Makeup Zone Ankara'da Microblading Kaş ve İpek Kirpik Uygulaması

Epey uzun zamandır kaşlarıma şekil verdirmek ve aralardaki ufak boşlukları kapattırmak için ne yapabilirim diye düşünüyordum. Araştırdım soruşturdum en doğal görünümlü yöntemin Microblading 3D kıl uygulaması ile sağlandığını öğrendim. Öğrendim de, bu işi kime yaptıracaktım? Esas sorun buydu. Son zamanlarda bir hayli revaçta olan microblading uygulamasını yapan öyle çok yer var ki, acaba hangisine güvenecektim? Etrafımda gördüğüm bazı olumsuz örnekler de cesaretimi kırdı. Benim kafamdaki şey; sadece var olan kaşların dolgunlaştırılması ve çok hafif yukarı doğru şekillendirilmesiydi. Bu uygulama kalıcı makyaj benzeri bir işlem ve sonrasında kaş bir sene o şekliyle kullanılacağı için işlemi yaptıracağım yeri seçmek benim için bir hayli zor oldu. Bu konulara balıklama atlamayı sevmem, kendimle çok fazla oynamayı, ne duysa koşa koşa yaptırmayı seven bir tip olmadım hiç. Saçlarımı bile kendim boyarım, kendim şekillendiririm. Kaşımın da şekli beni çok rahatsız etmiyordu sadece biraz daha dolgun ve yukarı doğru kaşların ifademi güzelleştireceğini düşünüyordum. Ki sanırım haklı çıktım :) 


İnstagramdan keşfettiğim Makeup Zone Ankara henüz yeni açılmış bir yer olsa da aşağıda fotoğrafını gördüğünüz Serpil Hanım işinde son derece profesyonel. Yaptığı işlemlerin öncesi/sonrası fotoğraflarını uzun uzun inceledim kararımı verdim. Zaten kendisini görünce böyle güzel ve bakımlı bir kadının elinden kötü bir iş çıkmayacağını tahmin ediyorsunuz. Tereddütlerimi son derece sıcak, samimi ve dürüst bir şekilde verdiği cevaplarla gideren Serpil Hanımla uygulama öncesi uzun bir sohbet ettik. Ve kendisini çok sevdim :) Büyük bir titizlikle dört saatlik sürede Microblading ve kirpik işlemlerim yapıldı. Bir ara hiç bitmeyecek sandım, ki baktım bitmiş :)


İpek kirpik Nedir nasıl takılır?

İlk önce ipek kirpik işlemi yapıldı. İpek kirpikler tek tek alınarak özel bir yapıştırıcı ile kirpik diplerine yapıştırılıyor. İpek kirpikleri takmadan önce alt kirpikler bantla kapatıldı, gözlerimi kapattım ve çok sıkmadan, kırpıştırmadan ve açmadan işlem bitene kadar yani iki saate yakın öyle durdum. Bu safha gerçekten kolay olmadı. Çünkü bu tip işlerden sıkıldığım için kuaföre bile gitmeyen ben yatar vaziyette gözlerim kapalı iki saat nasıl durdum bana sorun :) Kirpikler tek tek ve inanılmaz bir özenle yerleştirildi. İpek kirpikler oldukça hafif ve tümü takıldığında bile ağırlık yaratmıyor. Ancak yine de ilk günler alışmak için uğraşıyorsunuz. Kirpiklerin üstten görüntüsü böyle oldu. Bu arada kaşlar yapılmadan önce doğal halinde.


Microblading 3D Kıl tekniği ile kaş şekillendirme nedir?

Microblading kaş şekillendirmede gelinen son nokta. Bir çeşit kalıcı makyaj ancak geleneksel kalıcı makyaja göre daha doğal. Çünkü çoklu ince iğne ile gerçek kıl şeklinde çizim yapılıyor. Ve dövme gibi cildin alt yüzeyine değil daha üst tabakasına çizim yapılıyor böylece daha doğal görünüm oluyor. İşleme başlamadan önce verilecek şekli kaş etrafına çizerken iki kaş arası, göz mesafesi ölçülüyor. Orantılı bir şekil veriliyor. Sonra o şeklin içi dövme aletine benzer iğneli bir aletle gerçek kıl şeklinde çizilerek dolduruluyor. Benim kaşlarım çizilmeden önce kaşlarımın çıkış yönünemi yoksa yukarı doğru mu çizilmesi gerektiğini düşündük. Ben zaten kaşımın düşük olmasından dolayı bu işi yaptırdığım için yukarı doğru çizmeye karar verdik. Bu da yüzüme daha genç ve dinamik bir ifade verdi. Bu fotoda kirpik bitmiş, kaşın da son rötuşlarına sıra gelmiş. Ancak kaş henüz tamamlanmamış. 


İşte kaş ve kirpiğin bitmiş ancak renginin henüz açılmamış hali. Bir hafta sonrasında renk iki ton daha açılıyor, ki istediğim ton o zaten. Alttaki fotoğrafta yüzümde sadece ruj, allık ve göz altımda kalem var. Onun dışında hiçbir şey sürmeden oluşan bu doğal görünüm çok hoşuma gitti.


