Tantitoni Kalıplarım ve Şu Ana Kadar Cumartesi




Bunlar Pelinciğimin bana hediye aldığı Tantitoni cup cake kalıplarım. Kendileriyle aşk yaşıyorum çünkü hem güllüler, hem kalpliler, hem de morlar ☺ Daha iyi ne olabilir ki? Gelelim tam şu ana kadar olan bitene...




Hellim peniri kızartmalı kahvaltıya oturdum...Pazardan alınmış yaz domatesi biberi ve salatalığından bol bol yedim...


Ağalı köyünün zeytininden ve...


o zeytinden yapılan sızma yağından yedim...


Kahvaltı bitti, sırada dün pazardan aldığım domateslerin konserve yapılması vardı. Yıka, soy, doğra, pişir, kavanoza koy, elini yak, evyeye dök, yerleri kirlet, ocağı batır, temizlik yap derken....o da bitti çok şükür. 10 kavanoz oldu toplamda, iki hafta önce de yapmıştım. Ama artık sıkıldım valla yeter. Kolay iş değil ya, hele o soyma doğrama kısmı cinnet. Neyse yemesi güzel olacak kışın orası kesin :)


Artık en acil şekilde evden çıkmak istiyorum valla sıkıldım bu kadar ev hanımlığı yeter. Hava güzel kendimi dışarı atmam gerek. Görüşene kadar hoşçakalınnnn :)



4 yorum:

  1. Ben artık soymadan yapıyorum. Önce yıkadığım domatesleri mutfak robotundan geçiriyorum,sonra pişiriyorum. Hem pratik oluyor hem de asıl faydalı yeri olan kabuğu ziyan olmuyor. Pişmeden önce çektiğim için ağzımıza kabuğu falan da gelmiyor. Aklında bulunsun bir den istersen.

    YanıtlaSil
  2. kalıplar cok sekerler ceyizime alıcam bende:)
    afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  3. Kalıplarına bayıldımmm hele birde renklerii MOR bayıldımmmm harikalarr gercekten... Ellerine saglık domateslerde hazırr bukadar uğraşmaya inan değiyorrr ben başladım bile tüketmeye ;) kışa kadar inşallah bitmezler :)

    YanıtlaSil
  4. Bu kışlık domateslerden banada lazım ama 2 yıllık evli olmama rağmen o kadar hamarat değilim:) hafta sonu annemle yapıcaz inşallah,afiyet olsun cupcakelere nayıldımm bayıldımm:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.