Ulus-Hamamönü

Bundan üç beş sene önce biri gezmeye Ulus a gidelim dese hadi be derdim. Mesela annem Kale ye gidelim derdi ara sıra, köşe bucak kaçardık. Ne işimiz var oralarda derdik. Büyük konuşmamak lazımmış. Buradaki restorasyonla harabe evleri tarihi dokuya uygun yenileyerek otantik ve nostaljik bir ortam yaratmışlar. Hamamönü şimdi müzesi, sanat sokağı, onlarca kafe-restoranı, tarihi konak şeklinde dizayn edilmiş evleri, yemyeşil parkıyla on numara bir yer olmuş. Altındağ Belediyesi çalışmış çabalamış Ulus Hamamönü denen yeri şu halden:


Bu hale getirmeyi başarmış.





Okuduğum habere göre Hamamönü, "Dünya Turizm Oscarı" ödülüne layık görülmüş. Türkiye bu ödülle beraber dünyada 3 altın elma ödülü olan tek ülke olacakmış. Gerçekten tebrik ediyorum hem Belediye Başkanını hem de emeği geçen herkesi. Çünkü malum Ankara da yaşayan bilir, ne yapalım nereye gidelim sorusunun cevabı genelde bir elin parmaklarını geçmez. E doğal olarak bu tip yerlerin artmasını istiyoruz. Yoksa yazın tunalı-bahçeli-park caddesi kışın da AVM lerde labirente konmuş fare gibi dolanmaya devam.


Biz ilk defa değil iki senedir gidiyoruz. En son ramazan ayında gitmiştik o zaman kalabalıktan yürünmüyordu. Sokaklar insan seli gibiydi. Macuncular, helvacılar, hediyelik eşya standları, közde pişen türk kahveleri ve daha bir sürü şey...
Biz de havanın güzel olmasından hareketle kendimizi dışarı attık haftasonu. İşte Hamamönü, işte biz:





☻♥☻

8 yorum:

  1. Bir keresinde iş için Ankara'da üç ay kalmıştım, o zamanlar Beğendik dışında AVM falan da yoktu, Allahım ne sıkılmıştım :D
    Gerçekten çok güzel bir yer olmuş, çalışınca ne güzellikler çıkıyor ortaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancığım sanırım 10-15 sene öncesinden bahsediyorsun. O zaman ki durum daha vahimdi tabi :) Şimdi yavaş yavaş birşeyler yapılıyor. AVM çok var gerçi ben de onları sevmiyorum :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ankarada dört yıl yaşamış biri olarak orayı çok ama çok özledim. Fotoğrafları görünce depreşti yine özlemim. Blogunuzu kısa bir süredir takip ediyorum ama yine de çok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Blogu bende kısa süredir yazıyorum zaten, beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim. Ankarayı özleyen birileri olduğunu duymak hoşuma gitti şimdi nerdesiniz merak ettim.
      Sevgiler...

      Sil
    2. Şimdi Elazığ'dayım. Ankara'dan sonra Elazığ'a gelmek bende şok etkisi yarattı diyebilirim :) 1 aydır Elazığ'da yaşıyorum ama ne zaman alışabileceğim gerçekten bilmiyorum :)

      Sil
    3. Evet şimdi anladım Ankarayı özlemenizi :) Gerçi Elazığ a hiç gitmedim haksızlık yapmış olmayayım ama yine de zordur başkentten sonra...:)
      sevgiler...

      Sil
  3. Kesinlikle katılıyorum ben de çok beğendim harika olmuş,fiyatlar da çok makul

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem Ankara dan gidemiyoruz o zaman Ankara güzelleşsin Nedimecimmm :)

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.