Evde Kaş Kirpik Bakımı

Bundan iki üç ay önce kirpiklerim diplerinde ufak bezeler çıktıktan hemen sonra dökülmeye başladı. Neden oldu, mikrop mu kaptı ne oldu bilmiyorum. Belki kullandığım bir ürün alerji yaptı o da olabilir ama sonuçta kirpiklerim epey döküldü, hatta araları bariz açıldı :( Bu beni çok üzdü tabi. Hemen piyasadaki kirpik serumlarını araştırmaya başladım. Bir tanesini almak üzereyken bir de instagramdan arkadaşlarıma ve takipçilerime sorayım dedim. Açık ara pek çok kişi tatlı badem yağını tavsiye etti. Kaşlarımda da belirgin olmasada bir cansızlık vardı. Ben de hemen vakit kaybetmeden tatlı badem yağını aldım ve kullanmaya başladım. Peki nasıl uyguladım? Kullanmadığım bir rimel fırçasını iyice yıkayıp temizledim, geceleri bu fırçanın üstüne badem yağını damlatıp kirpiklerime rimel sürer gibi sürdüm, aynı şekilde kaşlarıma da sürdüm. Ancak sürerken;


- Asla yağı fazla almayın, gözünüze kaçarsa rahatsız ediyor, buğulu görmeye başlıyorsunuz. Yakmıyor ama rahatsızlık hiss veriyor.
- Bazı yerlerde akşam yatmadan bir saat önce sürüp yatarken silin şeklinde okudum, ancak ben öyle yapmadım. Çok fazla sürmediğim için sorun olmadı.
- Kirpiklerle beraber kaşlara da uygulayabilirsiniz.
- Bir, bir buçuk ay sonunda benim dökülen kirpiklerimin yenisi geldi, ve boyları da gözle görülür şekilde uzadı.
- Aynı şekilde hint yağı karıştırınca daha etkili oluyormuş dendi ama ben sadece badem yağı kullandım.
- Sonrasında da haftada iki gün yine aynı şekilde uygulamaya devam ettim, hala da ediyorum.


Eğer kirpiklerle ilgili bir sorununuz varsa, ya da sorunsuz kirpikleriniz var ancak güçlenmesini ve uzamasını istiyorsanız siz de bu yöntemi rahatlıkla deneyebilirsiniz. Ayrıca badem yağı sadece kaş kirpik için değil, saç ve cilt bakımında da kullanılabiliyor ve çok güzel sonuçlar veriyor. Mesela kuru saç derisini düzeltmek, çabuk kırılan tırnakları güçlendirmek, vücut masajında kullanmak için de badem yağını alabilirsiniz. Yemeklere eklenen belli miktarda badem yağının bağırsak faaliyetlerini düzenlediğini de öğrendim. Pek çok derde deva olan badem yağı galiba evde elimizin altında her daim bulunması gereken ürünlerden, ne dersiniz :)






5 yorum:

  1. badem yağının çok etkili olduğunu biliyorum ama hiç denemedim şimdiye kadar :/

    YanıtlaSil
  2. Bende kulak temizleme cubugunu kullanarak kas ve kirpiklerime suruyorum,gercekten faydasini goruyorum.

    YanıtlaSil
  3. bu tarz bitkisel ürünler ile bakım yapmayı çok faydalı buluyorum.Kimyasal maskelerdense bunlar daha sağlıklı oluyor
    https://beyazbegonvil.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. I like this article. I was searching over search engines and found your blog and it’s really helps thank you so much: @ Packers and Movers Kolkata
    Packers And Movers Kolkata to Mumbai

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.