Muğla Akyaka Seyahatimiz & Yücelen Otel

Bu yıl sağlık sorunları nedeniyle planlanmış yurt dışı seyahatlerimizi iptal etmek zorunda kaldık. İyileştikten sonrada döviz kurlarının fırlaması sonrasında zorunlu olarak yurt içi gezilere ağırlık vermeye başladık. Aslında fena da olmadı ülkemizdeki güzelliklerin de yeri başka. Artık her yıl farklı bir tatil beldesini gezdiğimiz yerler listesine eklemek düşüncesindeyiz. Bu yıl daha önce gitme fırsatı bulamadığımız ancak hakkında pek çok övgü dolu şey duyduğumuz Akyaka'  ya gittik. Muğla' nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi havası, mimarisi ve doğal güzelliği ile daha görür görmez insanı büyülüyor. Eski bir balıkçı kasabası olan Akyaka 1988 yılında doğal sit alanı ilan edilmiş. Bölgede çok katlı yapıya izin yok, evler ahşap görünümlü eski Ula evleri tarzında yapılıyor. Evlerin bahçeleri ise begonvillerle donanmış, tam bir tatil rüyası görüntüsü. Ben gerçekten bu evlere hayran oldum. Adeta eski zamanda donup kalmış gibi, bozulmamış bir tatil beldesi Akyaka. Daha ne kadar böyle kalır bilmiyorum umarım hiç bozulmaz.



Burada bulunan Azmak nehri de beldenin en önemli doğal güzelliği. Nehir üzerinde yapılan tekne turlarında cam gibi berrak suyun metrelerce altında yer alan yosunları, bitkileri, balıkları görebiliyorsunuz. Derinliği yer yer 8 metreyi bulan nehir değil adeta bir akvaryum görüntüsünde. Suyun sıcaklığı tabiri caizse "karpuz çatlatan" Azmak da yüzenler de yok değil. Ancak ortalama 10 derece civarında olduğu söylenen suya ayağımı bile sokmam zor şahsen. O nedenle tekne gezisiyle yetindik. Azmak nehrinin suyu sodalı olduğu için eskiden kadınlar burada çamaşır yıkarlamış o nedenle nehre Kadın Azmağı da deniyormuş. Nehir gezisi yaparken ördeklerin geçit törenine denk geldik gerçekten çok hoştu. 
Akyaka' nın bir diğer önemli özelliği insanı bunaltmayan havası, hemen hemen hiç bitmeyen rüzgarı ve kitesurf. Son yıllarda oldukça popüler olan kitesurf tahmin ettiğimden daha fazla ilgi çekiyormuş, gidince anladım. Surf ile ilgili hiçbir tecrübem olmadığı için denemeyi düşün(e)medim. Zaten sonradan araştırıp okuduklarıma göre istesek de denememiz mümkün değilmiş, öyle ha demeyle yapılacak bir iş değilmiş kitesurf. Öğrenmesi son derece zor, efor gerektiren bir spormuş. Ama seyretmesi bile inanılmaz keyifli olan bu sporu yapmak kimbilir ne muhteşem birşeydir diye düşündüm, belki bir gün... kimbilir :) Kitesurf haricinde trekking  ve bisiklet için de nefis parkurlara sahip. 




Kitesurf yapmak, ders almak için kite academylerin bulunduğu plajda yiyecek, içecek ve temiz tuvalet de bulabiliyorsunuz. Park yeri mevcut. Ben mesela bir de sarı kamyon buldum, hemen bir poz verdim kendisiyle :)


Akyaka denize girmek için pek çok harika koya sahip. Günübirlik turlarla Sedir adasına da gidilebilir. Akyaka da pek çok otel, motel, butik otel, pansiyon alternatifinin yanı sıra çadır kurup kamp yapabileceğiniz kamp alanı da var. Biz her zaman ki gibi maceraya girmedik ve otel tercih ettik. Çok memnun kaldığımız Yücelen Otel' i de yazımda detaylı paylaşmak istiyorum ki diğer otel değerlendirme yazılarım gibi internetten araştıranlara fikir olsun. Yücelen Otel denize sıfır kum plajı, harika bahçeleri, insan seli olmayan havuzları ve lezzetli mutfağıyla bize tatilde çok güzel ev sahipliği yaptı. 


Mimarisi tek tip Akyaka evleri gibi beyaz, üstü ahşap binalardan oluşan otelin odaları da gayet geniş ve rahattı.




Otel odasından manzara yemyeşil ve bakımlı bir bahçeye bakıyor. Sabah bu manzaraya uyanmak, o temiz havayı içine çekmek gerçekten harika.


Biz Temmuz ayında gittik otel doluydu ancak yine de havuzlarda insan kalabalığı yoktu. Öğleye doğru çektiğimiz bu fotoğrafladan anlaşılacağı gibi nerdeyse kendi kendimize yüzdük diyebilirim.








Çocukla gidip rahat ettiğimiz, yemeklerinin lezzetini ve büfesini son derece iyi bulduğumuz, personeli kibar, odaları rahat Yücelen Otel Akyaka' ya gitmek isteyenler için bir tavsiye olarak burada bulunsun. Biz ilk defa gittiğimiz Akyaka' yı neden daha önce keşfedemedik diye hayıflandık ve tekrar gitmek istediğimiz yerler listemize ekledik bile. Umarım siz de en kısa zamanda bu güzel tatil beldesini ziyaret etme fırsatı bulursunuz, sevgilerimle :)




Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.