Yılbaşı Sofra Süsleme Nasıl Yapılır?

 Yılbaşı masa süslemeleri için net bir kural olmasa da genellikle kullanılan birkaç detay vardır. Bunlardan bazıları kokina ve kozalaklar iken bir yandan da çeşitli ışıklandırma, mum ve tütsüler kullanılır. Masa süslemesi yapmadan önce karar verilmesi gereken şey hangi konsept ve tarza uygun bir tasarım üzerinden ilerlenmek istendiğidir. Eğer ki siz daha sade ya da düz renkler istiyorsanız yılbaşının vazgeçilmez iki rengi olan yeşil ve kırmızı tonlarından da yararlanabilirsiniz. Fakat bunun yerine özel bir gecede daha hareketli tasarımlar arzu ederseniz çeşitli bitkiler, renkli vazolar ve baskılı peçeteler de kullanabilirsiniz. Her biri bir yılbaşı sofrası için ideal aksesuarlar arasında yer alır. 

Zarif sofraların vazgeçilmezleri mumlar 

Masa süsleri denildiğinde ilk akla gelen şamdan ve mumlar yılbaşının da vazgeçilmez aksesuarlarındadır. Ortamın hem havasını değiştiren hem de konsepte enerji katan, kullanılabilir dekoratif aksesuar  seçenekleri olan mumlar yemek masası süsleri arasında fazlasıyla tercih edilen seçenekler arasında yerini alır. Siz de özel gecenize farklı bir ambiyans katmak ve konseptinize eşlik edecek güzel kokular kullanmak istiyorsanız çeşitli aromalara sahip olan mum alternatiflerini de tercih edebilirsiniz.  

Bitkiler, kozalak taneleri ve kokina ile sofranızı renklendirin 

Kokina, yeni yıl süslemeleri arasında vazgeçilmez olan alternatiflerden bir tanesi olarak size sunulur. Kırmızı, ufak tasarımları olan kokinalar özenle yapraklara monte edilerek evlerinize kadar gelir. Şıklığına ve kusursuz görünümüne dikkat ettiğiniz, iştah açıcı yılbaşı sofranıza yakışacak olan bitki, kozalak ve kokinlar ile hem kendinizi hem de konuklarınızı oldukça mutlu edebilirsiniz. Yeni bir seneye girerken ailenize, eşinize ya da dostunuza hediye edebileceğiniz tatlı mutluluklardan bir tanesi olan bitkiler ile güzel bir sofra kurabilirsiniz.  

Yeni yılın ışıltısını sofra aksesuarlarıyla çoğaltın 

Daha göz önünde olacak ve parıldayacak bir masa tasarlamak isteyenler için gösterişli dekorasyon ürünlerinin de olduğu yılbaşı konseptine sahip dizaynlar oldukça revaçtadır. Tabakların içine konulabilecek aksesuarlar ya da mis kokulu mumlarınızı koyabileceğiniz şık şamdanlar ile dikkat çekici bir masa süsleme konsepti ve tasarımı yapabilir farklı bir hava yaratabilirsiniz.  

Hoş kokulu mumlar tercih edebilirsiniz 

Organizasyonunuza katılan herkesin mis gibi yılbaşı kokuları ile vakit geçirebilmesi için zencefilli, tarçınlı ya da vanilyalı gibi birçok seçeneğe sahip olan mumları tercih edebilirsiniz. Yılbaşı masa süsleri olarak da kullanabileceğiniz mumlar hem estetik açıdan güzel bir tasarıma sahip olan hem de hoş kokuları ile misafirlerinizi memnun bırakacak bir niteliğe sahiptir. Aynı zamanda mumları sade kullanmak istemezseniz masanın tonlarına uygun ipler ile de bağlayarak farklı şekiller verebilirsiniz. Böylelikle hoş bir uyum yakalayabilir ve tüm aksesuarlar arasında bir bütünlük de sağlamış olursunuz. Görsel anlamda doyurucu bir masa olduğundan dolayı konuklarınızın iştahını da açar ve davetinizden memnun kalmalarını sağlarsınız. 

Sofra takımınızda yılbaşı ruhunu yaşatabilirsiniz 

Yılbaşı sofralarında sıklıkla tercih edilen yemek masası çiçeği o gece özel eşsiz bir tasarım ile baş köşede durabilecek bir alternatiftir. Yılbaşı sofrası süsleme konusunda fikir bulamamış ya da vakit yaratamamışsanız tek bir aksesuar ile de şıklığı yakalamak mümkündür. Böylelikle hem sade hem de şık bir konsept oluşturabilirsiniz. Uygun fiyatlarıyla da bütçenizi yormayacak olan bu aksesuarlar yılbaşı gecesinden sonra da kullanıma uygun ürünlerdendir. Kaliteli yapıları sayesinde sizi ne o gece ne de daha sonrasında yarı yolda bırakmayacak olan bu seçenekler uzun yıllar kullanabileceğiniz unutulmaz bir hatıra da olmaya adaydır.  

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.