Pandemide Otel Tatili

Herkese merhaba, corona salgını dünyayı kasıp kavuruken, büyük şehirlerde artık hasta olmayan pek az insan kalmışken bir yıl önce yaptığımız otel rezervasyonumuz ne olacak diye epey bir düşündük. Bu dönemde insanlarla bir araya gelmemek adına en sevdiğimiz arkadaşlarımızla, akrabalarımızla bile görüşemezken, sosyal ortamlardan uzak dururken tamamen dolu bir otelde bir hafta tatil nasıl olacaktı? 


Uzun uzun düşündük, çoğu insan gibi vaz mı geçsek dedik, ama sonunda tatilimizi yapmaya karar verdik. iyi mi yaptık iyi yaptık. Gayet güzel geçti. Bizim için sağlık sorunlarıyla ve zorlu tedavi süreciyle geçen uzun ayların ardından güzel bir moral oldu. Aile olarak nefes aldık, mutlu olduk. 


Otel seçimimiz geçen yıl olduğu gibi bu yılda Voyage Otellerinden yana oldu. Geçen yıl Voage Belek de kalmış ve inanılmaz memnun ayrılmıştık. Bu sefer de yine Voyage olsun dedik değişiklik olsun diye Voyage Sorgun' u tercih ettik. Buraya tam on yıl önce Serhan'la gitmiş ve çok huzurlu birkaç gün geçirmiştik. O zamanlar aynı otele on yıl sonra kızımızla gideceğimizi hiç düşünmemiştik tabi. Bizim için çok güzel anıları olan bu otele şimdi üç kişilik bir aile olarak gittik ve yine aynı kaliteyi ve huzuru yakaladık. 


Otele gelmeden önce epey bir düşündük demiştim. Ancak giriş yaptıktan sonra o endişe yavaş yavaş dağıldı ve kendimizi bu sıcacık otelde tatilin ve dinlenmenin kollarına bıraktık. Girişte bizi karşılayan ETS Tur görevlisi her zamanki gibi son derece nazik ve ilgiliydi. Bir de sürpriz yaparak odamızı upgrade ettiklerini ve bize süit oda vereceklerini söyleyince keyfimiz daha bir arttı :) Süit odamız kocaman terası, orman manzaralı jakuzisi, kocaman yatağıyla gerçekten çok güzeldi. Öykü için ayrı yatak yapıldı. Altı gün boyunca çok rahat ettik. Her sabah çam ağaçlarından gelen kuş cıvıltılarıyla uyanmak nasıl güzel bir duygu anlatamam. Sabahları kuşların sesini dinleyerek odanın terasında yoga ve meditasyon yaptım. Bana çok iyi geldi bu tatil. Çok şükrediyorum çok...


Gelelim otelde pandemi döneminde nasıl tedbirler alınmış kısmına. Öncelikle çalışan tüm personel gün boyu her yerde maske ile işini yapıyor. Misafirlerin yüzde doksanı rus turistlerden oluşuyordu ancak biz de dahil olmak üzere açık alanlarda maske takan yoktu. Biz sadece büyük restoranda büfeden yemek alacağımız zaman maskemizi takıp giriyor tabağımızı doldurup dışarda kalabalığa çok girmeden yiyorduk. Havuzlar büyük ve kimse dip dibe gelmiyordu. İskelede ise yine gerekli mesafe vardı o yüzden kimseye yaklaşmak durumunda kalmadık. Odalar günde iki defa dezenfekte ediliyordu. Ayrıca dezenfekte edilen odaların kapısına büyük bir bant yapıştırıp başakalarının dokunmasını önlüyorlardı. 


Açık büfe sistemi tamamen değişmiş büfedeki yiyecekler otel personeli tarafından servis ediliyordu. Ayrıca tüm yemekler cam vitrinlerin arkasında duruyordu. Bunları görünce eski açık büfe sistemi pek bir sağlıksız geldi bana. Açıkta duran servis tabaklarından aynı servis kaşığı ile yüzlerce insan tabağına alıp gidiyordu. Yemeklerin başında bekleyen, üstünden eğilip arkadakine uzanan, yüz kişinin elinin aynı kaşıklara değmesi filan aslında ne fenaymış, şimdi pandemi oldu diye anlıyoruz sanırım işin doğrusunu. O yüzden bence salgın bitse bile bu servis düzeni devam etse çok iyi olur.


