Öykü' nün Diş Buğdayı

İlk dişini 9 aylıkken çıkaran Öykütoş için diş buğdayını ancak üçüncü dişi çıkardığında yapabildim. Alttan gelen tek dişin yanındaki ne zaman çıkacak diye her gün kontrol ediyordum. Ama çıkan diş büyürken yanındakinde hiç hareket yoktu. Geçen hafta tesadüfen farkettim ki üstten iki tane daha fare diş çıkmaya başlamış bile :) Bu ara birden fazla konuyla meşgul olan kafamla diş buğdayını yaptım yapıyorum derken dişler üçlenmiş haberim yok...Kardeşimle acil bir iş bölümü yaptık ve diş buğdayı süslemeleri, çerçevesi, baskılar dahil herşeyi yine baby shower da olduğu gibi kendimiz hallettik. Tabi yazdığım kadar kolay olmadı. Sadece elimde geçen seferden var olan bazı malzemeler bana vakit kazandırdı. Bu arada baby shower yazımı buradan okuyabilirsiniz. Gelelim diş buğdayımızaaaa...



Bu sefer Elçin'e teslim ettiğim büfe üstü süslemesinde gökkuşağı konsepti yaptık. Balonlar ve aynı renk krepon kağıtlardan oluşan şeritlerle tavandan aşağı sarkan bu rengarenk gökkuşağını hepimiz çok sevdik. Kardeşimin ellerine sağlık...



Misafirler için ufak bir hatıra hediye aldım, bunları da karton poşetler ve Paşabahçe'den aldığım minik mandallarla beraber giderken herkese dağıttım.


İşin bana düşen kısmında ilk iş diş buğdayı görselleri buldum. Bunları önce bilgisayara kaydedip sonrasında ipiccy programında kendime uygun şekilde değiştirdim. Baskıyı alırken kalın bir kağıt tercih ettim. İnsanı biraz oyalayan ancak çok zevkli işler bunlar. 


Diş buğdayını nasıl yapacağımı araştırdım. Bir gün önceden ıslatmak gerekiyormuş. Ben aynı gün sabah aldım o yüzden ıslatamadım. Önce yarım saat kaynattım suyunu değiştirdikten sonra düdüklüde bir saat pişirdim. Gayet güzel pişti. Yarım kilonun yarısını kullandığım halde dünya kadar buğday çıktı. On tane daha diş buğdayı yapılırdı yani düşünün. O yüzden yapacaklara tavsiyem 15 kişilik bir diş buğdayı için maksimum 1 bardak buğday yetiyor da artıyor. Haşlandıktan sonrasında pudra şekeri ile karıştırdım içine kuru kayısı, fındık ilave ettim. Üzerini ise nar ve akide şekeriyle süsledim. Konsept gökkuşağı olduğu için rengarenk muffin kaplarında servis ettim.


Biz süslemeydi balondu işlerine dalınca tabi yemekler annemlere kalıyor. Bu konuda destek almak şart yoksa mümkün değil işin içinden çıkılmaz. Sağolsunlar iki annemde elleri dolu geldiler. Masayı da hazırladıktan sonra derin bir oh çektim :



Pasta da ise yine baby shower da olduğu gibi normal bir pasta tercih ettik. 


Daha misafirler gelmeden kendini ordan oraya atan, saçı başı dağıtan Öykütoş o gün kalabalıkta mest oldu. Kime gideceğini şaşırdı.


Fotoğraf çerçevesini de ihmal etmeyip hazırlayan kardeş candır :)


"Annemler poz veriyo ama şu çiçeği yolmam lazım bi dakka" 




Yemek sonrası çarşafın üstüne kitap, kalem, hesap makinesi, para ve altın koyduk. Öykü doğruca kalemi aldı sonra kitaba hamle yaptı en son parayı kaptı :) Önce okuyup sonra parayı bulacak herhalde :) En son 32 adet buğdayı da başından serptik ve sağlıklı güzel dişleri çıksın diye dilekte bulunduk. Diş buğdayı ritüelleri böylelikle son buldu. 


Geçen sene bu günlerde baby shower telaşında olan ben bu sene diş buğdayı peşindeydim. Seneye neler olacak bakalım. Bu günün sonunda düşündüm de, benim derdim parti yapalım, eksik kalmayalım, o da olsun bu da olsun değil. Ben, kızıma güzel anlar, güzel anılar, gülen yüzlere bakacağı fotoğraf kareleri bırakmak istiyorum, derdim bu. Umarım başarılı olabiliyorumdur. Yarın bir gün büyüyünce "amaaann anne işin gücün yoktu bunlarla mı uğraştın" demez Öykütoş :)



10 yorum:

  1. harika olmuş parti, süslemeler ve ikramlar 10 numara
    inci dişleri olsun öykünün

    YanıtlaSil
  2. herşey harika olmuş rengarenk :))

    YanıtlaSil
  3. çok güzel herşey,sağlıkla nice güzel kutlamalarınız olsun.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş , ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Çok şık, çok sevimli olmuş her şey! Nice güzel kutlamalara inşallah...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.