Son Günlerin Fenomen Dizisi: Bir Başkadır

Son günlerde pandemi, ekonomik sıkıntılar, işsizlik, paranın pul olması gibi pek çok derdi insanlara unutturan bir Netflix dizisi var: Bir Başkadır... Adı gibi kendi de alışılmışın dışında olan bu diziyi elbette bende izledim. Sosyal medyada o kadar çok paylaşım ve beğeni gördüm ki izlememek mümkün değildi. Diziyi izlediğini gösteren fotoğrafla story atmayan kalmadı diyebilirim :) Üstüne bir de kardeşim tavsiye edince e hadi madem izleyelim dedik, başladık. 

Dizide kadın başrol oyuncusu Öykü Karayel, daha önce Kuzey Güney dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile izlemiştim. Ortalama bir performansı vardı diye hatırlıyorum. En azından çok dikkatimi çekecek bir oyunculuk hatırlamıyorum da denebilir. Diğer başrol oyuncuları ise Fatih Artman ve Funda Eryiğit. 

Benim dizi hakkındaki yorumlarım ise şöyle; genel olarak diziyi beğendim. Kurgu ya da hikayeden çok oyunculuk performanslarıydı beni etkileyen. Oyuncuların hemen hepsi rolünün hakkını fazlasıyla vermiş. Herkes Öykü Karayel üzerinden gidiyor olsa da abi rolü, Peri rolü, imam rolü, imamın kızı rolü de gerçekten son derece gerçekçi oynanmış. Dizi karakterleri üzerinde çalışılmış ve çok güzel işlenmiş. Hikayesi de güzel ancak son derece yavaş ilerliyor hissine kapılıyorsunuz bazen. 

Benim en çok dikkatimi çeken ise oyuncular öyle doğal oynamış ki Meryem konuşurken sanki eve temizliğe gelen kadın konuşuyor karşımda, imam sanki karşıdaki camiden çıkıp da gelmiş gibi. Çok çok doğal bir oyunculuk, abartı yok. Ancak diziyi izlerken içimiz biraz kararmadı dersek yalan olur. Eski bir tecavüz hikayesi, olmayacak bir aşk, kürt-Türk olayı, başı kapalı/açık ikilemi, serebral palsili kardeş... Dizide öyle çok mesaj var ki. Benim özellikle ilk iki üç bölüm epey içimi karardı diyebilirim. Ama sonuna kadar izledim izlerken biraz daha akıcı hale gelecek mi, festival filmi kıvamından çıkacak mı diye de bekledim, olmadı :)

Sonuç olarak izlenir mi? İzlenir. Ama özellikle sosyal medyanın gazıyla çok fazla beklentiye girmeyin derim. Beklentiniz güzel oyunculuk izlemek ile sınırlı kalırsa size bu dizi gayet güzel gelecektir.

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.