Kapadokya Turu İle Zamanı Durdurmaya Hazır Mısınız?

Kapadokya Turu İle Zamanı Durdurmaya Hazır Mısınız? 

İç Anadolu’da doğal güzellikler içerisinde en popüler tatil yerlerinden biri olan Kapadokya, Unesco Dünya Mirası Listesi'ne alınmış bir turizm bölgesi. Binlerce yıl önce etrafında bulunan volkanların püskürmesi sonucu oluşan lavların doğa olaylarıyla Peri Bacaları’nı oluşturmasıyla bölgenin kendine özgü yapısı meydana gelmiş. Kapadokya doğa güzellikleri ile mutlaka gidilmesi gereken bölgelerden biri. Siz de bölgenin güzelliklerini keşfetmeye hazırsanız sizi şöyle alalım... ProntotourKapadokya turları ile doğa eliyle oluşmuş coğrafyada tarihi bir atmosfer içerisinde konforlu bir tatil geçirmeniz için her türlü imkanı yaratıyor. Kapadokya turu, tarihte bölgede yaşamış olan Asurlar, Hititler, Romalılar ve Bizanslıların bıraktığı izleri ziyaretçilerin görebilmesi için büyük bir fırsat. Prontotour ayrıcalığıyla doğanın dokunuşuyla bölgede oluşmuş peri bacalarında mağara evlerde lüks, zarif ve otantik otel odalarında konaklama imkanı bulabilirsiniz. Vadilerin güzelliğiyle beraber gökyüzündeki uçan balonların eşsiz gösterisi altında muhteşem manzarayı izleme fırsatını da yakalayabilirsiniz. Peki ya başka, Kapadokya turu size neler vadediyor? 



Kapadokya Turu Masallara Özgü Bir Gezi Fırsatı Sunuyor 

Kapadokya turu gün sayısına göre içerik olarak değişebiliyor. Turlar uçakla veya otobüsle 1 ya da 2 gecelik olacak şekilde düzenleniyor. Bu tur içerisinde tarihi gezi, doğa yürüyüşü, atölye gezisi ve yerel lezzetlerin tadımı gibi etkinlikler yer alıyor. Kapadokya turunda rehberler eşliğinde doğa manzaralarını izleme fırsatı yakalıyorsunuz ve tarihi mekanları gezebiliyorsunuz. Rehberlerle bölgeyi en iyi şekilde tanımanızı sağlayan turun sistemli bir içeriği bulunuyor. Bu tur için ayıracağınız gün sayısı etkinliklerin çeşitliliği açısından önemli. Kapadokya ziyareti yapacaklara Göreme Açık Hava Müzesi’ni, Ürgüp’te yer alan Asmalı Konağı, Üç Güzeller Peri Bacaları’nı, Güvercinlik Vadisi’ni, Çavuşin Kalesi’ni ve Aşk Vadisi’ni görebilme imkanı sunuluyor. 


Hareketli Bir Seyahat İçin: Balon ve ATV Turları 

Harika manzaralarıyla hem gözlere muhteşem yemeklerle hem damak tadına yönelik olan Kapadokya turu ile çevrede yapılacak gezilerle harika vakit geçirebilirsiniz. Gün doğumunu olağanüstü araçlarla izleyebilmeniz mümkün. İsterseniz Prontotour ayrıcalığıyla balon turlarına da katılabilirsiniz. Balon turları ile Ürgüp’te, Avanos’da ve Göreme’de 4-25 km. arasında bir bölgenin kuş bakışı izlenebilmesi mümkün. Sokaklar arasında yer alan taş evlerin, güzelliğiyle göz kamaştıran vadilerin, güvercinlerin yuvası olan Güvercinlik’in, eşsiz güzelliğe sahip bağ ve bahçelerin ve peri bacalarının tümünü balon turlarıyla çok farklı bir bakış açısıyla görebilme imkanı yakalıyorsunuz. Balon turları 1 saat ile 1.5 saat arası sürüyor ve sabah erken vakitte bölgenin tüm güzelliklerini farklı bir perspektifle görebilme imkanını sizlere sunuyor. Fakat bazı hava koşullarında balon turu mümkün olmayabiliyor. Balon turunu düşünenler için yaz ve bahar ayları çok uygun. Ayrıca ATV turlarıyla ve deve gezileriyle de bölgeyi keşfetme imkanı yakalıyorsunuz. Bölge karasal iklime sahip olduğu için beraberinizde uygun kıyafetleri getirirseniz çok daha keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Kapadokya turu ile verilen molalarda alışveriş yapılabilecek, hediyelik eşya alınabilecek yerler de bulunuyor. 

 

Kapadokya’da Gezilecek Yerler 

Prontotour Kapadokya turu ile ilk günde Ihlara Vadisi’ni, kaya kiliselerini, şarap mahzenlerini ve Hacı Bektaş Türbesi’ni gezebilirsiniz. Bu gezi içerisinde tarihi mezarlar ve taş işleme atölyelerini de ziyaret edebilirsiniz. Genellikle balon turları gezinin ikinci günü yapılıyor. İkinci günde isterseniz ATV ile tur imkanı da bulunuyor. Kapadokya’da her yerin ayrı bir öyküsü var. Çarıklı Kilisesi’ni gördüğünüzde bölgede ilk sakinlerin yaşantılarına şahit olabilirsiniz. İncil’in tümünün resmedildiği Tokalı Kilisesi’ni ziyaret edince büyük bir uygarlığın öyküsünü dinleme imkanı yakalayacaksınız. Ayrıca Ihlara Vadisi’ni gezerek muhteşem doğayı izleme imkanı bulacaksınız. Evlerin altında oyulmuş olan sığınaklar, kilerler, ibadet yerleri ve yaşam alanlarıyla meydana getirilmiş yeraltı şehirlerini göreceksiniz. Kapadokya turu için genellikle Kaymaklı ve Özkonak yeraltı yerleşimleri geziliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak Türk gecesine de katılabilirsiniz. Türk gecesi ile müzik ve folklor eşliğinde geleneksel etkinliklerin tadını çıkarabilirsiniz. 

Prontour ile konforlu bir tatil için avantajlı fiyatlardan faydalanabilme imkanınız bulunuyor. Ödemelerde Kapadokya turu için taksit seçenekleri de mevcut. Yılın belirli dönemlerindeki Prontotour kampanyalarını da takip ederseniz erken rezervasyon fırsatından yararlanabilirsiniz. Siz de Kapadokya’nın otantik havasını solumak ve doğa güzelliklerini keşfetmek için davetlisiniz. Prontotour’a uğrayın sizin için en iyi tarihlere göz atın Kapadokya turu için cazip fiyatlarla kolayca rezervasyon yaptırın.  

1 yorum:

  1. "Kapadokya gitmek" görmek istediğim yerler arasında
    "Kapadokya gezilecek yerler" yazınız bana bu konuda rehber olacak
    teşekkürler editör

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.