Beni en düşündüren ise havuz meselesi olmuştu. Aqua park delisi olan Öykütoşu nasıl uzak tutarız diye çok düşündüm, hatta gelmeden havuza girmeyeceğiz filan diye epey bir alt yapı hazırladım :) Tabi olmadı, olamadı :) Öykü havuz görür de girmez mi, girdi hem de her gün. Ancak havuzdan her gün düzenli örenk alındığını gözümle gördüm. Çok da kalabalık olmaması nedeniyle valla girdik çıktık bizde Öykü kadar olmasada :) 


İkinci bir konuda geçen sene kızımın günün büyük kısmını geçirdiği çocuk kulübüne bu yıl gidecek mi gitmeyecek mi mevzusu oldu. Öce gitmesin dedik. Sonra kendisi çocuk kulübü var mı diye sorarken tesadüf keşfetti yerini. Önce ben gittim baktım ablaların hepsi maskeli, çocuklar mesafeli bir şekilde oynatılıyor, kullanılan kalem makas yapıştırıcı filan her seferinde dezenfekte edilip poşetlere konuyordu. Yine bir cesaret çocuk kulübüne de 'he' demek farz oldu :) Çocuklu aileler bilir bir otelde düzgün bir çocuk kulübünün ne kadar hayat kurtarıcı olduğunu. Nitekim bu tatilde de Tugi Club sağolsun her gün bize iki üç saat anne baba saati kaldı diyebilirim. Onda da denize mi girsek, kahve keyfi mi yapsak, yürüyüş mü yapsak bilemedik karı koca :)

Her gün sabah 9 da akşam için alakart restoran rezervasyonlarını yaptırdık ve ilk defa bu yıl tüm restoranlarda yemek yedik. Uzakdoğu, İtalyan, Yunan restoranları gerçekten inanılmaz güzeldi. 


Servis edilen her bir yemeğin kalitesi anlatılmaz. Yunan restoranında yediğim kalkan balığı nefisti ve jest yapmak için patlayan şampanyalar kaç taneydi sayamadım :) Eğer bir balık restoranında bizim gibi kalamarı, karidesi, kalkan balığı, sayısız mezeleri, rakısı, şampanyasıyla bir yemek yeseniz kaça çıkarsınız tahmin edin. Voyage otelin her restoranı güzel ama özellikle Yunan restoranı bizi çok etkiledi. 



Sonuç olarak ailece bir hafta yine şahane bir otel tatili yaptık. Geçen sene ki Voyage Belek tatilimizden sonra bu yıl Voyage Sorgun yine bizi aynı kalite, aynı misafirperverlikle karşıladı. Gelmeden önceki tüm tereddütlerimize rağmen çok güzel bir tatil oldu. Şu an salgın daha da ilerlemişken ve kışı da evde geçireceğimiz kesinleşmişken iyi ki gitmişiz diyorum...


Hem oteli görmek hem de bu tatili izlemek isterseniz videosu da işte burada hadi izleyip abone olmayı unutmayınnnnn :)






4 yorum:

  1. Bu dönem herkesin verdiği kararlar sadece kendisini bağlıyor. Doğru ve yanlış demek çok gereksiz. Riski de güzelliği de size kalıyor. Sorunsuz sağlıkla geçmiş ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle öyle, bakalım seneye ne olacak :)

      Sil
  2. Yazın açık havada mesafeli zamanlar iyiydi. Şu an tekrar kapandığımızı düşünürsek iyi ki iptal etmemişsiniz tatilinizi. Önümüzdeki yaz daha huzurlu tatillerimiz olsun dilerim.
    Öykü maşallah kocaman olmuş bu arada:) Sevgiler Ebru...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi yaa nasıl bğyğyor, yıllar nasıl geçiyor, teşekkür ederim :)

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.