Değişik Tatlar Denemeyi Sevenler için 5 Farklı Lezzetli Çorba

 Sofraların vazgeçilmezlerinden olan çorbalar özellikle kış aylarında içinizi ısıtabilecek özel bir lezzet olarak öne çıkar. Sizler de yemeğinize sıcak bir çorba kaşıklamadan başlayamıyorsanız değişik tatlara sahip olan özel çorba tariflerini deneyebilirsiniz. 

 

  1. Düğün Çorbası 

 

Birçok farklı yörede yapılan düğün çorbası sofralarınıza renk katabilecek özel çorbalar arasındadır. Gerdan çorbası gibi isimlerle de öne çıkan bu çorba türü özellikle et sevenler için ideal bir seçenektir. Düğün çorbasını hazırlayabilmek için kuzu etlerini küçük parçalar halinde hazırlamanız yeterlidir. Servis edeceğiniz zaman tavada erittiğiniz tereyağı ve kırmızı toz biber de tercih edebilirsiniz.  



  1. Mahluta Çorbası 

 

Antakya’nın meşhur çorbaları arasındaki mahluta çorbası mercimek içerikli çorbalar arasındadır. Kırmızı mercimek ile hazırlanan mahluta çorbası pratik hazırlanışı ile içinizi ısıtabilir. Nefis lezzetiyle damaklarınızda iz bırakabilecek olan mahluta çorbası için hemen her evde bulunabilecek malzemelere sahip olmanız yeterlidir. Kimyon, sıvı yağ, salça, pul biber, kırmızı mercimek ve pirinç gibi malzemelerle bu çorbayı hazırlayabilirsiniz. 

 

  1. Toyga Çorbası 

 

Osmaniye ve Amasya gibi yörelerde en sık tercih edilen çorbalar arasındaki toyga çorbası buğday ve nohutun en iyi birlikteliğini sizlere sunar. Bol yoğurduyla doyuruculuğu da artan toyga çorbası nefis sosuyla iştahınızı kabartabilir. Sofranızdaki değişik bir lezzete yer ayırmak isterseniz sizler de toyga çorbasını tercih edebilirsiniz. İsteğinize göre üzerine tereyağı veya kırmızı toz biberle beraber kuru nane de ilave edebilirsiniz. 


 

  1. Yüksük Çorbası 

 

Lezzetine karşı koyamayacağınız yüksük çorbası özel sosuyla da dikkat çeken çorba çeşitlerindendir. Adana ve Mersin gibi bölgelerde yapılan yüksük çorbası için tereyağı, salça, mantı ve haşlanmış nohuta ihtiyacınız olacaktır. Bütün malzemeleri en doğru şekilde pişirdikten sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. 


 

  1. Lebeniye Çorbası 

 

Gaziantep’in ünlü çorbalarından olan lebeniye çorbası kıyma ve yoğurt gibi besleyici malzemeler içerir. Naneli sosuyla öne çıkan lebeniye çorbası misafirlerinize de ikram edebileceğiniz özel bir lezzettir. Doyuruculuk etkisi de bir hayli yüksek olan lebeniye çorbası en değişik çorba tarifleri arasında yer alır.  


Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.