Kaç Karat Pırlanta Almalıyız?

Pırlantaların en önemli özelliklerinden karat ağırlığı, bir pırlantanın ne kadar ağır olduÄŸunun ölçümüdür. Antik dünyada, keçiboynuzu tohumları bireysel elmasların ağırlığı için referans olarak kullanılmıştır. Günümüzde kullandığımız karat kelimesi, iÅŸte bu keçiboynuzu tohumu anlamına gelen "carob seeds" adından gelmektedir. Bugün, bu tarihi uygulama, ÅŸu anda tüm elmaslar için çaÄŸdaÅŸ ağırlık ölçüsü olan Karat kelimesine yol açmıştır.Tam doÄŸruluÄŸu saÄŸlamak için yüzlerce ondalık basamaÄŸa kadar kesin ölçümler yapılır.Bir metrik karat 200 miligram olarak tanımlanır.  
 
0.07 karat 

En iyi tektaÅŸ pırlanta görüntüsü için Karat ağırlığı min. 0.30 karat ÅŸeklinde düşünülür. Mücevher takılar takmak her zaman bize özel bir his verir ve anılarımızı daha heyecanlı hale getirir.Herkes için Zen Pırlanta tarafından tasarlanmış mükemmel mücevher bulunur. Pırlanta seçiminde dikkat edilecek hususlar dendiÄŸinde 4 C en bilindik ve popüler konudur. Karat, berraklık, renk ve kesim. ÇoÄŸu insan ilk önce karat ağırlığını düşünmek isteyeceklerdir.  Ama önemli olan tek ÅŸey karat ağırlığı deÄŸil. Her bir özelliÄŸin dengelenmesi gerekiyor. Zen Pırlanta mücevherlerinde her detayı en mükemmel ÅŸekilde tasarlar.  
 
0.15 karat 


Özellikle karat seçimi konusunda hala kafanız karışıksa 0.20-0.40 aralığındaki boyutları genel olarak niÅŸan ve düğün döneminde düşünebilirsiniz. 0.10-0.20 karat pırlanta aralığı ise genç kızlara mezuniyet hediyesi ya da doÄŸum günü armaÄŸanı olarak tercih edebilirsiniz. AlışveriÅŸ yaparken el boyutunu ve parmak boyutunu düşünün. Zümrüt, oval ve prenses kesim gibi süslü elmas ÅŸekillerinin çoÄŸunun, aynı karat ağırlığındaki yuvarlak bir elmastan daha büyük görüneceÄŸini unutmayın. Pırlanta karat seçimlerinde mutlaka yaşınızı, boyunuzu ve parmak ÅŸeklinizi de göz önüne almalısınız.  
 
0.30 karat 

Farklı karatlar her parmakta farklı ÅŸekilde görünür. Zen Pırlanta tektaÅŸ pırlanta seçimlerinde kılavuz olması açısından görseller paylaÅŸmaktadır.   

 
0.50 karat 





Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.