Gölyazı Köyü

Tatil dönüşü Ankara'ya dönmek istemememizden olsa gerek yolu uzatmak için her numarayı yaptık. Ve geze geze nerdeyse 12 saatte eve vardık :) Yolu uzatma faaliyetleri kapsamında  Bursa yolu üzerinde Gölyazı tabelasını görünce anında dönüş yaptık ve bu şirin, güzel ve doğal köyü keşfetmiş olduk. Biz daha önce hiç duymamıştık burayı, gidince bizim gibi başka gezginlerde gördük.


Burası Ulubat gölünün kıyısında bir balıkçı köyü. Etrafı zeytinliklerle çevrili, tertemiz bir havası var.  Eski adı Apolyont muş ve bir rum köyüymüş. 


Giderseniz Ağlayan Çınar'ı mutlaka görün. Hayatımda gördüğüm en devasa çınar buydu. Yana yatmış dalının kalınlığına bakar mısınız?.. Fotoda Öykütoş çınarı yakından inceliyor :)


Ve bu yazıyı okuyunca çok duygulandım...


Gölün rengi yemyeşildi. Göl kenarında sandallar ve manzara harikaydı.





İşte böyle minicik bi yer Gölyazı. Bursalıları kıskandım böylesine güzel bir yere sahip oldukları için. Bursa da yaşasam her hafta sonu kaçar giderim kesin. 


Vaktimiz daha çok olsa oturup göl kenarında balık yemek isterdim. Belki bu da tekrar gitmek için bir bahane olur :)


10 yorum:

  1. fotoğraflar ne güzel içim açıldı resmen

    YanıtlaSil
  2. "Balık" adında bir film seyretmiştim, Gölyazı'da çekilmiş. O zamandan beri merak ederim oraları. Uğrayıp görmeniz ne güzel olmuş, bir bakıma beni de götürdünüz, sağ olun :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum :) Seyahat yazılarımı yazdıktan sonra böyle yorumlar almak inanılmaz mutlu ediyor beni, ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Nefis bir tanıtım yazısı olmuş. Gölyazı'yı duydum yüzlerce kere de Bursa'ya giderken yakınından geçmişizdir hiç aklıma gelmedi gidip gezmek. Hani memleketimizin her köşesi cennet diyoruz ya gerçekten de öyle. Bir de tabeladak, "GÖL YAZIEVİ" ni merak ettim. Fotograflarda çok güzel, teşekkürler bu güzel bilgilendirici paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya gidemedik maalesef, vakit kısıtlı olduğundan dolayı :( Beğenmenize ve faydalı bulmanıza çok sevindim...

      Sil
  4. Fotoğraf çekmeyi sevenlerin favori yerlerindendir Gölyazı. Ben daha gidip göremedim. İnşallah istiyorum. İyi yapmışsınız Gölyazı'ya sapıp:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyledir mutlaka, manzara harikaydı ve bizim şipşak fotolar bile muhteşem çıkmıştı. Tesadüf oldu ama iyi oldu :)

      Sil
  5. ne kadar harika bir yer keşfetmişsiniz üstelik tesadüfen ebrucum, bayıldım ağaç ne muhteşem gövdesindede kovuğu var galiba, peki öykütoşla gezi yol zor olmadı mı, bizimkiler bu ara isilikle uğraşıyoruz, her gün yıkıyoruz ama geçmiyor, kimyasal da kullanmak istemiyorum vardır belki ilacı ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öykü yolda uyudu, kalkıp da ağladığı da oldu ama bi şekilde idare ettik. Cildi atopik zaten, şimdi ara ara yine isilik tipi şeyler çıkıyor, çok yoğunlaşırsa coresatin sürüyorum, o iyi geliyor, içinde kortizon filan yok.

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.