Şarm El Şeyh Otel Tavsiyesi: İber Palace Hotel


Kasım ayında gittiğimiz Şarm El Şeyh seyahatimizde kaldığımız İber palace Hotel' den ayrı bir yazıyla bahsetmek istedim. Gerçekten çok memnun kaldık, tekrar gitme konusu olursa yine aynı oteli tercih ederiz diye düşünüyoruz.


 Şarm El Şeyh otellerini incelerken Sheraton gibi büyük zincir otellerin de olduğunu gördük. Alternatif çoktu, biz hem güzel, hem plajı olan merkezi bir otel bakıyorduk. İber Hotel bu özelliklere sahipti. Bundan da öte otel yorumları çoğunlukla çok iyiydi. Giden hemen herkes memnun kalmış ve övgü dolu yorumlar yazmıştı. İnternet sayfasındaki fotoğraflar da hoşumuza gitti. Böylece konaklama yapacağımız otel belli oldu.





Yemeklerin güzelliği ise birçok kişinin yorumunda vardı. Mısıra giderken aklımıza takılan bi konu da Öykü için yeme içme olayı oldu. Ama Şarm El Şeyh de bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadık çünkü otel herşey dahil olduğu için dışarda yemek yemek zorunda kalmadık. Bu seyahate KAhire' yi ekleseydik tabi durum böyle olmayacaktı büyük ihtimal. 


Bir diğer hoş tarafıda genel müdürün Türk olması oldu. İbrahim Bey işini çok severek yapan bir otel müdürü, bunun yanında çok hoş sohbet ve kafa dengi biri. Kaldığımız sürece hemen her gün kendisiyle görüşüp mutlaka bir çay kahve içtik, sohbet ettik. Biz bir dost edindik diye düşünüyoruz o derece sevdik kendisini :) Otelin personeli de son derece dostane ve nazikti. Asık suratlı ve işini sevmeyen otel personeli insanı tatilden de otelden de soğutuyor. Burada çalışacak kişileri dikkatle seçmişler diye düşünüyorum.

Otelin kendine ait kum plajı var. Bizim için kum plaj deniz tatilinde önemli bir kriter. Çünkü Öykü kumda oynamayı seviyor her çocuk gibi. Hoş çocuğumuz olmadan öncede kum plaj tercih ederdik orası ayrı.



Otelin kayalık dekorlu şık bir havuzu da vardı ama böyle şahane bir deniz varken elbette havuza girmeyi düşünmedik bile. Bir poz vermeden olmazdı ama bu harika kayalıklar önünde :) 


Otelin yemekleri hemen her zevke hitap edebilecek şekilde pişirilmişti. Ne çok baharatlı, ne çok yağlı, ne tuzlu. Her gün büfede kırmızı et, beyaz et, balık çeşitleri mutlaka vardı. Onun yanında iki çeşit çorba, geniş bir zeytinyağlı salata ve tatlı büfesi mevcuttu. Yani tat olarak kendi ülkemizde bir otelde olandan çok daha farklı değildi. Beklediğimizden daha leziz ve çeşitli olan büfe bizi fazlasıyla memnun etti.




Söylediklerine göre İber Hotel'in olduğu sahil şeridinde deniz sakin ve dalgasızmış, her taraf böyle değilmiş. Bu da yine çocuklu aileler için önemli bir konu. Öykü zaten denize girme konusunda istekli değil, dalga olunca iyice korkuyor, o yüzden dalgasız olması bizim için önemliydi. Ayrıca otelden her gün belli saatlerde bir sürat teknesi sizi alıp hemen yakında dalış yapacağınız resiflere götürüyor, belli bir süre sonra yine aynı tekneyle otele dönüyorsunuz. Burada otelin görevli personeli tüm gün gelen otel misafirlerini ve çevrede başka otellerden gelip dalış yapanları kontrol altında tutuyor. İşte resiflerin olduğu yer:


Bu resiflerin olduğu alan İber Hotel kontrolünde. Bu gerçekten güzel bir fırsat bu sayede rengarenk balıkların, mercanların olduğu alana zahmetsizce otelin teknesiyle ulaşıyor, sonra da aynı şekilde geri dönüyorsunuz. Su altı güzelliklerini görebilmek için ücretli teknelere binmenize, ekstra turlara katılmanıza gerek kalmıyor. Ve o güzelliklerin sadece bir kısmı...



Şarm El Şeyh su altı hayatını sevenler ve merak edenler için mutlaka ama mutlaka görülmesi gereken bir yer. Bir daha ne zaman kısmet olur bilinmez ama eğer mümkün olursa ikinci defa mutlaka gitmek isteriz. Kalacağımız otel ise şimdiden belli zaten :) Buradan herşey için tekrar teşekkürler....


İber Hotel' i buradan inceleyebilirsiniz. Sevgilerimle...


4 yorum:

  1. sıcak olan her yere bayılıyorum :) instagramdan da sürekli takip etmiştim harika yerler canım!

    YanıtlaSil
  2. Şarm el şeyh denince benim aklıma lüks geliyor çoğu insan gibi. Merak ediyorum ve bir gün gitmek kısmet olursa bu oteli düşüneceğim:)

    YanıtlaSil
  3. Kahire ve diğer şehirleri gördüm ama buraya gidemedik aklımda kaldı..

    YanıtlaSil
  4. Benimde geçen sene bu otelde kalma fırsatım oldu 3 gün.Gerçekten bahsettiğiniz gibi çok güzel bir yer.Çok memnun kaldım ve kısa sürdüğü içinde üzülmüştüm biraz.Tekrar gitme şansım olursa burada kalmayı düşünüyorum...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.