Microblading uygulamasında acı hissedilir mi? Kalıcılık süresi nedir?

Gelelim bu işlem sırasında acı hissetme durumuna... Kaşların üstüne uyuşturucu krem sürülerek yapılsa da acıyı özellikle bazı noktalarda hissettim. Herkesin acı eşiği farklıdır lakin bende pek nazlı bir tip değilimdir. Ona rağmen az da olsa çoğunluk acı hissedecektir. Ancak bu asla korkulacak ya da dayanılmayacak bir acı değil. Zaten işlem bittikten sonra ki memnuniyetiniz o kısmı hemen unutturuyor merak etmeyin :) Microblading işlemi için bir sene kalıcılığı olduğu söyleniyor. Daha sonra yeniletmek gerekiyormuş. Daha uzun kullananlarda oluyormuş. Ben yeni kaşlarımı çok sevdim, bu kaşların renginin ve şeklinin söylendiği gibi bir sene dayanması şu an tek dileğim. 

İpek kirpik uygulaması sonrası dikkat edilmesi gerekenler neler?

İpek kirpik kısmında ise acıdan eser olmamakla beraber iki saatte yakın süren işlemin ve gözü kapalı beklemenin verdiği sıkıntı var o kadar. Kirpiklerinizin uzunluğundan ve hacminden memnun değilseniz, rimele bir süre veda etmek istiyorsanız, sabahları Türkan Şoray gibi uyanmak istiyorsanız hiç düşünmeyin bu işleri yaptırın :) Bir allık sürüp çıkmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayın :) Gözlerde ağırlık yapmıyor ancak ilk iki gün yine de alışamıyor insan. İşlem esnasında gözlerinizi kırpıştırmamaya dikkat edin, çünkü yapıştırıcının gözünüzü yakmaması için fazla sıkmadan, kırpmadan hafifçe kapalı şekilde durmanız gerekiyor. Birde sabahları kirpik fırçasıyla taramak gerekiyor. Bazıları aşağı doğru düşebiliyor, şekli bozulabiliyor.

İpek kirpiğin kullanımı nasıl peki? 

Tabi epey dikkat etmek gerekiyor. Ben hiç göz makyajı yapmadım mesela ipek kirpikten sonra. Ne rimel ne de eyeliner kullanmadım. Çünkü yağ bazlı temizleyiciler yapıştırıcının etkisini azaltıyormuş. Gözleri ovuşturmak, yüzüstü yatmak gibi sık yaptığım şeylere de veda etmek zorunda kaldım. Çünkü yüzüstü yattığınızda hafif batma oluyor. Yüzünüzü yıkarken de kirpiklere dikkat ederek yıkamak gerekiyor. Her iki işleminde artı eksi tüm detaylarını yazmaya çalıştım. Yaptıralı bir hafta oldu. Şu an kullanma safhasındayım ve herhangi bir terslik yok. Umarım yaptırmayı düşünenler için faydalı bir yazı olmuştur.  Bu işlemi benim yaptırdığım yerde yaptırmak isterseniz iletişim bilgileri aşağıda. 


Adres: Reşit Galip Caddesi 53/2 G.O.P (Kanatçı restoran üstü )
Ankara

Telefon: (0312) 446 06 02



14 yorum:

  1. Ebrucum öncelikle çok güzel görünüyorsun ( her zamanki gibi) ve paylaşımın için teşekkürler,bende kaşlarım için düşünüyorum ama uygulamadan kararsizdim.şimdi emin oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşencim çok teşekkür ederim beğenmene sevindim. Bence yaptırmalısın kaş ifadeyi çok değiştiriyor :)

      Sil
  2. great post!
    NEW BLOG ! please follow me : YOUNG BLOG

    YanıtlaSil
  3. Ebrucum inanılmaz güzel ve doğal olmuş. Çok beğendim. Güzelliğine güzellik katmış. Maşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm beğendiğine sevindim, böyle ufak dokunuşlar iyi oluyor :) Teşekkür ederim.

      Sil
  4. kesinlikle doğru bir yer seçmişsiniz çok güzel olmuş gerçekten bu tarz işlemlerin yapılacağı yeri seçmek çok önemli :)

    YanıtlaSil
  5. İkisi de harika durmuş sende Ebru'cum, çok yakışmış! İpek kirpik hiç benlik bir işlem değil; göz makyajı yapmadan asla! Fakat micrblading kesinlikle başarılı bir işlem. Benim de yeniletmem lazım aslında... Güle güle kullan ikisini de canım, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpek kirpik tekrar yaptırır mıyım bilmiyorum. Ancak kaşlarımdan çok memnunum. Aynı fikirdeyiz yani :) teşekkür ederim bende öptüm :)

      Sil
  6. Harika olmuş özellikle de kaşlar kaleme fara gerek kalmamış görünüyor denenmeli 😍

    YanıtlaSil
  7. Ebru hanım Microblading işlemi için 1-2 yıl kalıcı deniyor acaba rengi mi soluyor yoksa tamamen Yok oluyor mu bilginiz var mı

    YanıtlaSil
  8. Merhaba 7 ay gibi bi süre geçmiş su anki durumu nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hemen hemen açılma yok denecek kadar az.

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.