Yüz Tipinize Göre Gözlük Seçimi Nasıl Olmalı?

Daha önceki yazımda voogueme eyeglasses gözlük modelleri ve çerçeveleri hakkında yazmıştım. Markanın model çeşitliliği ve ürün kalitesi beni şaşırtmıştı gerçekten. İşte bugün de hem diğer siparişimi sizinle paylaşıp hem de benim için ve benim gibi zor gözlük çerçevesi beğenenler için hangi yüz tipine hangi tip gözlük çerçevesi kullanmak lazım ondan bahsetmek istiyorum. Her ne kadar bazı yüzlere pek çok model yakışsa da yüzümüzün şekline uygun modeli bulmak bazılarımız için hala zor. Bu gruptan biri de benim. O zaman bakalım kime ne uygunmuş, ve seçim yaparken nelere dikkat etmek gerekiyormuş...
Bu konuda en şanslı yüz şekli sanırım oval yüzler. Oval yüzlere hemen her çerçeve yakışıyormuş. Aslında benim de yüzüm oval ama neden her taktığımı beğenemiyorum acaba :) Bu da aldığım en farklı çerçevelerden biri olabilir. Bakalım rahat kullanabilicek miyim?



Yuvarlak yüzler gözlük çerçevesi seçerken yüzü daha uzun gösterecek modelleri denemeliymiş. Yüzün en geniş kısmına eşit ya da az daha geniş bir çerçeve yuvarlak yüzler için doğru seçim. Ayrıca kaş çizgili çerçeveler yani  browline eyeglasses modeli de bu tip yüzlerde gözleri daha çekik gösteriyor daha hoş duruyormuş. Eğer yuvarlak yüze sahipseniz köşeli, dikdörtgen ve geniş çerçeveler tercih edebilirsiniz. Browline eyeglasses modeli epey eskilere taa 1950 lere dayanan bir model. Benim de beğendiğim bu çerçeve tipinde üstte kaş misali kalın bir kısım var. O nedenle adı browline sanırım. Ben bu tip gözlüklerin çoğunluğa yakıştığını düşünüyorum.

Kare şekline yakın bir yüze sahipseniz, bu hatları yumuşatmak adına kullanmanız gereken çerçeve yuvarlak ve oval hatlı çerçeveler olmalıymış. Yuvarlak round eyeglasses modelleri bende çok seviyorum kendimde. Özellikle iki sezondur çok moda olan renkli camlı ve yuvarlak modellere bayılıyorum. Çok eskiden üniversite zamanında (yani fi tarihinde çaktırmayın :) hem mavi hem de siyah yuvarlak gözlüklerim vardı. Saçlarım da uzun ve sarıydı, Zerrin Özer'in zayıf hali gibi dolaşıyordum ortada :)

Gelelim bir diğer yüz şekline... Uzun bir yüz şekliniz varsa yapacağınız şey yüzünüzden daha geniş olmayan bir çerçeve kullanmak. Böylelikle daha geniş ve kısa bir yüz efekti verebilirsiniz. Yuvarlak ve kare çerçeveler ile bunu başarabiliyormuşuz.

İşte gözlük çerçeveleri hakkında benim araştırdıklarım bunlar. Bir de desen ve renk konusu var tabii ama o tamaen keyfe keder bir durum. Ben mesela renkli çerçeveleri çok seviyorum. Kaplumbağa deseni olanı, mor lila yeşil tonlarını ve pembeyi kendime yakıştırıyorum. Kimisi metal tercih ediyor ben mesela metal çerçeve sevmiyorum. Çok yuvarlak olunca da gitmiyor, harry potter gibi oluyorum :) İşte hem modeli hem de rengi uydurunca sorun kalkıyor ortadan. Umarım siz benim kadar zorlanmıyorsunuzdur bu konuda ve yine umarım ki yazım okuyanlara az biraz fikir vermiştir gözlük ve gözlük çerçevesi konularında.



3 yorum:

  1. Yüz tipi durumu çok değiştiriyor teşekküler güzel ipuçları icin

    YanıtlaSil
  2. Bilgilendirmeler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.