Ek Gıdalar, Emzirme ve Öykütoş

Sekiz aylık olan Öykü 5. ayın sonundan itibaren ek gıdalara meyve suyuyla başlamıştı. Sonra yoğurt, çorba filan derken iyice yemeklere başladık artık. Bu arada emmesi azaldı, azaldı ve azalarak bitti :( Sekiz ay emzirdim hala süt var fakat artık istemiyor :( Bu konuda çok üzgünüm, en az bir yaşına kadar emmesini isterdim. Ama işte planladığın gibi olmuyor hiçbir şey. Bir de hala süt olması en üzüldüğüm kısmı ama neyse dert etmeyelim yapacak bir şey yok. Dediğim gibi düşündüğün gibi olmayabiliyor bazı şeyler. Normal doğum diye yola çıkmıştık ona kalırsa, Öykü yine ters köşe yapıp erken geldiği için sezaryenle doğurmuştum. Bu da onun gibi birşey. Neyse ki etrafta hiç emziremeyen ya da bir iki ay ancak emzirebilen ve gayet sağlıklı çocuklara sahip bir sürü insan var. Bu kadarına şükür diyorum ama her gün özellikle uyku mahmurluğunda denemekten de vazgeçmiyorum, belli mi olur :) Bu arada yeme içme konusunda 6 yasak kuralına uyarak hemen hemen herşeyi yiyor diebilirim. Yasaklar ise belli; inek sütü,bal, tuz, çay, yumurtanın beyazı ve katı yağlar. Bunlar ilk bir yıl alınması yasak gıdalar. Onun dışında bakliyattan, ekmek içine, sebzeden, çorbaya herşeyi veriyorum. Tabi onun yemeklerini ayrı yapıyorum. İştah olarak hiç sıkıntı olmamasına rağmen pek kilo almıyor Öykütoş, metabolizması hızlı sanırım, başka bir açıklama gelmiyor aklıma :) İşte çöp bacaklı tırtılım :


Bir de bu tırtıl Aptamili içmiyor, sadece birşeylerin içine karışıtırarak verebiliyorum. Biberonda hazırlarsam ağzına sürmüyor, bu konuda ne yapacağım bilmiyorum?.. Çok denedim ama istemiyor, emmiyor da peki süt gereksinimi nasıl karşılanacak? Şu an tek aklıma takılan bu. Acaba başka mama denesem mi? hepsinin tadı farklı mı? Böyle sorular var kafamda aylık kontrolde soracağım doktora, o ne derse onu yapacağım ama yine de araştırmaktan kendimi alamıyorum...Bebek büyütmek zor işmiş. Kendin yesende olur yemesende, ama o öyle mi? Ana öğün ara öğün derken 4-5 öğün yediriyorum. Kahvaltı, meyve saati, yemeği, muhallebisi derken günün ciddi kısmı bu beslenme işiyle geçiyor. Belki daha pratik yollar vardır mesela çok yapıp buzluğa atmak gibi, bilemiyorum böyle yapan var mı? 

8 yorum:

  1. Biz hep sma kullandık hala da kullanıyoruz, Ela 15 aylık şu an,anne sütüne aynen devam ediyoruz. Ancak biz ek gıda konusunda hiç acele etmedik,7. ay gibi baslamistik. Oykuye de massllah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba aslında biz de acele etmedik kilı alımı az olunca doktor ek gıdaya başlattı, mrcburen yani.

      Sil
  2. Merhaba , Öykü de yeğenmle aynı ayda.. Ablamın da aynı şekilde hep mutfakta geçiyor zamanı . Arel de artık çok az emmeye başladı . Ayrıca milupa nın sıcak su ile yapılan mamalarını da hazırlıyor . Baya bir çeşit meyveli ,tahıllı vs var , acil durumlarda belki kullanabilirsiniz diye yazdım Annelik gerçekten zor .
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sutunuzu sagipta vermeyi denedinizmi yada aptamillin icine kendi sutunuzden katipta verdinizmi
    Benim oglumda erken dogdu ama normal dogum oldu o yuzden
    Mamayi suyla hazirlayinca yemedi
    Ama sutumle yapinca iciyordu biberondan
    Memeye alisana kadar mama ve sagilmis sut icti
    30 gunu dolunca emmeye baslamisti
    Baya yorucuydu ama sonunda emdi ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biberondan süt istemiyor tekrar tekrar denemek lazım galiba...

      Sil
  4. Benım kızım da 8-9 ayda meme emmeyi bıraktı. Katı gıdaya geçip herşeyi yiyebilen bir çocuğun anne sütüne devam etmemesi sorun değil bence. Şimdi 5 yaşında, erken doğmuş olmasına rağmen gayet de iyi bir gelişime sahip. Her çocuğun gelişimi farklı oluyor. Hiç üzülmemek lazım. Güzel yiyorsa, sağlığı yerindeyse daha ne olsun...
    Ben Hipp mama veriyordum. Çok çeşidi, hatta bisküvisi bile var. Tavsiye ederim.
    Güle güle büyütün kızınızı. Gayet sağlıklı görünüyor. Maşallah.

    YanıtlaSil
  5. emzirmeyi hiç kesmeyin sürekli deneyin etrafa ilgisi arttığı için emmek istemeyebiliyor bebekler o yüzden vazgeçmeyin zaten bu dönemi atlatırsanız 2 yaşına kadar emer eğer taze taze yemesini istiyosan ki ben öyle yapmıştımçalıştığım için dolayısıyla annemde öyle yaptı hergün yeni yapıyoduk yemeğini keçi sütü belki denenebilir genelde 9 aydan sonra az az başlatıyor bazı drlar ek gıda konusunda kesinlikle aceleci olmayın onun için 1.sıra yine anne sütü kolaylıklar diliyorum çok aşırı iştahsız bi çocuğum olduğu için bu konuda çok hassasım

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.