Bahçelere Sadelik: Minimal Bahçe Dekorasyonu için Öneriler

Yaz mevsimi... Gündüzleri kuşların cıvıltısı, güneş, yeşilliğin getirdiği huzur, akşamları ay ışığında sevdiklerinizle beraber geçirdiğiniz mükemmel anlar... Tüm bu rahatlatıcı zamanların gelmesine çok az kaldı. En yakınlarımızla paylaştığımız bu huzurlu yaz günleri bahçelerde ayrı bir keyifli oluyor. Son dönemde minimalist tasarımlar, iç ve dış mekanlarda oldukça popüler oldu. Alanınız çok geniş olmasa dahi, sade tasarımlar ve uyumlu renklerle siz de daha ferah bir bahçe dekorasyonu elde edebilirsiniz. Eğer siz de sadeliğin getirdiği huzuru seviyorsanız, bu yazımız tam size göre!  

Minimal Bahçe Sizin için Doğru Seçim mi? 

Bu seçimi kişisel zevkinize ve evinizin iç dekorasyonuna göre yapabilirsiniz. Evinizde modern ve sadelikten yana isenız, bahçe dekorasyonunuz da evinizle doğal bir akış içerisinde olacaktır. Bahçeniz böylece evinizin dış mekandaki bir uzantısı haline gelebilir. Elbette ki yaşam tarzınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Çocuk sahibiyseniz ya da depolama alanına ihtiyacınız bulunuyorsa, bu ihtiyaçlara uygun tasarımları seçmek önemlidir. Minimal stilin hayatınızı kolaylaştırması gerektiğini unutmayın. 


Başlıyoruz: Hangi Renkleri Kullanmak İstediğinize Karar Verin 

Bahçe dekorasyonu için yapılan minimal tasarımlarda, kahve tonları ve beyaz sıklıkla kullanılır. Elbette ki renklendirmek için uyumlu ve canlı renkler kullanabilirsiniz. Ancak, bahçe tasarımında bu renklendirme işlemini bahçe çiçekleri ile yapmanızı öneririz. Çiçekleri seçerken, renk tonlarının benzer olması önemlidir. Böylece bahçenizde hem minimal hem de modern bir görünüm elde edebilirsiniz. 



En Önemli Parça: Bahçe Mobilyası 

Öncelikle, alışverişe alanınızın ölçüsünü alarak başlamalısınız. Böylece hangi ürünlere ihtiyacınız olduğunu daha kolay bulabilirsiniz. Eğer geniş bir alanınız bulunmuyorsa üzülmeyin! İstediğiniz tarza göre açılır-kapanır bahçe sandalyeleri ya da masaları tercih edebilirsiniz. Birçok farklı çeşidi olan bahçe salıncağı, aradığınız ürün olabilir.  

Alanınızın ölçüsünü aldıktan sonra, iş çok daha eğlenceli bir hale geliyor. Rahatlığına önem veren birisi iseniz ya da kalabalık bir aileye sahipseniz, koltuk takımları tam size göre! Güneşli havalarda kitabınızı okurken, bir yandan rahatça uzanabileceğiniz bir koltuk takımı sizce de çok güzel değil mi? İşte ihtiyacınıza ve bahçe dekorasyonunuza uygun mobilya çeşitleri: 


  • Suya ve Neme Dayanıklı Bahçe Mobilyaları: Rahatlığınızdan ödün vermeden bir oturma grubunuz olsun istiyorsanız; Okaliptüs veya Teak koltuk takımları tam size göre! Neme ve suya oldukça dayanıklı olan bu mobilyaları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Eğer çardak gibi kapalı alanlarınız varsa, akasya veya rattan bahçe mobilyalarını tercih edebilirsiniz.  

  • Metal Mobilyalar: Modern ve sade bahçe dekorasyonu için harika seçim, metal iskeletli koltuk takımları! Rahatlığı ve modern görüntüyü bir arada bulacağınız bu koltuk takımları size göre olabilir. Dilerseniz metal masa ve sandalye takımlarını da tercih edebilirsiniz. Sandalye minderleri bahçe dekorasyonu için farklı bir dokunuş olabilir. 

  • Plastik Mobilyalar: Temizliği de taşıması da çok kolay! Birçok kişi bahçe dekorasyonu için plastik sandalye ve masa takımlarını tercih ediyor. Eğer siz de isterseniz, rahatlık için bir fikrimiz var! Sandalye minderleri ile, hem mobilyalarında özgün bir dokunuş hem de rahatlık getirebilirsiniz. Minimal bir görünüm için minderlerin bahçedeki diğer aksesuarlarla uyumlu renklerde olmasına dikkat edebilirsiniz. Rattan görünümlü plastik oturma gruplarıyla, daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz. 



Bahçeleri Renklendirin: Bahçe Aydınlatmaları 

Aydınlatma seçimi yapmadan önce size birkaç önerimiz var. Evinizin içinde olduğu gibi bahçenizde de enerji tasarrufu ürünler kullanmaya özen gösterin. Bunun için enerji tasarruflu led ışıklar, sensörlü lambalar ya da güneş enerjisiyle çalışan solar aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bahçe aydınlatma ürünlerinin suya ve toza karşı dayanıklı olması gerektiğini hatırlatalım. Bunun için IP koruması olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Örneğin; bahçe için IP44 ve üzeri ürünler sizin için yeterli olacaktır. 

Bahçe dekorasyonu için aplikler harika bir seçim olabilir. Eğer bahçe duvarınız aplik için uygun değilse aydınlatma direkleri, bahçe fenerleri, bahçe zemini üzerine konumlanan aydınlatmalar sizin için uygun bir seçenek olabilir. 

Aradığınız kaliteli, sağlıklı malzemeden üretilmiş bahçe dekorasyonu ürünleri için Koçtaş web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Stilinize göre en uygun fiyatlı bahçe dekorasyonu ürünlerini sepetinize atabilir; kısa sürede Koçtaş güvencesiyle sahip olabilirsiniz. 

 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.