Pırlantalarınızı Emel Pırlanta’dan satın alın!

Pırlanta, göz alıcı bir güzelliğe sahip olan ender bir mücevherdir. Milyonlarca yıl önceden yerkürenin derinlerinde meydana gelmiştir. Yüksek ısı ve basınç altında uzun zamanlarda oluşmuştur. Bu değerli taşın çok küçük bir miktarı hayatta kalmayı başarmıştır. Pırlanta, doğanın mucizelerinden biri olarak her yüzyıl insanoğlunu etkilemeyi başarmıştır. 


​​​​​​​Pırlanta Özellikleri ​​​​​​ 

Kaliteli bir pırlanta seçerken dikkat edilmesi gereken 4 ana özellik bulunuyor. 
​​​​​​​1- Karat Ağırlığı ​​​​​​​ 
Karat pırlantanın ağırlığını gösteren bir ölçüdür. 1 karat 20 miligram ağırlığa denk gelmektedir. Mücevher sektöründe ise 1 karattan daha az pırlantalar satışa sunulur. Satışta 1 karat 100 puana eş değerdir. Yarım karat 50 puana denk gelir ve 0,50 ct şeklinde yazılır. 
2- Berraklık ​​​​​​​ 
Pırlantanın berraklığı 'doğanın parmak izleri' diye adlandırılan izlere göre belirlenir. Pırlantalarda karbon kristali izlerine rastlanır. Bu izler azaldıkça pırlanta daha da berraklaşır. Bu durum da değerini arttırır. 
​​​​​​3- Renk 
Pırlantanın sarılık durumuna göre ölçülür. En değerli pırlanta renksiz olanıdır. Ender bulunan pırlanta türüdür renksiz olanı. D den Z ye kadar renk durumu alfabelerle ölçülendirilir. D E F G nadir ve beyaz olanlarıdır, pırlantaların geneli H ve L arasındadır. M ve Z arasındaki pırlantalarda işe görülür bir sarılık mevzu bahistir. 
​​​​​​​4- Kesim ​​​​​​​ 
Kesim pırlantaların en mühim özelliklerindendir. Parlaklık ve ışıltı pırlantanın kesimine bağlı olan bir unsurdur. 
​​​​​​​Emel Pırlanta Neden Ucuz? ​​​​​​ 
Emel Pırlanta sektörünün öncü kuruluşlarından biri olarak biliniyor. Üretici bir firma olması ve de pırlanta alımını toptan yaparak maliyeti düşürmesi sebebiyle müşterilerine de daha uygun fiyatlarla satış imkanı sunuyor. 
Tasarım pırlanta kolye modelleri ile geniş bir çeşitliliğe sahip olan Emel Pırlanta güvenilir bir alışveriş imkanı yaratıyor. Satış sonrası bakım garantisi de veren Emel Pırlanta mücevher ihracatında üçüncü sıradadır. 


Çeşitli tasarımda tektaş kolye koleksiyonları ile de müşterilerine ürünler sunuyor. Emel Pırlantada taksitli alışveriş imkanı da bulunuyor. 
Her bütçeye hitap eden ürünleri ile alacağınız pırlanta kolye sevdiklerinize en güzel hediye olacaktır. Yine tektaş kolye ile evladiyelik anılar bırakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.