2016 2017 sonbahar kış modası
sağlık
taflan yararları
yerli yerinde projesi
yerli yerinde taflan
Yerli Yerinde Taflan Projesi
Ülkemizde kadınların hala istediği noktaya gelmekte zorlandığı, üretime, ekonomiye katkı vermek isteyenlerin de yol yordam bulma konusunda sıkıntı çektiği malum. İşte tam da o nedenle özellikle içinde kadın olan, kadının üretime dahil olduğu projeleri çok ama çok seviyor, elimden geldiğince destekliyorum. Bugün size tam da böyle bir projeden bahsedeceğim.
2017 yılında ABC Temizlik markasının başlattığı "Yerli Yerinde Projesi" farklı işbirlikleri ile büyümüş, yayılmış ve Tarım ve Orman Bakanlığının da destek vermesiyle çok güzel bir çalışma ortaya çıkmış. Baba tarafından memleketim olan Ordu' nun Perşembe ilçesinde Perşembe Üretici Kadınlar Derneği desteğiyle bu proje kapsamında kadınlarımıza taflan ve taflandan elde edilen ürünlerin üretimi, satışı konusunda güzel bir yol açılmış. Bu şekilde hem istihdam yaratılmış, hem ziyan olan taflan değerlenmiş hem de bölge ekonomisine katkı sağlanmış.
Karayemiş olarak da bilinen taflan yöre halkı tarafından sık kullanılıyor ancak yine de ihtiyaç fazlası olan taflanlar değerlendirilmediği için ziyan oluyormuş. Bu proje ile hem var olan taflan değerlendirilecek, yan ürünler de elde edilecek ve bu çalışmada kadınlar belli bir aylık kazanarak hem üretecek hem de ev ekonomisine katkıda bulunacak, belki de kendi ayakları üzerinde durabilecek.
Peki taflanın yararları nedir derseniz;
Taflan meyvesi sinirleri yatıştırır. Bronşit şikayetlerini giderir. Öksürüğü keser. Spazm giderir. Regl gecikmesinde faydalıdır. Prostat problemlerini önler.
Antioksidan içerdiği ve kanser tedavisinde etkili olduğu belirlenmiştir. Demir eksikliğini giderir. Zengin antioksidan bileşenleri sayesinde birçok hastalığın oluşumu ve gelişmesini önlemesinde faydalıdır.
Antioksidan içerdiği ve kanser tedavisinde etkili olduğu belirlenmiştir. Demir eksikliğini giderir. Zengin antioksidan bileşenleri sayesinde birçok hastalığın oluşumu ve gelişmesini önlemesinde faydalıdır.
İşte bu değerli meyve hayata kazandırılırken, çalışmak isteyen ancak bunu kendi imkanıyla yapamayan pek çok kadınımızda iş sahibi olmuş oldu. Üstelik sadece taflan değil başka meyvelerde bu üretimin parçası olarak farklı yan ürünler ile tüketiciye ulaşacak. Bu şekilde yılda 400 ton meyvenin değerlendirileceği ve pek çok kadına iş imkanı yarattığı düşünülünce ne kadar anlamlı bir projenin hayata geçirilmiş olduğunu anlıyoruz. "Yerli Yerinde Talan Projesi" için emeği geçen herkese kendi adıma teşekkür ediyorum. ilk fırsatta gidip yerlerinde görmek dileğiyle, emeklerinize sağlık diyorum...
taflan meyvesi nasıl bişeymiş merak ettim ama faydaları çok iyimiş. ayrıca projenin faydalarını alkışlıyorum. sevgiler iyi yıllar....
YanıtlaSil