikolojisine girmeden vücutlarında yenilemek istedikleri ve kusurlu gördükleri kısımların iyileştirilmesi bu uygulamalar sayesinde mümkün olabiliyor. Güzellik dünyasının en iyi imkanlarını sunan medikal estetik uygulamaları, acıya ve ağrıya sebebiyet vermeden pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. 

Bu Noktalara Dikkat! 

Uygulamalar kimi zaman tek başına uygulanırken, bazı zamanlarda ise estetik cerrahi operasyonlara destek uygulaması olarak hastalara sunuluyor. Ülkemizde medikal estetik adı altında hizmet verdiğini belirten pek çok farklı estetik merkezi ve kendisini medikal estetik uzmanı olarak tanıtan kişiler görülebiliyor. Medikal estetik pratik, kolay ve avantajlı bir uygulamayı sunabildiği kadar, eğer dikkat edilmez ve uzman kişiler tarafından yapılmaz ise ağır sorunlara yol açabilen uygulama haline gelebiliyor. Bundan kaçınmak için uygulamayı yapacak olan kişilerin, medikal estetik alanında eğitimli ve uzman olması en önemli şartlar arasında bulunuyor. 

Eğer medikal estetik uygulaması yaptırmaya karar verdiyseniz, yaptıracağınız işlem ne kadar basit olursa olsun, estetik merkezi seçimi konusunda ciddi bir araştırma yapmanız gerekiyor. 

Medikal Estetik Uygulamaları Nasıl Yapılıyor? 

Medikal estetik uygulamaları, uygulamanın yapılacağı alandaki bütün problemlere karşı farklı çözüm uygulamaları sunuyor. Örneğin, saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız mezoterapi uygulandıktan sonra enjeksiyon ile saç köklerinizi besleyecek olan maddeler enjekte ediliyor. Selülit tedavileri mevzu bahis olduğu zaman ise ciltteki selülit görünümünü giderebilecek olan terapiler uygulanıyor. Terapiler özel cilt bakım ürünleri ile birlikte derinin alt tabaka kısımlarına yerleşen yağların yok edilmesini sağlıyor. Ayrıca mezoterapi uygulaması ve masaj teknikleri de terapi içerisinde yer alıyor. 

Uygulamalardan yararlanmak isteyen hastalar, medikal estetik uygulamaları için cerrahi operasyona hazırlanır gibi hazırlanmak zorunda kalmıyor. Günümüzde yoğun bir iş yaşantısına sahip olan kişiler bile öğle tatilinde dahi estetik merkezlerine giderek uygulamaları yaptırabiliyor. Daha sonrasında gündelik yaşantısına dönebiliyor. Basit bir şekilde uygulanabilen bu yöntemler sayesinde artık insanların hayal ettiği değişimler gerçeğe çok daha kolay bir şekilde yansıyor. 




Kimler Bu Uygulamalardan Yararlanabilir? 

Medikal estetik yöntemlerinden yararlanmak istiyorsanız ve ilaç kullanmanızı gerektirecek herhangi bir rahatsızlığınız var ise kullandığınız ilaçları uzman kişilere önceden bildirmeniz gerekiyor. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde olan kişilere ise medikal estetik uygulamalar tavsiye edilmiyor. Aynı zamanda kalp, karaciğer ve böbrek sorunu olan kişiler için de uygulamaların yapılması uygun görülmüyor. Kanser tedavisi gören, kemoterapi ve radyoterapi almaya mevcut olarak devam eden hastaların ise doktorlarına danışmaları ve uygun olduğu takdirde uygulamalardan yararlanmaları gerekiyor 

Cerrahi bir işlem gerektirmeden uygulanan bu güzellik mucizesinden sizler de yararlanabilirsiniz. Güzelliğinize eşsiz ve küçük bir dokunuş yapabilirsiniz. kucukbirdokunus.com  

2 yorum:

  1. bölgesel zayıflama kulağa hoş geliyor :)

    YanıtlaSil
  2. Ben etrafında çok görüyorum medikal estetik olayını, bence ameliyatsız güzelleşebilmek çok iyi bizler açısında 😉

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.