Adana Portakal Çiçeği Festivali

2012 yılından beri kutlanan Adana Portakal Çiçeği Festivalinin 7. si bu yıl da coşku ve neşe ile geçti. Biz de ikinci kez gittiğimiz bu festivalde gerçekten çok iyi vakit geçiriyor, hem eğleniyor, hem de şehri gezip Adana lezzetlerini tadıp dönüyoruz. Anne tarafından Adanalı olduğum için buralar bana yabancı değil. O portakal çiçeği kokusunu hiçbir çiçek kokusuna değişmem. Şehre girer girmez ilk yapacağınız iş o muhteşem portakal çiçeği kokusunu içinize çekmek olsun :) Öğlen saatlerinden itibaren portakal çiçeği kokusu yerini kebap kokusuna bırakıyor ki, iddia ederim hiçbir yerde kebap böyle güzel ko-ka-maz! Her yıl biraz daha kalabalıklaşan ve çok daha renkli hale gelen bu festival diğer şehirlere de örnek olmalı bence. Hatta ilk sırayı Ankara alsın ve en acilinden şu gri şehiri renklendirecek bir festival bulunsun :) 


Adana şehir olarak da güzel geliyor bana. Park, bahçe ve yeşil alanları bol. Ayrıca insanları çok cana yakın ve tok gözlü. Seviyorum yani merkez :)  Siz de giderseniz festival alanı dışında da gezmeyi ihmal etmeyin. Aşağıdaki fotoğraf tarihi Taş Köprü üstünde çekildi, arkadaki camii ise Sabancı Camii.


Ve işte meşhur Taş köprü...


Burası da tarihi Kazancılar Çarşısı. Burada mutlaka şalgam için, bardakta Adana şalgamının tadına varın, hatta içine havucunu da koydurmayı unutmayın.


Bu yıl da festivalin pek çok sponsoru vardı. Toyota da onlardan biriydi. Saman balyaları ve King Kong figürü ile çok ilgi çeken güzel bir stand kurmuştu Toyota. Biz de elbette fotoğrafsız geçmedik :)


Aşağıdaki kare ise festival kortejinden. Kortejde özel tasarım kostümlü kızlar mı ararsın, fanatik taraftar grupları mı dersin, Türk Kızılayı, Lösev, özel kolejler, halk oyunları, bando mehter takımı, palyaço ve jonglörler ne ararsan var, yok yok...



Ve festival boyunca sayısız satış standından şehre özgü turunç ve portakal reçeli, çiçekli festival taçları, el yapımı çanta, süs eşyası, yiyecek ve daha bir çok şeyi satın alabilirsiniz. Peki bu hengamede acıktık ne yiyelim diyenler için de her taraf sayısız alternatif ile dolu ancak gelmişken adana kebap yemeden dönülmez. Biz festival alanında acıkınca hemen birer adana dürüm kaptık :)


Ama nerdeyse adana kebaptan bile daha popüler olan birşey varsa o da muzlu süttür. Onu da Kazım Büfe de içeceksiniz. Büyük mikserlerde üç beş dakika muz, krema, buz parçaları ile çekilen muzlu sütü içince bir daha başka yerde asla içemezsiniz zaten. Önü her daim kalabalık olan Kazım Büfe festivalde iyice izdiham oluyor maalesef. Ama olsun yine de ordan alın :) Ayrıca tost çeşitleri de var gayet de başarılı, Öykü' nün elinde kaşarlısını görüyorsunuz :)


Akşam oldu acıktık deyince de soluğu şırdan ve kelle paçacı da aldık. Ben bu lezzetleri seviyorum, ama Adana' da... Kesinlikle yemek işinde Adana ışık yılı önde. Kelle paçayı ise kesinlikle Kuruköprü Paça salonunda içmelisiniz. Başka yerlerde de yedim, hepsi de Ankara'daki lerden çok çok iyi ama bu Kuruköprü olayı bambaşka! Onun lezzetini hiçbir yerde bulamadım desem yalan olmaz. Şırdan ise görsel olarak özellikle kadınların sevmediği ancak lezzet olarak şahane bir yerel yemek. Bence kesinlikle tadına bakılmalı. Kokoreç yiyen insanın ben şırdan yemem demesi de garip geliyor, bu da koyunun midesi ile bağırsağının küçük bir kısmı sonuçta. Neyse gelelim şırdancı tavsiyeme, eğer tatmak isterim derseniz Şırdancı Bedo gayet nefis. Öykü de mercimek çorbası içti orada o da çok lezzetliydi. 


Adana kebap ve kaburga için ise Kaburgacı Yaşar'ı tavsiye ederim. Biz ciğer, kuşbaşı kebap yedik salataları, şalgamı da etleri de harikaydı. Ayrıca çocuk oyun alanı olması artı puan. 
İşte bu yıl da Adana macerası böyle geçti, oradan da Mersin ve Tarsus' a geçtik. Onu da başka yazıda anlatayım. Sizden ricam bu şahane festivale ve güzel şehire mutlaka gidin. Hem gezin hem de nefis Adana lezzetlerini tadın...
Sevgilerimle...













1 yorum:

  1. valla rengarenk karelerinize bayıldım maşallah :) inşallah kısmet olursa ben de gitmek istiyorum bi gün :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.