Yıpranmış Saçlar için Bakım


Saçlarım yaklaşık iki sene önce "becerikli" eski kuaförüm sayesinde epey yıprandı. Dip röfleyi yaparken saçlarım yandı. E yıpranmış saçlar diplere yakın olunca düzelmesi seneler alıyor. İki senedir uğraşıyorum hala adam edemedim. Bir kere uçları kuru, çok dökülüyor ve dökülmeyenler de kopuyordu. Ne yapayım derken Lokman Hekim de bu şampuanı buldum. Dökülmeyi önleyici sarımsak özlü şampuan. Sarımsak kokusu filan yok bu arada, benim ilk sorduğum bu olmuştu :) Epeydir kullanıyorum dökülme oldukça azaldı diyebilirim. Bitkisel bir ürün olduğu için piyasadaki diğer şampuanlar gibi köpük içinde kalmıyorsunuz. O yüzden temizlemiyor sanmayın. Gayet güzel temizliyor.


Tabii saç bu kadar yıpranmış olunca tek şampuan yetmiyor. Sonrasında Loreal in Repair serisi saç maskesini uyguluyorum. Haftada bir uygulama yeter dediler ama ben onu da her yıkama kullanıyorum. O da yetmiyor kuruladıktan sonra yine Loreal Repair serum kullanıyorum. Yavaş yavaş kendine geliyor gibi. Ama sonuçta saçtaki yanmış yıpranmış ne varsa kesilmedikten sonra zor. Biraz olsun görüntüyü düzeltmek için bunları kullanıyorum memnunum. Kullanmasam ne olur onu hiç bilemiyorum :)


Şimdi yaz tatili geliyor deniz, tuz, güneş derken ekstra birşeyler yapmam gerekecek, araştırıyorum. Bu arada zeytinyağı yumurta filan içeren doğal tarifler var ama yumurta işi beni biraz düşündürüyor ☺




12 yorum:

  1. umarım saçların biran önce toparlanır canım
    bu öneriler için de sağlo
    benim de kuru ve ince telli
    yaz gelince de bakım uygulamak şart oluyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ya valla gür ve düzgün görünen saçlar istiyorum :)

      Sil
  2. Ben de son zamanlarda şampuanlardan pek memnun değildim. 2 senedir röfle ya da gölge de yaptırmıyorum ama uçlar hala çok kuru.

    2 çözüm buldum.
    Nashi argan yağı. Acayip memnunum. Kuaförlerde satılıyor. Kesinlikle yağlı bir his de bırakmıyor. Islak saça sürüyorsun. Kuruduğunda hiç bir şey belli değil ama saçın kuruluğu gidiyor ve çok sağlıklı görünüyor.

    Diğeri de: Evdeki tüm şampuanları attım. Kızımın bebek şampuanını kullanıyorum. Mustella !!!! Kesinlikle köpürmüyor ama çok başarılı. Hatta kafa derimdeki egzama bile çok azaldı diyebilirim.

    :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu marketlerde satılan yıllardır kullandıklarımız hiç bir işe yaramıyor bence. Deli gibi köpük ama deli gibi de kurutuyor. Nashi argan yağını bi araştırayım tatile giderken alayım olmazsa, orda daha beter oluyor çünkü tuzdan güneşten :)

      Sil
  3. Doğal zeytinyağını(organik) kullanıyorum bende yıllardır.Acayip canlandırıyor saçları.İçine bir gece önce bol sarımsak dövüp ağzı kapalı kavanozda bir gün bekletiyorum.Kokusu olma olasılığı seni korkutmasın yıkadığında geçiyor.Bu formülü çok ünlü bir doktordan öğrenmiştim.Piyasaya her çıkan bakım ürününü kullandım ama bunun etkilisini hiç birinde bulamadım.Doğal ürünlerden yana olduğum için yıllardır kullanıyorum.Zeytinyağının mucizesi süper.Saçlarım daima canlı ve çok çabuk uzuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden annem saf zeytinyağı sürerdi saçlarına. Hatırladığım kadarıyla parlak gür saçları vardı o zaman ama ben şimdi yağı arındıramam gibi geliyor :)

      Sil
    2. Hayır arınıyor dert etme ,çok sağlıklı.

      Sil
  4. Merhaba canım,
    Bloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba canım,
    Bloğunu yeni keşfettim ve hemen izlemeye aldım :))
    Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Görüşebilmek dileğiyle,
    İzmir'den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Aradım buldum postunu :) Bu sampuan saçta uzatıyor o yüzden iyi .Benimde cok yıprandı suan uzattım çlarda kaldı kestire kstire ..Dediğin gibi cok zaman alıyor bir daha uzun bi süre boyatmayacagım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de röfleden vazgeçtim düz sarıya boyatarak açtırıyorum bi daha röfle hayatta yaptırmam.Yani inşallah :)

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.