Alva Donna Exclusive Hotel&Spa

İlk seyahatine dört aylıkken çıkan Öykütoş, ikinci seyahatini ise beşinci ayında yine Antalya'ya yaptı. Ailece ilk otel tatilimizi Belek Alva Donna Exclusive Hotel'de yaptık. Hem bu ilk tecrübeyi anlatmak, hem de kaldığımız oteli detaylı göstermek istiyorum. İyi ve kötü tecrübelerin okuyanların ne kadar işine yaradığını kendimden biliyorum. Daha önceden de Maxx Royal Kemer Resort tatilimizi bu yazımda anlatmıştım.

İnternette Alva Donna'yı araştırırken okuduğumuz olumlu yorumlar ve çocuk dostu olarak bahsedilmesi kararımızı olumlu etkiledi. Gidince gördük ki bizimki kadar küçük bebeklerden ziyade çocuklu aileler için tam bir cennet. Çocuklara çok geniş alanlar ayrılmış. Keşke Öykü 4-5 yaşında olsaydı demekten kendimizi alamadık. Gitmeden önce bebekle tatil acaba nasıl olur diye düşündük, ama çok şükür ki hiç sıkıntı çekmedik. Hatta bazen Serhan'la ikimiz beraber havuza girdik Öykü arabasında bize baktı, huysuzlanınca birimiz çıktı diğeri kaldı. Yemeklerde de yine pusetinde oturdu, ona da yoğurdunu ya da meyve püresini yedirdik. Bu arada anne sütünün yanında ek gıdalara başladık. Meyvelerden elma, armut ve muz püresi, yoğurt ve muhallebi yiyor. Miktarları az az yapıyorum birden yüklenmek istemiyorum, şimdilik fena gitmiyor bakalım. Oraların nemli havası Öykü'nün cildine de iyi geldi ve egzaması yok oldu diyebilirim, ta ki Ankaraya gelene kadar. Gelir gelmez kızarıklıklar ve kaşıntılar başladı.

Neyse dönelim tatile. Oteli ETS turdan erken rezervasyonla ayarladık. Bu şekilde yapınca fiyatlarda büyük fark oluyor. Girişte karşılama, resepsiyon, kat görevlileri ve garsonlar kısacası tüm personel son derece nazik ve ilgiliydi. Özellikle animasyon ekibine bayıldım, insanı bıktırmadan güleryüzle ve profesyonelce işlerini yapıyorlardı. Sadece şu var, rezervasyonda bebek yatağını istememize rağmen odaya girdiğimizde yatak yoktu. İstedik, beş dakika sonra geldi. Bu da kusur sayılmayacak kadar ufak mevzu neyse ki.

Beş yıldızlı otellerde her şey dahil konseptinde yemeklere genelde ölüp bitmem, ama bu sefer deneyip de kötü dediğim bir yemeğe rastlamadım. Hatta ne yediysem sevdim, aşçıbaşını da tebrik ettik bizzat. Bu da tabi gün boyu yememe sebep oldu, diyet filan şöyle dursun, günde beş öğün yemek yedim. Özellikle Türk gecesinde çiğ köfte ve midye dolmayı yan yana bulmamdan sonrasını hiç anlatmayayım :) 

Otel kalabalıktı, nerdeyse tamamı Rus. Havuz başı rengarenk bikinileri içinde baştan ayağa bakımlı Rus hatunla dolu. Benim hoşuma gitti, şezlongda dinlenirken kim ne giymiş ne sürmüş, saçı başı nasıl epey oyalandım. Ama hemcinslerimi uyarayım, eşini uçan kuştan kıskanan pimpirikli kadınlardansanız buralara pek yanaşmayın, tadınız kaçar :) 






İşte burda da plajda uyuyakalmış bi minik angry bird var :)



Bu arada ben fotoğraf çekmekten çekilmeye fırsat bulamadım. En az fotoğrafım olan tatil bu herhalde. Genelde Öykü'yü ve manzarayı fotoğrafladık galiba.




De lüx kısmında restoran hemen hemen boş gibi, büfe pırıl pırıl ve yemekler muhteşemdi. Öykütoşla babası yemeğe giderken...




Ve biz ♥



İkisi bir arada ♥♥



Çıkış günü geldiğinde hiç gitmek istemedik. Yurt içinde ve dışında o kadar yer gezdik ama dönerken bu kadar zor gelmemişti. Canımız tembellik yapmak istiyormuş, demek ki bu sefer böyle bir tatile ihtiyacımız varmış. Alva Donna oteli gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Özellikle küçük çocuğunuz varsa burada çok güzel vakit geçirecek emin olun. Otelin kendisi fotoğraflarda gördüğünüz gibi şık, temiz ve oldukça konforlu. Aklınızda bulunsun derim. Belek te pırıl pırıl güneş ve deniz havasından sonra dönüşte bizi canım Ankara'mın yağmuru karşıladı yine. Mayıs ayının sonunda hala ve ısrarla yağan yağmura, kapalı havaya ne desek bilemedik, isyan etmedik, kabullendik :) 

İşte böyleee...Bir tatili daha bitirdik. Doğum izni sağolsun, dönüşlerde çok da sendroma girmiyorum. Ne de olsa iş yok bir süre daha. Yaz daha yeni başlıyor, herkese güzel, sıcacık ve upuzunnn bir yaz tatili diliyorum...




5 yorum:

  1. yaza erken başlamak ne güzel ebrucuğum ,keyfiniz artarak çoğalsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bitecek diye korkuyorum 😄 çok teşekkür ederim canım

      Sil
  2. çok güzel bir zamanda gitmişsiniz yazın bebek için fazla sıcak gelebilirdi otelin denizi nasıldı 5 yaşındaki çocuk için uygunmu biz havuz tercih etmeyen bi aileyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kum plaj ve nerdeyse dalgasız bir deniz vardı, bence beş yaşında çocukla çok rahat edersiniz. O yaş grubu için çok güzel oyun alanları var :)

      Sil
  3. İlk tatiline çıkmış, bol bol gezsin minik Öykü bundan sonra da... Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.