Pürüzsüz Dudaklar ve Mükemmel Rujlar :)

 Herkese merhaba :) Son bir yıldır maskelerin altında kalan dudaklar için çok fazla ruj kullanamasak da yine de rujsuz olmaz diye düşünüyorum. Evde olsam bile hem nemlendirmesi hem de yüzüme canlılık vermesi, iyi hissettirmesi için ruj sürmeyi ihmal etmiyorum. Evde olmak, özgürce gezememek, altı yaşında çocuğu akşama kadar oyalamaya çalışmak gün geçtikçe daha zor olsa da pandeminin gerçeği bu ve insanların daha acı şeylerle sınandığı zamanları yaşarken şımarıklık olmasın diye için fazla şikayet etmemeye çalışıyorum. Gelelim rengarenk rujlara... Bana pembe alt tonlu nude renkler ve kırmızıların daha çok yakıştığını düşünüyorum. Son yıllarda epey trend olan mat rujları da severek kullanıyorum. Ama mat rujların kurutmaması ve çizgilere dolmaması şart. 


Avon un hem parlak hem de mat rujları gayet güzel renk veriyor, dudağı da nemlendiriyor kurumasını engelliyor. Ben iki seriyi de seviyorum. Ancak ne marka olursa olsun her ruj nemli ve pürüzsüz dudak yapısında daha iyi sonuç veriyor. Bunun için de düzenli olarak dudakları nemlendirmek, ara ara dudak peelingi yapmak gerekiyor ölü deriden arındırmak için. Ben evde basit şekilde hazırlayabileceğiniz bir dudak peeling önerisi vereyim hemen. Bir çay kaşığı bal ile aynı miktarda balı karıştırıp dudaklarınızı ovarsanız ölü deri ve çatlakların gittiğini göreceksiniz. Sonrasında uygun bir kremle nemlendirip ruju sürdüğünüzde pürüzsüz dudaklarınızda her ruj güzel duracaktır :) İşte bu kadar basit...


Bu arada rujunuzun kalıcı olması için alta ince bir kat pudra geçmeyi, rujla aynı renk kalem ile dudak kontürünü belirlemeyi, ruju sürdükten sonra kalemle tekrar hafifçe üstünden geçmeyi unutmayalım. Rujun kalıcı olması için bunlar olmazsa olmazlar. Herkese sağlıklı günler dilerim sevgilerimle :)




Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.