Serenade Aromaterapi Yağları

 Aromaterapi, bundan tam 6000 yıl öncesinden gelen ve iyileştirici gücü bilinen bir tedavi şekli. Bir ortamda en önemli şeylerden biri de koku. Kokuların ise üstümüzde çok önemli bir etkisi var. Aromatik bitkilerden elde edilen uçucu yağların ruhumuza, bedenimize ve zihnimize çok iyi geldiği biliniyor. Ben bu zamana kadar sadece ortamda güzel koku olsun diye kullanıyordum bu yağları. Buhurdanlıkta suya ekleyerek kullandığım uçucu yağların aslında daha pek çok faydası varmış. 


Son alışverişimi Serenade markasından yaptım ve seçtiğim ürünler arasında olan lavanta yağının yatıştırıcı ve rahatlatıcı özelliğinin yanı sıra antiseptik ve antimikrobiyal etkileri olduğunu yeni öğrendim mesela. Aromaterapi aslında bir şifa ritüeli ve yüzyıllardır kullanılan bir yöntem. Aromatik yağlar eski Ç,n de mod düzenleyici olarak, eski mısır da ise mumya yapımında kullanılırmış. Yağların bu kadar eski bir geçmişi olduğunu biliyor muydunuz? Tarihte ilk defa Yunan medeniyetinde aromaterapi, güzellik için kullanılmış. Aromatik yağlarla banyo sonrası yapılan uzun ve rahtlatıcı masaj o dönemde yaşayanlar için çok önemli bir ritüelmiş. 

Peki yağları nasıl kullanalım? Uçucu yağları en çok buhurdanlık ile kullanıyoruz. Bu yağlar aynı zamanda uygun şekilde seyreltilerek yüz ya da vücutta da kullanılıyor. Ben yine en çok buhurdanlıkta kullanıyorum, kesinlikle çok rahatlatıyor, ortamı değiştiriyor. Buhurdanlık kullanımı tütsü ile çok benzeşiyor. Ben tütsüyü de çok seviyorum, özellikle son yıllarda evde her ikisini de çok kullanır oldum. Özellikle yoga ve meditasyon yaptığım sırada bu yağlar çok rahatlatıcı oluyor. Suya bir kaç damla yetiyor. Sonra misss gibi kokuyu çekin içinize ve rahatlayın :) Bu postla hem kendi aromaterapi tercihimi hem de son kullandığım markayı paylaşayım dedim. Serenade markası güvenilir ve soğuk sıkım olması nedeniyle tavsiye edebileceğim bir marka oldu. Haydi güzel kokularla rahatlamak isteyenler, pek çok alışveriş sitesinde ve eczane ürünleri satan siteden bu yağları temin edebilirsiniz, siz de bir deneyin :)





2 yorum:

  1. Ne kadar guzel anlatmışsın bende serenade nin yağlarını kullanıyorum çok memnunum 🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim güle güle kullan. Bu arada blogunu takibe alamıyorum buton yok...

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.