Alanya’da Gezilebilecek En İyi Yerler


En gözde ve en nadide tatil beldelerinden biri olan Alanya’da muhteşem bir tatil yapabilirsiniz. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan bu beldede gezebileceğiniz ve zamanınızı en verimli şekilde değerlendirebileceğiniz çok sayıda yer olduğunu da aktaralım.  

Alanya Kalesi 
Bu beldeye giden hemen herkesin ilk durağı olan Alanya Kalesi bölgeyi kuşbakışı izlemeniz için de harika bir yer! Manzara karşısında hayranlık duymamak olanaksız. Kaleye çıktığınızda gezebileceğiniz yerlerin sayısı da bir hayli fazla! Ehmedek, Süleymaniye Cami, Gemili Mescit, Sarnıç, Akbeşe Sultan Mescidi ve Türbesi, Alanya Feneri bunlardan sadece birkaçı! Dolayısıyla Alanya Kalesi için mutlaka 1 tam gününüzü ayırın. 
Alanya Müzesi  
Bahçe ve salon düzenlemeleri ile de görenleri kendine hayran bırakan Alanya Müzesi, merkezden ulaşımı gayet kolay olduğundan günün herhangi bir saatinde zaman ayırabileceğiniz bir yer olma özelliğine sahip. Bronz Herakles heykeli ise artık Alanya Müzesi’nin simgesi haline gelmiş durumda. Bu arada içerisinde sergilenen eserler bakımından da oldukça zengin bir müze olduğunu belirtelim.  
Kleopatra Plajı  
Muhteşem bir kumsal olduğunu söylememiz kafi! Bu plaja giderken yanınıza mutlaka deniz gözlüğü de alın. Denizin altında yüzen balıkları seyredebilir ve bambaşka bir deneyim yaşayabilirsiniz. İncecik kum taneleri muazzam bir manzara eşliğinde güneşlenmek, tüm yılın stresini sadece bir günde atmanızı bile sağlayabiliyor. Bu arada plaj halka açık ve ücretsiz. Sadece şemsiye ve şezlong ücreti alınıyor.  
Sapadere Kanyonu  
Yaklaşık 750 metre uzunluğa sahip olan Sapadere Kanyonu da manzarası nedeniyle sıklıkla ziyaret edilen bir yer. Doğada harika bir yürüyüş yapmak istediğinizde rahatlıkla bu kanyonu tercih edebilirsiniz. Bölgede çok sayıda piknik alanı da var ve özellikle çocuklu aileler için ideal bir bölge! 
Alanya’da Nerede Kalınır?  
Bu sorunun yanıtı da Tatil Sepeti internet sitesinde! Çünkü her bütçeye uygun ve her beklentiyi karşılayabilecek olan Alanya otelleri listesine bu siteden ulaşabiliyorsunuz. Sadece erken rezervasyon otellerini görüntüleme şansına da sahipsiniz. Rezervasyon işleminizi de site üzerinden yapabilir ve bu sayede erkenden yerinizi ayırtmış olursunuz. Her şey dahil hizmet veren oteller listesinin de Tatilsepeti.com adresinde olduğunu aktaralım.  

1 yorum:

  1. Bu yaz 1 hafta kadar oradaydık ancak çok kalabalık. Artık insan keşfedilmemiş yerler aramıyor değil :(

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.