Hamburgerimi Buldum!

Evet damak zevkime en uygun hamburgeri buldum. Daha iyisini yiyene kadar artık favorim Big Baker. Daha önce canımız "gerçek" hamburger çekince Kentpark Burger Story'e gidiyorduk. Pazar günü gittiğimizde bi baktık kapanmış. Nereye gidelim diye hemen telefondan internete girdim, tavsiyeleri okuyup Big Baker'ı bulduk. Daha öncede önünden çok geçmiştik aslında, ama girmek kısmet olmamıştı. Neyse hemen çıktık yola. Bu arada Ankara o kadar boş ki, istediğin gibi cirit at şehirde. Trafik yok, park sorunu yok ohh harika, Ankaramın nadir güzel olduğu günler galiba :) Konudan uzaklaşmayalım gelelim bizim hamburgere. Big Baker Bahçeli 2. caddede konum ya da dekorasyon açısından öyle göze çarpmayan sade bir yer. Mutfağı açık, hazırlama aşamalarını oturduğunuz yerden görüyorsunuz. Menü ise geniş. Burger çeşitleri dışında pizza, makarna ve sandviç seçenekleri de çok bol. Ekmeklerini kendileri yapıyorlarmış. O çok hoşuma gitti. Biz kendi spesiyalleri olan big baker kare ekmekli burger yedik. Ama o ne lezzetti...bi kere bitmeyen burger diye reklamını yapıyorlar, cidden öyle. Bitiyor bitmesine ama tıka basa doyuruyor, 185 gr sanırım köftesi, ekmeği çok lezzetli, içinde de közlenmiş kırmızı biber ve karamelize soğan var, bir de yanına baharatlı patates...çok güzeldi çok.




İçecek olarak ne istesek derken baktık gelenlerin çoğunun önünde kavanozda servis edilen limonata vardı, bir bildikleri vardır dedik, aldık. O da çok başarılıydı. Bazen limonata acımsı bir tat bırakır, ya da sonradan mideyi yakar filan, bu tam kıvamındaydı. Herkes boşuna içmiyormuş.


İçeri girerken raflarda çeşit çeşit ürünler var çok bakamadım, bir daha ki gidişimde inceleyeceğim neymiş ne değilmiş.

İşte bir hamburger vakası da böyle gelişti. Ben yediğim big baker burgerden inanılmaz zevk aldım. Patates lezzetli, limonata tam olması gerektiği gibiydi. Önce burgerimin ekmeği fazla ısıtılmış biraz kıtırlaşmış halde geldi, garsona söyledim anında değiştirildi, gayet güler yüzlü servis yapıldı. Ankarada yaşayan ve daha önce keşfetmemiş olanlara tavsiye ediyorum, deneyin. Beğenmesem buraya uğraşıp yazmazdım. Benim bilmediğim güzel burgerci varsa sizde  bana söyleyin :) Şimdilik hoşçakalınnn...





17 yorum:

  1. çok merak ettim :)
    ben de önünden çok geçtim ama denemek kısmet olmamıştı :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı biz de öyle geldik geçtik yeni kısmet oldu :)

      Sil
  2. afiyet olsun canım, harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Bahçeli 2. cadde de mi denemek istiyorum merak ettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 2. caddenin sonunda solda :) Denedikten sonra mutlaka fikrini söyle merak ederim :)

      Sil
  4. Mutlaka denemeli! tavsiye içinde teşekkürler ve evet Ankara'nın bu haline bayılıyorum... keşke hep böyle kalsa ne iyi olurdu değilmi..
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Eylül geliyor tantana başlayacak yakında ne yazık ki...

      Sil
  5. Çok severim ben de :) Mısır unlu ekmekli tavuk burgeri de denenmeli bence. Umarım hep aynı kalitede kalırlar. Afiyetler olsun size de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa evet mısır unlu olanı da gördüm ilk fırsatta denerim, aynı fikirde olanları duymak güzel :) Teşekkürler :)

      Sil
  6. afiyet olsun görüntü gayet güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Ebru bu gün ilginç bir şey oldu, iş yerim Kızılay da, öğle tatilinde işe dönerken kafamı kaldırdım bir de baktım ki Big Baker açılmış tok olmasam hamburgerinin tadına bakacaktım ama en yakın zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Kızılayda da var demek süper, söylediğin iyi oldu aklımda bulunsun :) İlk fırsatta dene, bana da söyle bakalım senin de hoşuna gidecekmi?

      Sil
    2. Tavsiyene uydum, çok güzeldi, ayrıntıları bloğumda görebilirsin.:))) sevgiler...

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.