Cosmed Vanilya Özlü Maske

Cildime özellikle son yıllarda elimden geldiğince çok özen göstermeye başladım. Çünkü yıllar geçiyor ve artık cildin elastikiyeti azalıyor. Sabah akşam nemlendirme, makyaj temizliği zaten günlük rutin içinde. Yapmadığım şey, aralarda maske ya da peeling. Son gittiğim cilt bakımında Dalton Kozmetik yetkilisi İlknur hanım cildimin çok hassas olduğunu ve peeling işlemini hiç yapmamam gerektiğini söyledi. Dalton Kozmetik deniz özlü ürünler ile  yapılan cilt bakımı yazımı okumak isterseniz buraya tık. O günden sonra zaten yağlı olmayan cildim için peeling işini komple rafa kaldırdım. Geriye nemlendirici maske işi kaldı. Onu da uzun zamandır denemek üzere listemde olan Cosmed Vanilyalı nem maskesi ile yapmaya karar verdim. Cildim kuru. Eskiden çok daha kuruydu hatta pul pul dökülürdü ki bu da erken yaşlanma ve kırışmaya yatkın olması demek. Bende bol bol su içmeye ve nemlendirme işini aksatmamaya karar verdim. Son beş yıldır o kadar kuru değil. Ancak mevsim geçişleri, soğuk ve rüzgardan kolay etkileniyor. 


Cosmed vanilyalı maskenin içeriğinde vanilya, monoi yağı ve shea yağı bulunuyormuş. Cildimi temizleyip yüz ve boyun bölgeme sürdüm ve 15 dakika bekledim. Yıkadığımda yumuşacık olmuştum. Sanki nemlendirici sürümüş gibi rahatlamıştı yüzüm. 


Haftada bir veya iki defa uygulanması söyleniyor bana haftada bir yapmak yetecek gibi. Nemsiz ve kuru cildiniz varsa aklınızda bulunsun, sevgiler...

7 yorum:

  1. a maskesini ilk kez gördüm :)

    YanıtlaSil
  2. Ebru'cum, zaten yazısını yazmıştım ama, ben uygulaam sırasında verdiği serinlik hissine de bayılıyorum! Bir de, kullandıktan sonra üstüne uyguladığım nemlendiricinin ya da serumun etkisini çok arttırdığını fark ettim! O yüzden de sabah rutinime eklesem hiç fena olmayacak :) Sevgiler!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet rahatlatıyor gerçekten. Benim cildimde epey ferahladı ve yumuşadı. Etkisi bugün de devam ediyor :) öpüyorum

      Sil
  3. Kış mevsimi için ideal bir nemlendirici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım özellikle kışın çok gerekli :)

      Sil
  4. Mevsim geçişlerinde bendede kuruluk oluyor denemeli mutlaka:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.