Öykü'nün Uğurböcekli Doğum Günü

Aslında geçen ay kutlamamız gereken ancak araya yurt dışı seyahati, hastalık vs girince bu aya kalan Öykütoşun doğum gününü iki hafta önce yaptık. Aklımda belli bir konsept yoktu aslında. Sadece renk düşünüyordum. Münih seyahatinde alışveriş yaptığımız bir dükkanda bir kadın Öykü'ye uğur böceği hediye etti. Sonra Galleria da gezerken çocuk kostümleri katında bu uğur böcekli kostümü bulduk derken konsept belli oldu. Zaten o da bize uğur getiren minik bi böcek değil miydi? 


Hemen başladım hazırlıklara. Bir yaşında bebeğin en rahat evde olacağını düşünerek evde yapmaya karar verdik. İyiki öyle yapmışız. Diş buğdayında Elcinify nin yaptığı balonlu süslemenin aynısını bu sefer kırmızı siyah krepon kağıdı şeritler ve kırmızı siyah puantiyeli balonlarla ben yaptım. Balon şişirme dışında pek zorlanmadım diyebilirim.


Uğur böceği temalı parti setini ise Parti Sepeti nden sipariş ettim. Çok kaliteli malzemeler ve hemen ertesi gün elime geçti. İstediğim setin içinde peçeteler, tabak, bardak, kırmızı çatal bıçak, uğur böceği maskeler, puanlı balonlar, masa süsü ve su şişesi etiketleri vardı. Kırmızı kapaklı su alıp etiketlerini değiştirdim. 


Krepon kağıdından güller yaptım.


Öykü' mün ilk pastasını teyzesi yapmak istedi. Bende seve seve kabul ettim. İlk defa şeker hamurundan pasta yapmasına rağmen sonucu görünce ben bile şaşırdım :)  Yapımını ve tarifini merak edenler  Elcinify nin sayfasına girip bakabilir. 



 Annemler yine yemek işine destek oldular sağolsunlar. Ben de peynir, ekmek, zeytin ve cherry domatesle yaptığım uğur böcekli kanepelerle sofrayı renklendirdim. Bu sefer yemek işini biraz abartmışız o kadar kişi yedikten sonra kalanları dört eve bölüştürdük yine bitmedi.


Bu sofrada görünenler buzdağının görünen yüzü diyebilirim :) Ye ye bitmedi :)


Sonuç olarak tam istediğimiz gibi oldu ve kuzumun bir yaş günü kalabalık aile ve akraba grubuyla samimi bir ortamda geçti. Öykü kendini ordan oraya attı, emekledi, kalktı, düştü, güldü, oynadı, yoruldu...Ama çok eğlendi. Son davetlilerde kapıdan çıkınca ağladı :) Bu güzel günden bir gün sonra ise bizi ne yazık ki hastalıkla boğuşacağımız bir gece bekliyordu :( O da başka yazının konusu olsun. Bu yazının neşesini bozmayalım. Öykütoşum hayatı boyu iyilerle karşılaşsın, sağlıklı, mutlu ve vicdanlı bir insan olarak büyüsün, Allah onu nazardan, kötü gözden korusun.

Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum, kalın sağlıcakla :)



12 yorum:

  1. Maşallah tatlı uğur böceğini..Uğurlu,şanslı,sağlıklı,başarılı nice nice yaşları olsun umarım,annesi ellerinize sağlık harika bir 1 yaş hatırası olmuş prensese..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım inşallah çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Nice mutlu yıllar diliyorum tatlı Öykü'ye.

    YanıtlaSil
  3. Amin inşallah, beğenmenize sevindim :)

    YanıtlaSil
  4. Öykütoş 1 yaşınıda doldurdu :) Allahım sağlıklı sıhhatli sizinle birlikte bir ömür nasip etsin canım arkadaşım :) konsept çok cici olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. evde yapılan doğum günü partilerini o kadar çok özledim ki . Harikasınız ailece . Uğur böcekli pastanın ilk deneme olduğuna inanamadım . çok başarılı . Ve Öykü yine çok çok tatlı . Hep çok mutlu olsun , çok sağlıklı çok huzurlu yaşları olsun ve karşısına hep iyi insanlar çıksın .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serracım ne güzel dilekler aminnn diyorum sağol varol :) Evde çok güzel oldu hep dışarıda düşünmüştüm ama bir yaş için çok anlamlı gelmedi sonra dışarısı. Öykü evde çok rahat etti, iyi ki böyle yapmışız :) öpüyorum kocamannnn

      Sil
  6. Çok güzel bir konsept hazırlamışsınız ellerinize sağlık. Bu kadar güzel konseptleri hazırlarken tüm ürünleri bir yerden bulmak zor olsa gerek;
    Bir çok temayı ve doğum günü süslerini https://partidukkanim.com dan uygun fiyatlara alabilirsiniz. Güzel bir blog...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.