Kolay Çiğköfte


Bulgurla yapılan ve köfte formatında her türlü yemeğin hastasıyım. İçli köfte, çiğ köfte, analı kızlı, mercimek köftesi...hepsini çok severim. Gel gör ki bulgur pilavıyla da hiç aram yok. Bu ne yaman çelişki bilmem :) Ara ara canım fena halde bulgurlu bişeyler ister ve ne kadar işim olursa olsun hiiiç üşenmem koşarım mutfağa. İşte yine böyle bir bulgur krizi anında hazırlaması ve yapımı yarım saati bulmayan çok kolay bir tarifle etsiz çiğköfte yaptım. Ramazan dolayısıyla baharat ve acısını azalttım. Normalde pul biberden dolayı daha kırmızı oluyor. Bol yeşillikle birlikte özellikle sulu yemeklerin yanında şahane oluyor. 




Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
1 kaşık biber salçası
2 kaşık domates salçası
2 diş sarımsak
1 kuru soğan
Beş altı adet yeşil soğan
maydonoz
Bir avuç dövülmüş ceviz içi
Karabiber, kimyon, kırmızı biber, tuz
Limon, nar ekşisi

Yapılışı:
Etsiz olduğu için yoğurma zahmetine girmeye gerek kalmıyor. Bulguru kaynar su ile ıslatıp beş dakika bekledikten salçaları ekliyoruz, sonra mutfak robotuna ceviz, kuru soğan ve sarımsağı koyup ince kıyıyoruz. Bulgurla beraber robotta karıştırıyoruz. Karışıma en son elde ince ince doğradığımız yeşillikleri, baharatları, limon ve nar ekşisini ekleyip servise hazırlıyoruz. 

Afiyet olsun...




1 yorum:

  1. Kesinlikle benim de en sevdiklerimden, eline sağlık sevgili Ebru:). Ben de hiç üşenmem evdeysem günün her saati yapılabilir birşey benim için de. Afiyet olsun:).

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.