Saç Bakımı Hakkında Neleri Yanlış Biliyoruz?

Saç Bakımı ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar
Saç bakımı denildiğinde; saçı yıkamadan kurutmaya, boyamadan toplamaya kadar hemen her konuda karşımıza asılsız bilgiler çıkıyor. Amacımız, sizleri bilgi kirliliğinden kurtarıp; gerçek dışı söylemler yerine güvenilir bilgiler sunmak.


İşte saç bakımı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar:

1 Saçları sıkı sıkı toplamak

Doğru değil yanlış: Saç derimizin hava almaması, koparak dökülmesinin başta gelen sebeplerindendir. Saçları yanlış şekilde ya da aynı biçimde, aynı yerden toplayıp, ayırmak da yanlıştır. Tüm bunlar kırık ve dökülmeye yol açar. Eğer çoğunlukla toplu saç modellerini tercih ediyorsanız, sımsıkı topuzlar yerine dağınık modelleri kullanabilirsiniz. Bu sayede saç kökleriniz gerilmez ve kolayca kopmaz. Saç dökülmelerini önlemek için dökülme önleyici şampuan ve saç serumu kullanabilirsiniz. Saç bakım yağı kullanarak da bakımı destekleyebilirsiniz çünkü saçı besleyen yağlar hem saçı güçlendirir hem de hızlı saç uzatma için etkilidir.


2 Saçı sürekli boyamak

Doğru değil yanlış: Saçlarınızı sık boyuyorsanız, hatalı davranıyorsunuz... Eğer saçınızda dip boya ihtiyacı varsa; sadece birkaç santim uzayan beyaz saçlarınızı boyamanız yeterlidir. Birkaç ayda bir sadece dip boyası uygulamak doğru olacaktır. Genel boyamalar için de iki ayda bir boyama yapmanızı öneriyoruz.


Saç boyası seçmek konusunda zorlanıyorsanız, saç boyası satan web sitelerden destek alabilirsiniz. Bizim önerimiz ise dünyanın önde gelen profesyonel kozmetik markalarını sunan www.sachane.com . Site üzerinden uzman desteği de alarak dünyaca ünlü birçok marka arasından, kendinize uygun bir saç boyası seçebilirsiniz. Boya renginizi canlı tutmak için saç kremi gibi çeşitli saç bakım ürünleri ile koruma sağlayabilirsiniz.



3 Saçı havlu ile sıkarak kurulamak
Doğru değil yanlış: Saçınızı havlu ile baskı yaparak kurulamak, saçınızın kopmasına neden olabilir. En sağlıklı yöntem, saçın ıslaklığını havluyla aldıktan sonra saçları doğal olarak kurumaya bırakmaktır. Islak saçı havlu ile sertçe ovuşturmak saçı yıpratıp, saç kırıkları ile daha fazla uğraşmanıza sebep olabilir. Çeşitli nedenlerle saçınızda kırıklar artmışsa birkaç ayda bir uçlarını kestirebilir; keratin sütü kullanarak evde keratin bakımı yapabilirsiniz.

4 Saçları her gün yıkamak

Doğru değil yanlış: Çoğunlukla yağlı saçlı kişilerin yaptığı büyük yanlış, saçları hemen her gün yıkamak... Eğer saçınızı bu kadar sık yıkarsanız, dökülen saç miktarını da artırırsınız. En sağlıklı yöntem, saçların haftada 3 kez yıkanmasıdır. Özellikle yaz aylarında saç yıkama sıklığı ile dökülmeler artabileceğinden bu dönemde  saçınıza maske yaparak saçınızı doğal yollardan besleyip saçınızı güçlendirebilirsiniz. İnternette binlerce maske tarifi bulunuyor, kendi saçınıza uygun olanı seçip yapabilir ya da hazır saç maskelerinden faydalanabilirsiniz.


5 Saçı temizlemek için aşırı sıcak su kullanmak
Doğru değil yanlış: Saç bakımı ile ilgili yaygın yapılan yanlışlardan biri de çok sıcak su ile saçları yıkamak... Aşırı sıcak su, saçın doğal nem dengesinin bozulmasına sebep olur. Sonuç itibarıyla  saçların normal sıcaklıktaki suyla yıkanması sağlıklıdır diyebiliriz.


6 Saçı yıkarken diplerini çok sert bir şekilde ovmak
Doğru değil yanlış: Saçınızı şampuanlarken saç derinizi çok sert bir şekilde ovarsanız, saçlarınızın gücünü kaybetmesine; saç tellerinizin yıpranıp çabucak dökülmesine neden olabilirsiniz. Eğer saçınızda cansızlık ve dökülme gibi şikayetleriniz varsa, birbirini destekleyen ürünlerden oluşan bakım setleri ile saçınızı güçlendirebilirsiniz.   

7 Gün içinde saçı yüzlerce kez fırçalamak 

Doğru değil yanlış: Yağlı saçları çok fazla tarayıp fırçalamak saçın daha çabuk yağlanmasına ayrıca zayıf olan kıl köklerinin dökülmesine sebep olabilir. En iyisi, saça şekil verdikten sonra fırçalamayı bırakmaktır.


8 Çok fazla şampuan kullanmak

Doğru değil yanlış: Bir ürünü çok fazla miktarda kullanmak sağlıklı değildir. Eğer gerektiğinden fazla miktarda şampuan kullanırsanız, üründeki kimyasallar saçınıza  zarar verir. Saçın  temizlenmesi için bir kez şampuan kullanmak yeterlidir.



9 Saçı yıkamak için sadece birkaç dakika ayırmak

Eğer saçınızı hızlı hızlı birkaç dakika içinde yıkıyorsanız hata yapıyorsunuz... Saçınızı yıkamak için en az 5 dakikanızı ayırın. Daha kısa sürelerde saçınız yeterince temizlenemez ayrıca bu esnada saçınıza hızlı hareketler uygulayabileceğinizden dolayı kopmalar artabilir. Saçınızı yıkarken sert hareketler uygulamayın; saç derinize parmak uçlarınızla nazikçe masaj yapın.


10 Saça yüksek ısı uygulamak

Doğru değil yanlış: Başta fön olmak üzere; düzleştiriciler, saç maşaları ve şekil veren diğer aletlerin yaydığı ısı 200 derece ve üzerinde ise saçınıza zarar verir. Saçınızın kopmasına, dökülmesine hatta daha zayıf olan saç uçlarının yanmasına bile sebep olabilir. Bu tür sorunlar ile karşılaşmamak için ısı koruyucu ürünler kullanabilirsiniz. Saçınızı düz formlarda kullanmak için saçı düzleştirmeye yarayan kremleri de tercih edebilirsiniz.




Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.