Göz Altı Kapatıcısı Nasıl Seçilir?

Yeni bir güne uyandınız, dışarı çıkmak üzere hazırlanacaksınız ama gece çok az uyudunuz ve yüzünüz çok yorgun görünüyor. O zaman sizi ışıl ışıl ve enerjik gösterecek bir makyaja ihtiyacınız var demektir. Cildinizin türü nasıl olursa olsun kusursuz görünen bir makyajın anahtarı ise kaliteli bir göz altı kapatıcısı kullanmaktır. Mükemmel göz altı kapatıcısını bulmak için aydınlatıcı mı, koyu halkaları gideren mi yoksa ince çizgileri belirsiz hale getiren bir kapatıcıya mı ihtiyacınız var onu bilmelisiniz. En iyi kapatıcılar teninizdeki renk dalgalanmalarını düzenleyen, karanlık bölgeleri aydınlatan ve elbette ki lekeleri gizleyenlerdir. Diğer taraftan teninize uygun şekilde kullanmadığınız bir kapatıcının, lekelerin daha belirgin görünmesine neden olacağını ve özellikle göz altındaki koyu alanların etrafında beyaz bir halka oluşturacağını ve bunun da kötü bir görünüm yaratacağını aklınızdan çıkarmayın. 

 

Teninize En Uygun Concealer Nasıl Seçilir? 

Öncelikle güzel bir makyajın olmazsa olmazları arasında yer alan kapatıcılar (concealer) cilt tipine ve sizin kapatıcıdan beklentinize göre seçilmeli. Özellikle yapılmaması gerekenleri sıralarsak; gözenekli ve yağlı bir cilde sahip olanlar, gözenekleri tıkayarak daha da büyük görünmesini sağlayan ve cildi daha da yağlı gösteren kremsi kapatıcıları kullanmamalılar. Kuru, nemsiz bir cilde sahip olanlar için mat ve sıvı kapatıcılar uygun olmayacaktır çünkü bu cildin kuruluğunu daha da ortaya çıkarır ve kötü bir görünüme neden olur. Göz altı bölgesi için önerimiz; cildinizin doğal renk tonundan bir veya iki tondan daha açık olmayan bir göz altı kapatıcısı seçtiğinizden emin olun. 

Sıvı mı, Krem mi, Yoksa Çubuk Kapatıcı mı Seçmeliyim? 

Göz altı kapatıcısı seçerken kendinize en çok sorduğunuz soru bu olsa gerek. 

Normal, karma ya da hassas bir cildiniz varsa sıvı kapatıcıları tercih edebilirsiniz çünkü sıvı kapatıcılar çok yönlüdür ve çok kuru ciltler hariç tüm cilt tiplerinde iyi sonuç verir. Uygulaması da kolaydır. Göz altı kapatıcısı olarak sıvı bir concealer seçtiyseniz göz altınız nemlenecek ve ışıldayacaktır. Hatta göz altı ve kenarlarındaki ince kırışıklar için de uygundur. Gün sonuna doğru kapatıcının kırışıkların içine dolma gibi bir durumu olursa makyajınızı hızlıca tazeleyebilirsiniz. Bu tür acil durumlarda Golden Rose’un yumuşak dokusuyla göz çevresini aydınlatan ve göz altı morluklarını gideren Liquid Concealer - Likit Kapatıcısını uygulamak, özel aplikatörü sayesinde oldukça da kolay. Krem kapatıcılar da yine normal, karma veya hassas ciltler için uygundur. Kremsi yapısıyla kullanımı da kolay olan bu tür, özellikle göz altlarında iyi sonuç verir. Göz altı kapatıcısı olarak kremsi yapıda bir concealer tercih edebilirsiniz. Bu göz altı kapatıcısını parmağınızla ya da küçük bir süngerle göz altınızda uygulayabilirsiniz. Çubuk (stick) şeklindeki göz altı kapatıcısı göz altlarınızdaki karanlık bölgeleri ve morlukları gayet iyi kapatacaktır, bu kapatıcıların yoğunluğu fazladır, katıdır, kalın ve kremsi diyebileceğimiz bir yapısı vardır. Ürünü yine parmakla veya küçük bir fırça yardımıyla göz altına yedirerek yumuşak bir şekilde dağıtabilirsiniz. Çubuk göz altı kapatıcısının bu şekilde kalmasını sağlayan bileyenler gözenekleri tıkayabilir o yüzden yağlı cilde sahip olanlar biraz dikkat etmeli kullanırken. 


Göz Altı Kapatıcı Fiyatları Hakkında Araştırma Yapın 

Kullandığınız kapatıcının türüne bakmadan uygulama teknikleri genellikle aynıdır. Öyle ki neredeyse tüm cilt tipleri için, yüzünüzü nemlendirici ile makyaja hazırlamak önemli. Ve hafif bir fondöten astarı yapmanız.... Göz altı kapatıcısının nasıl kullanılması gerektiğine dair net bir cevap yok. Bazı kadınlar önce fondöten sürüp ardından kapatıcıyı sürdüğünde iyi sonuç aldığını bazıları ise tam tersini söylüyor. Piyasada yüzlerce göz altı kapatıcısı çeşidi içinde sizin tercihinizi etkileyecek olan özellikle cildinizle uyumu ve elbette ki fiyatları olacaktır. Kendinize en uygun göz altı kapatıcısını seçmeden önce araştırma yapmanızda fayda var. 

Göz altı kapatıcılarında son yıllarda özellikle güneşten koruyucu özelliği olanlar, içerdiği pigmentler sayesinde cildin daha aydınlık, pürüzsüz görünmesini sağlayan ve hatta Vitamin E ve hyalüronik asit sayesinde cildi kurutmayan türleri de çok popüler. Yine seyahatlerde taşıma ve kullanma kolaylığı olan seyahat boyu göz altı kapatıcılar da çok tercih edilenler arasında. Bu özel ürünler ve daha fazlası için siz de kendinize uygun bir Golden Rose göz altı kapatıcısını seçebilir ve makyajınızı kusursuzlaştırabilirsiniz.   

3 yorum:

  1. teşekkürler güzel bilgilendirici yazı için :)

    YanıtlaSil
  2. sıvı olanları ancak kullanabiliyorum
    sevgiler
    makyajlikareler

    YanıtlaSil
  3. benim için faydalı oldu bundan sonra daha dikkatli olacağım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.