Gardırop Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gardırop, hem heybetli görünümü hem de kapasitesi ile deyim yerindeyse yatak odalarının demirbaşıdır. Derleyip toparlama fonksiyonlarının yanı sıra şık tasarımları ile yatak odalarına kattığı ambiyans tartışılmazdır. İder Mobilya'nın hem trende yön veren tasarımları hem de kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veren modelleri ile bu ambiyansı yükseltebilirsiniz. Kıyafetlerinizin, aksesuarlarınızın ve belki de çeşitli tekstil ürünlerinizin yükünü taşıyacak olan size ve trende en uygun gardırobu seçmek kulağa keyifli bir iş gibi gelse de büyük bir ciddiyet istediğini de söylemek gerek. Zira gardırop, genellikle kolayca değiştirilebilen bir mobilya değildir. Bir kez alınıp yıllarca kullanılır. O halde seçmeden önce ihtiyaçları sıralamak, trendleri araştırmak ve eyleme ondan sonra geçmek yerinde olacaktır. Şimdi gelin dolap satın almadan önce nelere dikkat etmek gerekir, adım adım görelim. 


Gardırop Seçmenin İncelikleri 

Yeni evli çiftler, evini yenileyecekler ya da sadece gardırop satın alacaklar için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunları hesaba katıp seçim yapmanız zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. 

  • Her şeyden önce ölçü almak bu işin ilk adımıdır. Seçim yapmadan önce gardırobunuzu odanın neresine konumlandıracağınıza karar vermeli; buna göre boy, en ve derinlik ölçümlerini yapmalısınız. 

  • Satın alacağınız gardırobun ana malzemesine dikkat edin. Dayanıklı bir ürün olması gerektiğinden ne tür bir ahşap kullanıldığını bilmek önemli bir ayrıntıdır. 

  • Gardıroplarda fonksiyonellik çok önemlidir. Zira yatak odalarının neredeyse tüm yükünü bu devasa kahramanlar sırtlanır. Kıyafetler, aksesuarlar; battaniye, yastık, yorgan gibi tekstil ürünleri gardıroplarda depolanır. Bu bakımdan eşya kapasitenize göre seçeceğiniz dolabın modüler olması; bolca raf, çekmece, askılık, aksesuar bölmesi gibi alanlara sahip olması önemli bir ayrıntıdır. Ayrıca eşyalarınızın yoğunluğunu göz önünde bulundurarak raf, askı, çekmece arasından ne tür bir modüle daha çok ihtiyacınız olduğundan emin olursanız seçim yapmanız kolaylaşır. 

  • Gardırop boyu ile onu kullanacak kişilerin boyu önemli bir ayrıntıdır. Örneğin odanız küçükse iki ya da üç kapılı, dar ve yüksek modeller seçmeniz gerekir. Kullanacak kişilerin boyu kısaysa asansörlü askıya sahip modeller tercih edilebilir. Odanız genişse dört kapılı geniş ve alçak modeller ya da köşeli gardıroplar kullanılabilir. 

  • Yine yatak odanızın küçük olması durumunda lake gardırop seçebilirsiniz. Bu modeller ışığı yansıtma özelliği ile küçük ve dar odalara geniş, ferah bir algı ve derinlik hissiyatı kazandırır. 

  • Seçeceğiniz gardırobun portatif ya da demonte raflara sahip olması raf düzenini ihtiyacınıza göre dilediğiniz gibi değiştirmenize olanak sağlar. 

  • Yıllardır aynalı modeller trend olma özelliğini korur. Aynalı bir model seçerseniz odanızda ayrıca bir boy aynası kullanıp kalabalık bir görüntü oluşmasının da önüne geçmiş olursunuz. 

  • Dolap içi ışıklandırma gardırop çeşitlerinde sıklıkla tercih edilir. Bu küçük kurtarıcılar sayesinde gardırop içi her daim aydınlık olur ve size de kullanım kolaylığı sağlar. 



Hangi Gardırop Daha İşlevsel: Kapaklı Model mi, Sürgülü Model mi? 


Gardırop seçeneklerinde son yıllarda sürgülü modeller popüler. Eğer yatak odanız küçükse yer tasarrufu sağlamak adına sürgülü modeller biçilmiş kaftan! Raylı sistemleriyle kullanımı da oldukça kolay. Ancak raylara dikkat etmek gerekiyor, zira kıyafet sıkışması durumunda aksamının bozulabilmesi söz konusu. Eğer odanız genişse, yer sorununuz yoksa şanslısınız. Dilerseniz kapaklı modelleri seçin, dilerseniz sürgülü modelleri. 


 


2021 Gardırop Trendlerinde Öne Çıkan Yaklaşımlar 


  • 2021'in gardırop trenlerinde konfor ve işlevsellik beklentisi ön planda. Çok bölmeli, modüler dolaplar bu yıl da geçerliliğini koruyor.  

  • Çevre ve doğa duyarlılığının gelişmesiyle beraber doğayı evlerin içine davet eden tasarımlar göze çarpıyor. Organik, ekolojik ürünler; ahşabın çeşitli tonları, doğayı anımsatan naturel ayrıntılar dikkat çekerken yeşilin tonları da yatak odalarına konuk oluyor.  

  • Minimalizm, 2021'in gardırop trendlerinde öne çıkan bir akım. Yoğun ve baskın görünümden uzak basite indirgenmiş dekorlar, sakin renkler bu akımın özelliklerinden. 

  • Yaratıcı renk kombinasyonları, eksantrik ve artistik çizgiler, tek renk tercihiyle Bohem tarz 2021'in trendleri arasında yer alıyor. 

  • Eski ve yeninin eşsiz bir kombinasyonu olan modern retro, bu yılın akımlarından biri. 

  • Bu yıl gardırop trendinde renk olarak da geleneksel ile modernitenin kombini söz konusu. Elegan ve modern duruşuyla yeni siyah renginin krom öğelerle kombini öne çıkıyor. Ancak tarzıma uymuyor derseniz size bir başka trend seçenek sunalım: Beyaz ile açık renk ahşabın kombinasyonu da bu yıl moda. 

Siz de şık, kullanışlı, ihtiyaçlarınıza cevap veren bir gardırop arıyorsanız İder Mobilya'yı ziyaret ederek son moda gardırop modellerini inceleyebilir, dilediğiniz ürünü kolayca sipariş edebilirsiniz. 

 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.