Mutfağınız için En Uygun Tasarım Nasıl Yapılmalıdır?

 

Doğru bir mutfak tasarımı için en uygun teknikleri öğrenmeniz sizleri avantajlı duruma getirir. Gün içerisinde en fazla kullanılan mutfakları tasarlarken işlevselliği ve görselliği tek bir çizgi içerisinde harmanlamanız önemlidir. Bunun için doğru uygulamaları takip etmeniz yeterli olacaktır. 


 

Döşeme Tercihi 

 

Mutfaklar kirlenmeye müsait olan yerlerdir. Bu sebeple, mutfak zemini için malzeme seçerken bakımı ve temizliği kolay olanlara yönelmelisiniz. Aksi takdirde temizlik konusunda sorunlar yaşayabilirsiniz. Uzun ömürlü materyaller ile oluşturulan zeminler arasında birçok farklı seçenek bulabilirsiniz. Eğer minimal desenli ve açık renkli malzemelerden oluşan döşemeleri istiyorsanız dekorasyonunuzdaki tüm detayları göz önünde bulundurmalısınız.  

 

Renkler 

 

Mutfaklardaki renk seçimi tasarımın en önemli noktasıdır. Koyu renklerin karanlık bir görünüme yol açabileceği bilgisi yanlıştır. Koyu renklerle de son derece şık mekanlar ortaya çıkarabilmeniz mümkündür. İsterseniz koyu renklerle açık renkleri bir arada kullanarak eşsiz bir kontrast ortaya çıkarabilirsiniz. Odak noktanıza ise sevdiğiniz aksesuarları ekleyerek hoş bir aksan oluşturabilirsiniz. Fakat mutfağınızda alan sıkıntısı yaşıyorsanız doğal ve açık renkleri tercih etmeyi de deneyebilirsiniz.  



Mutfak Duvarları 

 

Tezgahlar ve duvarlar mutfağınızın ana tasarım anlayışını ifade eder. Bu sebeple, dolaplarınızda, tezgahınızda ve mutfak ile tezgah arasındaki duvarlarda doğru materyaller kullanılmasına dikkat etmelisiniz. Bu alanda seçtiğiniz materyaller, dar olan alanı geniş ve ferah gösterebilecek etkiye yol açabilir. Bu malzemelerin diğer tüm malzemelerde olduğu gibi kolay temizlenebilir olması da önemlidir. Ayrıca kolay bir şekilde hasar görmemeleri ve leke tutmamaları da dikkat edilmesi gereken detaylar arasında yer alır. 

 

Tezgah Malzemeleri 

 

Tezgah malzemeleri arasında mermer ve granit dışında seçebileceğiniz farklı alternatifler de vardır. Kompozit olan materyaller renk seçenekleriyle sizlere eşlik eder. Tezgah malzemesine karar verirken asitli yiyecekleri, kesici aletleri ve yüksek ısıyı da göz önünde bulundurmalısınız.  

 

Ahşap tezgahlar tercih ettiğiniz zaman doğallık etkisine sahip olabilirsiniz. Aynı şekilde modern tezgahlar için biraz daha koyu renkleri düşünebilirsiniz. Sizler de mutfak modelleri arasından seçiminizi yaparak tasarımınızı en doğru ve özel şekilde oluşturmaya başlayabilirsiniz.  

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.